27 Οκτωβρίου 2020

Ο κορωνοϊός έδωσε την ευκαιρία στην άθεη, νεοταξική και μισελληνική κυβέρνηση να δείξει τα αληθινά πιστεύω ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.......

Τα παραθέτω χωρίς σχόλιο διότι θα τα καταλάβετε αμέσως...
 
Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ορισμένοι δεξιοί δυστυχώς ακόμα νομίζουν ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση εθνικοφρόνων και πατριωτών.... χριστιανών....και προσπαθούν να τους συνεφέρουν... (θα καταλάβετε γιατί το λέω όταν διαβάσετε παρακάτω το άρθρο του κ Κοττάκη) (τα τονισμένα μαύρα γράμματα είναι δικά μας)
 
28η Οκτωβρίου: Τι απαγορεύεται – Τι επιτρέπεται
 
Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πόλη των Αθηνών θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
 
«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα», τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών στην εγκύκλιο που εξέδωσε.  
 
Παράλληλα, ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφαση, είναι γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ για την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος από την 25η Οκτωβρίου.  
 
Ακόμη, το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν. 
 
Επιπλέον, όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η δοξολογία ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης.  
 
«Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.  
 
Επιπρόσθετα σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19 , ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας. 
 
απόσπασμα από ΕΔΩ 
 
Αναθεωρήσατε, κ. Πρωθυπουργέ… Και η ανοησία στην επικοινωνία έχει όρια 
 
Και η τελευταία αμφιβολία που είχαμε κατερρίφθη μετά τη δήλωση Πέτσα της περασμένης Παρασκευής ότι η κυβέρνηση και τα μέλη της, του πρωθυπουργού προεξάρχοντος, δεν θα παραστούν στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου: Αυτή η κυβέρνηση νιώθει ασφυκτικά μέσα στην Ιστορία, στην παράδοση, στην Ορθοδοξία.  
 
Από τον Μανώλη Κοττάκη  
 
Καταπιέζεται. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Και επικαλείται συνεχώς τον κορονοϊό για να αποστεί αυτών και για να δικαιολογήσει τη δειλία της να συγκρουστεί μαζί τους δημοσίως υπερασπιζόμενη θαρραλέα τις απόψεις της. Τα «απαγορεύεται» και οι ντιρεκτίβες της εκδίδονται μετά πάσα αυστηρότητα, όταν πρόκειται για σημαίες, εθνικές επετείους, εορτές της χριστιανοσύνης, θρησκευτικά μυστήρια, χριστιανικά σύμβολα.  
 
Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. δεν εορτάσαμε 25η Μαρτίου, Αγιο Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, 28η Οκτωβρίου και αύριο, όπως πάμε, δεν θα εορτάσουμε ούτε Χριστούγεννα. Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. ακυρώθηκε ως και η Έκθεση Θεσσαλονίκης και μετατράπηκε σε ένα απλό φόρουμ.  
 
Ας μην παραπονούμαστε όμως. Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. εορτάσαμε τη «νίκη της δημοκρατίας» παρουσία 20.000 διαδηλωτών έξω από το Εφετείο! Με την κεντροδεξιά Ν.Δ. εορτάσαμε την εργατική Πρωτομαγιά με τη σοβιετικού τύπου συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.  
 
Και μπορεί να μην αποδώσουμε τιμές στους ήρωές μας μεθαύριο και να μην «πατήσουμε» ούτε στη δοξολογία, αλλά ας μην παραπονούμαστε. Θα αποζημιωθούμε! Θα παρακολουθήσουμε μεθαύριο την παρέλαση, συγγνώμη, πορεία ήθελα να γράψω, των κομμάτων της Αριστεράς στην αμερικανική πρεσβεία για το Πολυτεχνείο! Υπερθέαμα!  
 
Τι ντροπή. Απευθύνομαι προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με ειλικρινή αισθήματα φιλίας αλλά και θάρρους διατύπωσης γνώμης. Απευθύνομαι προς εκείνον για να του πω ότι ο κορονοϊός δεν είναι δικαιολογία για να γίνει η Ν.Δ. άχρωμο μόρφωμα πολιτικής ορθότητας. Οι αποφάσεις αυτές, διαρκείς, εντεινόμενες και όχι μεμονωμένες, πληγώνουν τον κόσμο βαθιά. Ειδικά όταν διαπιστώνει ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά!
 
Γνωρίζουν οι παροικούντες ότι η ιχνηλάτηση Χαρδαλιά αποδίδει ευθέως μεγάλο μέρος της έκρηξης κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο στο Εφετείο, αλλά ουδείς τολμά να το καταγγείλει, μη τυχόν και τον πουν «φασίστα».  
 
Γνωρίζουν οι πάντες ότι η ιχνηλάτηση μηνών δεν απέδειξε τίποτε για τη θεία κοινωνία, παρά την προπαγάνδα των εχθρών της Εκκλησίας, αλλά πάλι δεν το λέει κανείς!  
 
Καλείται σε «απολογία» η Κεραμέως για τους 25 μαθητές ανά τμήμα, και όχι οι ηγεσίες των κομμάτων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση των 20.000!
 
Δεν πάει έτσι, φίλε πρόεδρε! Τουλάχιστον τέσσερις πρωθυπουργοί της Ελλάδας, ο Παπάγος, ο Κανελλόπουλος, ο Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανέβηκαν στα βουνά της Αλβανίας και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μαζί τους η μετέπειτα ελίτ μας, ο Ελύτης, ο Θεοτοκάς, ο Τερζάκης, ο Αγγελος Βλάχος, ο Τσαρούχης, ο Νικολάου και άλλοι ήταν στα βουνά. Η θέση σας μεθαύριο στις 28, είναι λοιπόν μπροστά στον Ιερώνυμο. Στη δοξολογία. Για να τιμήσετε τους προκατόχους σας αλλά και χιλιάδες ανώνυμους ήρωες που έπεσαν για να μπορείτε εσείς να ακυρώνετε παρελάσεις και δοξολογίες, αλλά να επιτρέπετε επαναστατικές γυμναστικές και λαοδικεία.  
 
Η θέση σας είναι μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί και το 1821 και το 1940 η Εκκλησία εκποίησε τα ασημικά της για να ταΐσει τους πεινασμένους και να δανειστεί το κράτος. Δεν το έπραξαν αυτό αυτοί που αιματοκύλισαν το έθνος για να πάρουν με τα όπλα την εξουσία. Νομίζω ότι περιθώρια για δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν πολλά, κύριε πρωθυπουργέ. Αναθεωρήσατε!
 
Ηγείστε μιας μεγάλης παράταξης που όρισε τη μοίρα του έθνους μας. Ενα τηλεοπτικό μήνυμα δεν αρκεί. Η θέση σας μεθαύριο είναι δίπλα στη σημαία και στις εικόνες. Και μετά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Εσείς πρέπει να καταθέσετε το στεφάνι: ο πρωθυπουργός των Ελλήνων. Είμαι σίγουρος ότι πέσατε θύμα εισηγήσεων συνεργατών, δεν ήταν πρωτογενώς δική σας η απόφαση. Αλλά έχετε τον χρόνο για να κάνετε το σωστό! Το να ακούμε πάντως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να συνδέει το «ΟΧΙ» του Μεταξά και της Ελλάδας με το «όχι» στον κορονοϊό, όπως το Πάσχα μάς καλούσε να «σουβλίσουμε» τον ιό, είναι τουλάχιστον ιλαρό! Ελεος. Και η ανοησία στην επικοινωνία έχει όρια. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.