28 Οκτωβρίου 2020

Ποιος θα πληρώσει την νύφη με πόλεμο και πείνα; και «η προσευχή μου και ο λογισμός μου λέει, ότι κάτι θα γίνει στην Αμερική»

Φώτο από fb
 
Οι Γάλλοι τους ερεθίζουν προκλητικά και η Ελλάδα είναι η πρώτη που θα πληρώσει την νύφη.
Όλα και όλοι κινούνται αυτές τις ώρες εναντίον μας.
Ακόμα και ο φόβος που προκαλεί η περί ου λόγου πανδημία είναι στα πάνω του.  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
Επίσημα χείλη διαλαλούν και μας προετοιμάζουν, ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Εμείς γνωρίζουμε, ότι τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ θα είναι πάντα ίδια, γιατί «Ιησούς Χριστός Χθες και Σήμερα, Αυτός και εις τους αιώνες».  
 
Ακόμα και τις εκκλησίες να κλείσει η πανδημία, ακόμα και λειτουργίες να μην γίνονται , έτσι ώστε να απαλειφτεί ο δήθεν κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από την ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, μη γένοιτο να κλείσουν (αλλά αυτό αισθανόμαστε) η Εκκλησία θα υφίσταται εν πνευματική λειτουργία και συνοχή.  
 
Από την εποχή των πλεονασμάτων βρεθήκαμε στις ημέρες των πνευματικών ελλειμάτων και της λειψανδρίας πνευματικών ηγετών, γιατί το όλον της μιζέριας μας ξεκίνησε από εκεί πρώτα για να καταλήξει και στην προφητευόμενη έλλειψη ακόμα και αυτού του άρτου.  
 
Ζούμε λοιπόν ημέρες φοβερού κατασκανδαλισμού μαζί με την δραματική επιβεβαίωση προλεχθέντων λόγων από αγίους πατέρες.  
 
Τι βιώνουμε ακριβώς τώρα;  
Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ελάβαμε την ευχή του την στιγμή που ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί είχε δίπλα του το νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, πνευματικό αδελφό του.  
 
Έλεγε ο Γέροντας «θα τους ερεθίσουν τους τούρκους για να μας επιτεθούν και έτσι οι ξένοι να κάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα»  
Και φυσικά εννοούσε δουλειές που μύριζαν πετρέλαιο και γκάζι.  
 
Σήμερα το πρωί ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου που ο τούρκος παρελαύνει – σουλατσάροντας στα νερά μας (αυτά που τα ονόμασαν δυνητικά κυριαρχικά δικαιώματα για να κοιμούνται ήσυχοι) η τουρκική βουλή εξ αιτίας της αισχρής διακωμώδησης του Ερντογάν (εδώ βρίσκεται και η διαφορά του Έλληνα που τόσα έχει περάσει από τον τούρκο αλλά ποτέ δεν κατέφυγε σε τέτοιες αισχρότητες) κάνει τις εξής δηλώσεις:  
 
«Όλοι όσοι χρησιμοποιούν λόγους, που μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συγκρούσεις μεταξύ λαών και θρησκευτικών κοινοτήτων για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης των πολιτικών τους στόχων, της εδραίωσης της εξουσίας τους και της συγκέντρωσης υποστηρικτών, διαπράττουν ένα έγκλημα που δεν θα έχει αντίκτυπο μονάχα στις μάζες που εκπροσωπούν, αλλά θα επηρεάσει βαθιά όλη την ανθρωπότητα.  
 
Δυστυχώς, πρόσφατα, ένας τόσο άρρωστος λόγος εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις και τις ενέργειες του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.  
 
Το προαναφερθέν άτομο, με τις απερίσκεπτες ενέργειές του και με το πρόσχημα της «υποστήριξης της ελευθερίας της έκφρασης», πυροδοτεί μια σύγκρουση και ένα ρήγμα, των οποίων οι παγκόσμιες συνέπειες μπορούν να επηρεάσουν βαθιά και αρνητικά ανθρώπους όλων των θρησκειών.
 
Με λίγα λόγια λένε οι τούρκοι και απειλούν:  
«Δεν θα την πληρώσουν μόνο οι Γάλλοι, αλλά θα πληρώσουν και άλλες ανθρώπινες κοινωνίες» και « ότι είμαστε έτοιμοι να προκαλέσουμε παγκόσμια κρίση»  
 
ΠΟΙΟΙ είναι οι κοντινότεροι της τουρκίας;  
Τι αριστοτεχνικά παίζουν το παιχνίδι οι έμποροι των Εθνών;  
Δοκιμασμένες συνταγές από τα βάθη των αιώνων με στόχο την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Ελληνισμό.  
 
Η συνέχεια στα καθημερινά δελτία για τον κορονοιό και την πανδημία και στα δελτία των πάσης λογής τουρκικών παραβιάσεων και άλλων υβριδικών επιχειρήσεων τους με τους μισθοδοτούμενους τζιχαντιστές.  
 
Αυτά και τέτοια σχεδιάζουν αυτοί για το πλάσμα που το φέρνουν σε μεγάλα αδιέξοδα αλλά δεν γνωρίζουμε τι σχεδιάζει ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα;  
 
Αδελφοί μην σκανδαλίζεστε αυτές τις ώρες.  
Ενώνεστε με ΧΡΙΣΤΟ και μεταξύ σας. 
 
«η προσευχή μου και ο λογισμός μου λέει, ότι κάτι θα γίνει στην Αμερική»  
 
Θα προσπαθήσουμε εν συντομία να σας μεταφέρουμε αυτά που μας ειπώθηκαν από γνωστό μας γέροντα που βίωσε όλες τις πτυχές της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας , τις καλές και τις κακές.  
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
 
- Θυμάσαι τι έγινε τον Σεπτέμβριο του 2001 κάτω στα βαφτιστήρια της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, όπου και ο ιερός ναός της Ζωοδόχου πηγής και της ανευρέσεως της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ της Παναγίας μας, έτσι για να μην τα ξεχνάμε;  
 
Ο γέροντας γνώριζε ότι το είδα και εγώ αυτό το συγκλονιστικό θεοσημείο - γεγονός πολλές φορές εκείνες τις ημέρες προσωπικά.  
 
Κοντά στην εορτή του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου, αρχές Σεπτεμβρίου του 2001 στο τέμπλο του μικρού υπόγειου Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης στη Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ άλλαζε η μορφή του Πάναγνου Προσώπου ΤΗΣ με ένα ανεπαίσθητο γλυκύ μορφασμό.Αυτό γινόταν επί μέρες αρχές Σεπτεμβρίου του 2001.  
 
Το έβλεπαν οι πιστοί που τελούσαν παρακλήσεις ενώπιον της ΕΙΚΟΝΑΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ του Τέμπλου και αναρωτιόταν τι να σημαίνει;  
 
Έτσι και εμείς προσωπικά προσκυνήσαμε την Εικόνα αυτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στις 8 Σεπτεμβρίου το 2001 και το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.  
 
Και αναρωτιόμασταν τι να σημαίνει αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ;  
Δεν πέρασαν ούτε λίγα 24ωρα και στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 έπεσαν οι δίδυμοι Πύργοι και θρηνήσαμε τόσους συνανθρώπους μας.  
 
Φυσικά από τότε η ανθρωπότητα άλλαξε πορεία και βιώνει μέρες υπό την σκιά του φόβου, των τοπικών αιματηρών συρράξεων και της τρομοκρατίας.  
Ξαναγυρίζουμε στα λεγόμενα του Γέροντα. 
- Δεν χρειάζεται να σε ρωτήσω τι έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου, όταν στην διάρκεια της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα άρχισε να δακρύζει η Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και συνεχίζει έτσι αδιάλειπτα Δακρύζοντας. 
 
- Δεν σε ρωτάω, γιατί εσύ μου το είπες από την πρώτη στιγμή.  
- Αλλά θα σε ρωτήσω για να σου ξαναθυμίσω, τι ειπώθηκε από τον Άγιο μας Γέροντα Αμβρόσιο Λάζαρη.  
 
Θυμηθήκαμε μαζί με το γέροντα τα παρακάτω σχετικά:  
«Στὸ τέλος Αὐγούστου 2001, κάποιος παρακάλεσε τον Γέροντα Αμβρόσιο νὰ προσευχηθεῖ στὸν Ἅγιο Νεκτάριο, γιὰ νὰ τὸν βοηθήσει. Καὶ ὁ Γέροντας του είπε: 
- Ἂσ' τον, παιδί μου, τὸν Ἅγιο. Αὐτὸς εἶναι στὴν Ἀμερική. Τρέχει νὰ σώσει ζωές. 
 
Στὶς 11 Σεπτεμβρίου 2001 ἔπεσαν οἱ Δίδυμοι Πύργοι.  
Λίγους μῆνες νωρίτερα εἶχε πεῖ ὅτι ἐκεῖνο ποὺ πρόκειται νὰ συμβεῖ στὴν Ἀμερικὴ θ' ἀλλάξει τὸν ροῦ τῆς Ἱστορίας: 
- Μεγάλο κακὸ θὰ βρεῖ τὴν Ἀμερική, καὶ ὄχι μόνο μέσα στὸν Σεπτέμβριο. Ἀλίμονο!  
 
Αὐτὸ τὸ εἶχε προαναγγείλει ἐπίσης καὶ στὸν μακαριστὸ Ἐπίσκοπο Σισανίου καὶ Σιατίστης Ἀντώνιο σὲ μία ἀπὸ τὶς ἐπισκέψεις τοῦ τελευταίου, καὶ ἦταν παρόντες κι ἄλλοι, χωρὶς ὅμως νὰ δώσει ἐξηγήσεις: 
- Σεβασμιώτατε, νὰ δεῖτε τί θὰ πάθουν οἱ Ἀμερικανοὶ σὲ δύο μῆνες, εἶχε πεῖ.» https://www.agiazoni.gr/article.php?id=44874382332495007313  
 
- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-Μεγάλο κακὸ θὰ βρεῖ τὴν Ἀμερική Ἀλίμονο! ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΙΠΕ;  
- Κατάλαβες παιδί μου γιατί ανησυχώ, μας είπε ο Γέροντας και μας προβλημάτισε.  
- Ευχόμαστε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δια της Υπερευλογημένης ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να κάνει ΕΛΕΟΣ, συμπλήρωσε.  
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.