3 Οκτωβρίου 2020

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
 
- Πληροφορούμεθα ότι υπάρχουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, Σκέψεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για την στράτευση των νέων στα 18 χρόνια. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, που κυκλοφορεί μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι, το μέγα κόστος μιας τέτοιας ρύθμισης, δεν είναι τόσο οι νέοι, όσο οι Μητέρες.
 
- Στις σκέψεις αυτές του Υπουργείου, προσωπικά συμφωνώ απόλυτα , και έχω να επισημάνω δύο βασικές παραμέτρους του θέματος.
 
Πρώτον: Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Διότι! ο νέος σήμερα, όπως λέει ο λαός ωριμάζει νωρίτερα, δεν έχει εμπλακεί, σχεδόν στο σύνολο, σε επαγγελματική εργασία βιοπορισμού ή απαιτήσεων σπουδών. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει ο νόμος αυτός τα μέγιστα στην άκρως αναγκαιούσα οροφή των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο όμως όταν εφαρμοσθεί προς πάσα κατεύθυνση χωρίς εξαιρέσεις.  
 
- Εκεί! όμως που η προσφορά θα είναι ουσιαστική, από την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου θα είναι η Ελληνική κοινωνία. Διότι ο νέος προτού εισέλθει στον αγώνα της ζωής του, σπουδάζοντας ή με την είσοδό του απ’ ευθείας εις την βιοποριστική του εργασία, θα έχει υποστεί την λίαν ευεργετική αυτή και ουσιαστική Στρατιωτική Παιδεία, η οποία το ολοκληρώνει σαν άτομο. Έτσι τελείως διαφορετικά πλέον θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας, ως ολοκληρωμένο και υπεύθυνο άτομο. 
 
- Η Κατάταξη στα 18 θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αύξηση της οροφής των Μαχητών των Ε.Δ. και παράλληλα θ’ απαλλάξει τους νέους από την ταλαιπωρία να καταταγούν σε μεγάλη ηλικία,με τα προβλήματα τους, που άμεσα πλέον αντιμετωπίζουν. 
 
- Οι νέοι στις Ε.Δ. χρειάζονται ως Μαχητές και όχι ως επιστήμονες, διότι! Όσοι Επιστήμονες χρειάζονται τους έχει. Σχεδόν όλοι οι απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών, υπηρετούν ως γραφείς σε γραφεία, εργασία που μπορεί να την κάνει και ένας Απόφοιτος Λυκείου και ακόμη και Γυμνασίου. Εξαίρεση του κανόνος μόνο όσοι επέτυχαν σε Ιατρικές Σχολές. Αυτούς οι Ένοπλες Δυνάμεις τους χρειάζεται περισσότερο ως Ιατρούς παρά ως Μαχητές. 
 
- Σας υπενθυμίζω τι! επικρατούσε παλαιά στις παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες. Αλλοίμονο στον νέο που δεν εγένετο δεκτός στο Στράτευμα και ως εκ τούτου δεν υπηρετούσε την θητεία του, ήτο γεγονός ότι δεν μπορούσε στην προκειμένη περίπτωση να βρει κορίτσι να παντρευτεί. Εκτιμώ δε ακόμη με την Θητεία στα 18, θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι κουκουλοφόροι και ταραξίες μας. 
 
- Θα πρέπει κάθε χρόνο στους τελειόφοιτους του Λυκείου, να γίνεται μία Ενημέρωση-Διάλεξη, για την αξία και εθνική σημασία της θητείας και μάλιστα μηδενός εξαιρουμένου
 
Δεύτερον: Πιστεύω και σήμερα υπάρχουν Σουλιώτισσες. Θα σας αφηγηθώ μια ιστορία,για του λόγου το αληθές, από την προσωπική μου εμπειρία. Ήμουν Διοικητής στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ). Ένα πρωινό αναφέρει ο Διοικητής κάποιου λόχου ένα στρατιώτη, ο οποίος δεν επιθυμούσε να υπηρετήσει στις Καταδρομές (Λ.Ο.Κ.), με αιτιολογικό ότι δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στην δύσκολη εκπαίδευση. Επειδή οι καταδρομείς είναι εθελοντικό τμήμα του Στρατού μας, δέχθηκα την πρόταση του Λοχαγού και διέταξα να ετοιμασθούν τα χαρτιά του για να αποδοθεί εκτός Καταδρομών.  
 
Την επομένη ημέρα, με παίρνει στο τηλέφωνο η μητέρα του περί ου ο λόγος Στρατιώτη και μου λέει επί λέξει: «Κ. Διοικητά πληροφορήθηκα ότι ο υιός μου ζήτησε να φύγει από τις Καταδρομές. Πέστε του, σας παρακαλώ πολύ να παραμείνει στο Κέντρο, διότι θα κατέβω κάτω και έτσι όπως είναι ψηλός θα τον κοντύνω ένα μέτρο και όχι μόνον αυτόν και ο άλλος υιός μου, που κατατάχτηκε στην Άρτα, ζήτησα από τον Υπουργό και το ενέκρινε να έλθει κι’ αυτός στις Καταδρομές». Εγώ! κυριολεκτικά έμεινα άναυδος, μπόρεσα όμως να της πω: «Κυρία μου, δεν έρχεσθε εσείς να υπηρετήσετε στις Καταδρομές». 
 
«Οι αληθείς δρόμοι του ηθικού, της πειθαρχίας και των αξιών, δεν εξασφαλίζονται με τις αλυσίδες του δεσμοφύλακα ούτε και με τον πέλεκυ του δημίου, αλλά με το παράδειγμα και την φροντίδα του ηγήτορα». 
(ΦΩΣΚΟΛΟΣ Υπεράσπιση του Λοχία Αρμάνι) 
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η στρατιωτική εκπαίδευση

είναι ευεργετική γιά
όποιον έχει μεγαλώσει
με... "σφιχτά λουριά"...
σε άλλου τύπου κοινωνία,

που

έ χ ε ι η θ ι κ έ ς

α ξ ί ε ς

α λ η θ ι ν έ ς !

Στις σύγχρονες αστικές
δημοκρατίες που
ο
δ ι α γ κ ω ν ι σ μ ό ς

χάριν της κοινωνικής
ανόδου είναι το μόνο
...σπόρ, που διδάσκεται
υποχρεωτικά από το νηπιαγωγείο (βλέπε...το
..."αθώο"... παιγνιδάκι,
"μουσικές καρέκλες"...)

Το να αποφασίσεις ξαφνικά
οτι ...θα γίνουμε...
εν μία νυκτί...

από... κυττάζοντες μόνο την...παρτη...
...
αρχαία...Σπάρτη...

αυτό, απλά...

μ ό ν ο ο Θ ε ό ς

τ ο μ π ο ρ ε ί

αλλά θέλει και έστω λίγη
μετάνοια...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.