17 Οκτωβρίου 2020

Και τώρα θα μας πουν οι σύμμαχοι καθίστε ήσυχοι στο τραπέζι των συζητήσεων με φίμωτρο και θα μιλάει μόνο ο τούρκος;

φώτο από facebook
 
ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ  
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ 
ΟΛΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΛΑΒΟ. 
 
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟΥΣ - ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΦΙΜΩΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ. 
 
ΤΕΤΟΙΑ ΒΡΩΜΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ. 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
"Η Τουρκία για πρώτη φορά προέβη σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων S-400, στην περιοχή της Σινώπης, εκτοξεύοντας συγκεκριμένα τρεις από τους εν λόγω πυραύλους, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτική- διπλωματική πηγή. 
 
Η ενεργοποίηση των S-400 έγινε την ίδια ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι έδειχναν ότι έχουν παραδοθεί στην Τουρκία! Η παραπομπή των ακραίων προκλήσεων της Τουρκίας, προς συζήτηση, τον Δεκέμβριο, αυτό δείχνει. 
 
«Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» δήλωσε η εν λόγω πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδησεογραφικό πρακτορείο" .
 
"Πλην των ΑΒ του Αράξου και της Ανδραβίδα, οι οποίες βρίσκονται εκτός βεληνεκούς (με θεωρητική τοποθέτηση των τουρκικών συστημάτων σε βάθος 100 χλμ. από τα μικρασιατικά παράλια), όλες οι άλλες βάσεις της ΠΑ, η 111ΠΜ στην Αγχίαλο, η 110 ΠΜ στην Λάρισα, η 114 ΠΜ στην Τανάγρα και η 115 ΠΜ στην Κρήτη βρίσκονται εντός της ακτίνας δράσης των 400 χλμ. των S-400¨ https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/925282_ektakto-i-toyrkia-ekane-epityhimeni-dokimi-ton-s-400-dynatotita 
 
“Περάστε τον Δεκέμβριο” μας είπαν οι Ευρωπαίοι για την Τουρκία! Ούτε λέξη για συνέπειες για τις προκλήσεις" https://www.militaire.gr/quot-peraste-ton-dekemvrio-quot-mas-eipan-oi-eyropaioi-gia-tin-toyrkia-oyte-lexi-gia-synepeies-gia-tis-prokliseis/ 
 
Μέρκελ: “Λυπηρά αυτά που κάνει η Τουρκία” αλλά “πρέπει να εργαστούμε επί των θετικών πτυχών της ατζέντας μας"
 
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ - ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;
 
Σύνοδος Κορυφής - "Τα συμπεράσματα που επαναβεβαιώθηκαν σήμερα στην παράγραφο 21, λένε ξεκάθαρα, θέτουν ξεκάθαρη χρονική περίοδο που θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας τον Δεκέμβριο" 
 
Όλος ο τουρκικός στόλος σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο! Νέες NAVTEX για ασκήσεις με πυρά 
 
Την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις η Άγκυρα επιμένει στα «όπλα» και στέλνει μεγάλος μέρος του στόλου, αν συνυπολογίσει κανείς και τα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, για ασκήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Πρόκειται για άσκηση στις 22-23 Οκτωβρίου στη Μεσόγειο, άσκηση στις 19-21 Οκτωβρίου στο Αιγαίο και άσκηση στις 19-20 Οκτωβρίου, επίσης στο Αιγαίο. Ανακοινώνονται και οι συντεταγμένες από το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας. 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΩΘΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ  (ΒΛ. ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΚΥΠΡΟ)  
 
Μέγας ο Αγαρηνός προς στιγμήν - μετά θα τον πελεκήσουν - αλλά το κακό θα το κάνει. 
ΓΕΡΟΝΤΑΣ πριν 5έτη "παιδί μου, αυτοί που θα συγκρουστούν με την Ελλάδα στην κατηφόρα της (εννοούσε τα χάλια μας) θα πάθουν ζημιά , αυτό είναι ΑΝΩΘΕΝ"
 
 
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο KANUNI αγκυροβόλησε απέναντι απο την Λήμνο, έξω απο τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ έτοιμο για νεες προκλήσεις;
 
Τι εντοπίσαμε πριν λίγο;
 
Tο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο KANUNI αγκυροβόλησε στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ αντί μπει στα ΣΤΕΝΑ και να παει στην ΠΟΛΗ σύμφωνα με τον τελικό προορισμό του.
Αν πατήσετε πάνω στις συντεταγμένες θα δείτε την θέση του σήμερα αργά το βράδυ.(Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 39.89663 ° / 26.02487 °
 
Η κίνηση μέσα στα ΣΤΕΝΑ δεν είναι τόσο επιβεβαρυμένη και αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για ποιο λόγο το πλωτό γεωτρύπανο αγκυροβόλησε δίπλα στην νήσο ΤΕΝΕΔΟ με προσανατολισμό προς την Λήμνο;
 
Δεν θα το άφηναν οι τούρκοι να αναμένει έξω απο τα ΣΤΕΝΑ λόγω της κυκλοφορίας των πλοίων στα Δαρδανέλια ή γιατί πρέπει να περιμένει αυτό να ξημερώσει για να μπει στα Δαρδανέλια.
Σε λίγες ώρες απο τώρα θα ξέρουμε την επόμενη κίνηση του.
Μόλις ένα 24ωρο γράφαμε στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/blog-post_2.html 
 
"ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ οι οποίες ανα πάσα στιγμή μπορεί να αναθεωρηθούν γιατί δεν μπορεί να τα βάλει κανείς με το μυαλό του Ερντογάν.
 
Το «Κανουνί», το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης και έχει προορισμό το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης πλέει ανάμεσα στην Κω και στην Αστυπάλαια έχοντας περάσει το μεσημέρι το στενό Ρόδου - Καρπάθου. 
 
Το γεωτρύπανο «Κανουνί» έχει ως αναφορά τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν (1496-1566) ο οποίος ήταν γνωστός ως Kanuni (Νομοθέτης) Σουλτάν Σουλεϊμάν. 
Ανεβαίνει δια μέσου του ΑΙΓΑΙΟΥ προς την ασφαλή θάλασσα του Μαρμαρά μέσα στα ΣΤΕΝΑ.
Ουδείς γνωρίζει στην διαδρομή του αυτή τι επιδείξεις και τι προκλήσεις θα κάνει." 
Αυτά χθες το μεσημέρι, σήμερα το βράδυ όμως.
Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο KANUNI αγκυροβόλησε απέναντι απο την Λήμνο , έξω απο τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ έτοιμο για νεες προκλήσεις.
 
" Ληφθείσα θέση: 2020-10-16 22:13 UTC
ΑΠΌ ΤΟ 
πριν από 18 λεπτά
Τοπική ώρα του σκάφους:
2020-10-17 02:13 LT (UTC +4)
Περιοχή: EMED - Αιγαίο Πέλαγος
Τρέχουσα θύρα: CANAKKALE ANCH 
Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 39.89663 ° / 26.02487 ° 
Κατάσταση: Περιορισμένη ευελιξία
Ταχύτητα / πορεία: 0,8 kn / 309 °
AIS Πηγή: 3444 KANELLIS Limnos Laundry
 
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΕ ΈΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΈΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ
" ΧΟΡΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ"
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΨΙ ΤΕΛΙΚΑ;
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ
ΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΩΤΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΓΚΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌ ΤΟΥ- ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ. 
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.