23 Νοεμβρίου 2020

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΠΩΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΟΙ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
 
Είναι πανθομολογούμενο πλέον και αναγνωρίζεται από κάθε σώφρονα άνθρωπο, αλλά και από αρκετούς δύσπιστους μέχρι χθες, λεγόμενους “προοδευτικούς”, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένας δικτάτορας, ένας ισλαμοφασίστας, επικίνδυνος για την παγκόσμια κοινότητα! Ένας πολεμοχαρής, ένας μεγαλοϊδεάτης, ένας ονειροπόλος, που νομίζει ότι μπορεί να επανασυστάσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία!  
 
Και προς αυτόν τον σκοπό εξαπολύει την πολεμική του μηχανή κατά του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης και θερμαίνει κοντά ένα χρόνο τώρα πολεμικές σκέψεις κατά της Ελλάδος και κατά της Κύπρου! Επιδιώκοντας να αλλάξει τα σύνορα της Πατρίδας μας κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών! Το αγρίμι που όπου μυρίζεται πως υπάρχει “ψητό” τρέχει σαν λυσσασμένη ύαινα για να απολαύσει το θήραμά του!  
 
Η θρασύτητα της Ρωσίας και η αδιαφορία της Ε.Ε… 
 
Έτσι ακριβώς έπραξε και στον πόλεμο των 44 ημερών μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Συμμετέχοντας ενεργά υπέρ των ανθελλήνων του Αζερμπαϊτζάν και συμβάλλοντας στην ανάδειξή του ως νικήτρια χώρα. Αφού η Ευρώπη εγκατέλειψε πλήρως την Αρμενία στην τύχη της και η Ρωσία έπαιξε ένα πρόστυχο παιχνίδι κατά της Αρμενίας!  
 
Ήταν λοιπόν δεδομένο, ότι η λήξη των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ θα δημιουργούσε τετελεσμένα με αλλαγή συνόρων, σε μια τεράστια περιοχή και η οποία εκτείνεται από τον Καύκασο έως την Κίνα.
 
Σε αυτό το πρόστυχο παιχνίδι, πρωταγωνίστρια η Ρωσία, η οποία συνήψε με την Τουρκία και τις δυο αντιμαχόμενες χώρες, συμφωνία εννέα σημείων για την κατάπαυση του πυρός και η οποία υπεγράφη στις 9 Νοεμβρίου 2020!  
 
Μια συμφωνία, που αναγκάζει τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν εδάφη τους και οι οποίοι κατά την αποχώρησή τους από τις Εστίες τους, καίνε τα σπίτια τους, την περιουσία τους, τη γη τους, τις εκκλησιές τους! Για να μην γίνουν λάφυρα στα χέρια των Τουρκο-Αζέρων και για να μην βεβηλωθεί η πίστη τους από τους άπιστους και βάρβαρους!
 
Και στην Ελλάδα το πολιτικό φαύλο Σύστημα, ως νέα κομμουνιστική νομενκλατούρα, παρατηρεί σχεδόν αδιάφορα. Ξεχνώντας, ότι όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, τότε κινδυνεύει και το δικό του σπίτι. Ξεχνώντας, ότι όταν ο δολοφόνος αφήνεται ελεύθερος να δολοφονεί, μπορεί να δολοφονήσει και εσένα και την οικογένειά σου στη συνέχεια.
 
Ναι, η Αρμενία βρίσκεται μακριά, αλλά ο Τούρκος από τη συμφωνία αυτή, βγήκε πολλαπλά κερδισμένος. Ενίσχυσε την επιρροή του στην περιοχή και θα το παίξει ο καλός πατερούλης, αυξάνοντας τους δεσμούς αίματος και επιρροής, με χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και άλλες όμορες χώρες! Και μετά από όλα αυτά δεν είναι διόλου μακριά η Κίνα και η επιρροή που ασκεί η Τουρκία στην μουσουλμανική μειονότητα των Ουϊγούρων!  
 
Ωστόσο, μετά όλα τα παραπάνω, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μας “καθησυχάζει” λέγοντας μεταξύ άλλων, πως: 
 
«Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα αλλά το καθεστώς του Καραμπάχ δεν έχει διευθετηθεί τελικά, συμφωνήσαμε στο ότι διατηρείται το status quo, στην υπάρχουσα κατάσταση πραγμάτων που υπάρχει σήμερα. Το τι θα γίνει περαιτέρω, είναι κάτι που επίκειται να επιλυθεί στο μέλλον, από τους μελλοντικούς ηγέτες, τους συμμετέχοντες μελλοντικά σ΄ αυτή την διαδικασία…»! 
 
Συνεχίζοντας όμως, διέκρινε πως μέσω της κατάπαυσης του πυρός επετεύχθη περαιτέρω αιματοχυσία. Αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι εκεί δεν διαδραματίστηκε κινηματογραφική ταινία, αλλά μια τραγωδία! 
 
Μια τραγωδία όμως που την υφίσταται για άλλη μια φορά η Αρμενία και ο πολύπαθος λαός της! 
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Ρώσο Πρόεδρο και την αδιαφορούσα Ευρωπαϊκή Ένωση!  
 
Προχωράει ο εθνικισμός Ερντογάν υπό την ανοχή της Αθήνας… 
 
Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τη συμφωνία της 9ης Νοεμβρίου και ο ισλαμοφασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν, ασχολήθηκε πάλι με την Κύπρο. Προκάλεσε δηλαδή για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, αλλά πρωτίστως την Ελλάδα. Αφού με περίσσιο θράσος και απίστευτο κυνισμό έστησε ένα νέο κακόγουστο σόου στα Βαρώσια της Αμμοχώστου. Της πόλης φάντασμα που πριν την τουρκική εισβολή το 1974, ήταν η πλέον σύγχρονη τουριστική περιοχή της Κύπρου και τα Βαρώσια η τουριστικότερη περιοχή της Αμμοχώστου. Οι κάτοικοί της έφυγαν κατά την εισβολή, η πόλη ερημώθηκε και τέθηκε υπό τουρκικό έλεγχο, παραμένοντας εγκαταλελειμμένη, εξ ου και ο ορισμός “πόλη φάντασμα”! Ας σημειωθεί, πως μέχρι πρότινος απαγορευόταν η είσοδος στο ευρύ κοινό! 
 
Εκεί λοιπόν ο διεθνής Τούρκος ταραξίας οργάνωσε πάρτι ισχύος με στρατιωτικά αγήματα και πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία σχημάτιζαν στον ουρανό το σήμα της ημισελήνου!
 
Αυτόν τον μαρτυρικό τόπο επέλεξε ο Τούρκος Σουλτάνος προκειμένου να προκαλέσει την Αθήνα και την Λευκωσία. Αναδεικνύοντας τον εθνικισμό του, εθνικισμό που αναπτύσσει για ένα περίπου χρόνο στον Έβρο, στο Αιγαίο, στην Ν.Α. Μεσόγειο και την Κύπρο!  
 
Και σε όλα τα παραπάνω εισπράττουμε την αδιαφορία της Γερμανίας και των δορυφόρων της στην Ε.Ε., που δεν θέλουν να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία και τον παράφρονα ηγέτη της, αλλά και την οργή των Αθηνών! Μια οργή της ελληνικής κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μάλλον έρχεται με περιστέρι, γι΄ αυτό και δεν την αντιλαμβάνεται το Πανελλήνιο!  
 
Ερντογάν σε Μέρκελ: Κάντε περισσότερα για τους πρόσφυγες
Η τουρκολάγνα Μέρκελ δεν κρύβεται… 
 
Έτσι, ενώ η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ “προστατεύει παντί τρόπω” τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, πιέζοντας τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να μην επιμείνουν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις αθλιότητές της κατά κρατών – μελών της Ε.Ε. (Ελλάδος και Κύπρου), από την άλλη μεριά προσπαθεί να κάμψει την αδιαλλαξία της Βουλγαρίας, ,ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συζητήσεις των Σκοπίων στην Ε.Ε.!  
 
Αφού δεν κάμπτεται η Βουλγαρία στις αξιώσεις της προς τα Σκόπια, μη δεχόμενη την “Μακεδονική” γλώσσα και την ιστορία της και ζητώντας από τα Σκόπια να αναγνωρίσει ότι η γλώσσα και η ιστορία τους έχουν ρίζες από την Βουλγαρία! Όπως επίσης αξιώνει, η Βουλγαρία, ανασχεδιασμό των σχολικών βιβλίων των Σκοπιανών με την αποκατάσταση ιστορικών γεγονότων! Ζητήματα που δεν δέχονται οι Σκοπιανοί! 
 
Αντίθετα όμως με τη Βουλγαρία, οι απάτριδες των Αθηνών, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψαν προδοτική συμφωνία για τα εθνικά μας συμφέροντα, την “Συμφωνία των Πρεσπών”, και η οποία τηρείται στο έπακρο από την ελληνική πλευρά, αλλά από την πλευρά των Σκοπίων ποιείται η νήσσα στην τροποποίηση ζητημάτων που προσβάλλουν την Ελλάδα!  
 
Που και η σημερινή κυβέρνηση είναι αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και δεν προβάλλει καμία αντίσταση στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. παρ΄ ότι αυτή η χώρα βρίσκεται σε αταξία τήρησης των όσων έχει υπογράψει στην “Συμφωνία των Πρεσπών”! 
 
Μια πολιτική εξόχως ενδοτική και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση της ΝΔ! 
 
Ευτυχώς λοιπόν, που υπάρχει η Βουλγαρία η οποία την περασμένη Κυριακή με την ΥΠΕΞ της Κατερίνα Ζαχαρίεβα έθεσε για μια φορά ακόμη βέτο στην έναρξη διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια! Αναγκάζοντας τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας να παραδεχτεί ότι δεν είναι αισιόδοξος για την άρση των βουλγαρικών αντιρρήσεων στην τηλεδιάσκεψη της Ε.Ε. την Τρίτη, λέγοντας: 
«Δυστυχώς προς το παρόν τα μηνύματα δεν είναι καλά»!  
 
Γερμανία, το ανθελληνικό “μεγαλείο” σου δεν κρύβεται… 
 
Την παραπάνω δήλωση την έκανε ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε εκδήλωση του πολιτικού ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Βερολίνο! Όπου ο Ζόραν Ζάεφ τιμήθηκε για το ρόλο που έπαιξε στην ονομαζόμενη “Πολύχρωμη Επανάσταση”! Η οποία χαρακτηρίστηκε από την καταπολέμηση της διαφθοράς (;;;) στα Σκόπια, αλλά και τον εκδημοκρατισμό (;;;) της γείτονας χώρας!  
 
Ύμνοι δηλαδή υπέρ του Ζόραν Ζάεφ από τον Χάικο Μάας για κατορθώματα, που γεννήθηκαν στην φαντασία των Γερμανών Αξιωματούχων! Να ήταν όμως μόνο αυτοί οι γερμανικοί ύμνοι; 
Τον εκθείασε, γιατί κατάφερε μετά από 27 χρόνια διενέξεων με την Ελλάδα να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ του γερμανόφιλου Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και στην Γερμανό-κρατούμενη Ε.Ε.!  
 
Έτσι στο Βερολίνο και στο Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, απονεμήθηκε στον Ζάεφ το βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.  
Εγκώμια λοιπόν από τον Χάικο Μάας προς τον Ζόραν Ζάεφ για την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα τον “εκλεκτό” της Άγκελα Μέρκελ, η οποία τον άφησε Πρωθυπουργό για 4+ χρόνια, αντίθετα από τον Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους ανέτρεψε πολύ πιο σύντομα!  
 
Το απόλυτο αίσχος αυτή η γερμανική φιέστα στο Βερολίνο, όπου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, πως την προδοτική απόφαση ελληνικής κυβέρνησης να υπογράψει Συμφωνία, που παραχωρήθηκε το όνομα της Μακεδονίας μας, η εθνότητα και η γλώσσα, υπαγορεύτηκε από την Γερμανία και την Ανατολικογερμανίδα Άγκελα Μέρκελ!  
 
Αφού η κακόγουστη αυτή φιέστα, πέραν των άλλων γλυκανάλατων είχε και βιντεοσκοπημένα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής Εξωτερικών Θεμάτων της Ε.Ε. Ζοπέν Μπορέλ, της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων από χώρες προσκείμενες στην γερμανική Κατοχή της Ευρώπης!!  
 
Μαας: Το βραβείο πήγε σε δύο «πραγματικούς Eυρωπαίους ηγέτες» – Σκάι Πάτρας
Άλλη βράβευση Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα στο Μόναχο από τους Γερμανούς!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.