20 Νοεμβρίου 2020

Το Ελντοράντο* της «Δικαιοσύνης»

Είναι πιθανότερο να ανακαλύψει κάποιος κιούπι με χρυσές λίρες σε χωματερή παρά να βρει το δίκιο του στην Ελλάδα 
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Τα πρόστιμα στις χήρες που πάνε στα νεκροταφεία να ανάψουν καντήλια στους τάφους των συζύγων πέφτουν βροχή και την ίδια ώρα το ΚΚΕ παρελαύνει εις τας Αθήνας εν μέσω πανδημίας και οι αφελείς απορούν: «Μα, καλά, ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;» Αυτή η απορία πλανάται επί δεκαετίες (αν όχι αιώνες) στους ελληνικούς αιθέρες και δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να την προσγειώσει, να την καταρρίψει λέγοντας την αλήθεια: ΟΧΙ. Δεν υπάρχει ούτε ένας εισαγγελέας και δεν πρόκειται να υπάρξει γιατί έτσι έχουν τα πράγματα και οι φρούδες ελπίδες είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια που κυκλοφορούν στο αίμα μας. Το έλεγε κι ο Πυθαγόρας στα χρυσά έπη του: Ούτε τα ανέλπιστα να ελπίζεις ούτε να σου διαφεύγει κάτι.
 
Για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε; Για αυτήν που έχει αφήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (τον υπουργό Οικονομικών του Μνημονίου και της παραποιηθείσας «λίστας Λαγκάρντ») ελεύθερο; Για αυτήν που έχει αφήσει τον Τσουκάτο ατιμώρητο; Για τη Δικαιοσύνη που έχει και τον Μαντέλη ελεύθερο να σουλατσάρει; Για τη Δικαιοσύνη που δεν έχει ασχοληθεί με το γκριζάρισμα του Αιγαίου όταν… προέκυψε η προδοσία των Ιμίων; Αναφερόμαστε στη Δικαιοσύνη που παρακολουθούσε το κράτος να «μπαίνει μέσα» με τα μπούνια και να χρεώνεται περίπου 400 δισεκατομμύρια; Η Δικαιοσύνη δεν είναι εκείνη που διαπίστωσε ότι το κερατόσημο του Βενιζέλου στα ακίνητα είναι… συνταγματικό επειδή είναι «προσωρινό»;  
 
Η Δικαιοσύνη δεν είναι αυτή η ανεξάρτητη και καμαρωτή εξουσία που κάθε τόσο καμαρώνει λειτουργούς της στους ανώτατους θώκους της ευνομούμενης Πολιτείας μας; Όλα σύννομα και ωραία και εντάξει τα έχει βρει η Δικαιοσύνη και μια χαρά πέφτουν οι μισθοί, ντράκα ντρούκα τα χιλιάρικα κάθε μήνα.  
 
*Το Ελντοράντο ήταν για τους Ισπανούς εξερευνητές ένας μυθικός τόπος στο βόρειο μέρος της Νοτίου Αμερικής, όπου υπήρχαν άφθονος χρυσός και αμύθητοι θησαυροί. Όσο το είδαν οι Ισπανοί το Ελντοράντο, άλλο τόσο έχουν δει κι οι Ελληνες απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
 



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΣΤΟΝ FOCUS FM 103,6
•Nov 17, 2020
- https://www.youtube.com/watch?v=ceNGCbDqwOI&ab_channel=FocusFM103.6

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.