19 Σεπτεμβρίου 2020

Άσυλο

Το θέμα του Λαθρομεταναστευτικού φαίνεται να καταπίνει την ελληνική κοινωνία σαν τσουνάμι.
 
Από την Ελένη Παπαδοπούλου
 
Η πολιτική ηγεσία συναγωνίζεται ως προς το ποιος θα είναι ο πιο ψυχοπονιάρης, ποιος θα τάξει περισσότερα, ποιος θα κλάψει περισσότερο για τους καημένους που μπήκαν στη χώρα παράνομα, με μόνη αποσκευή ένα πανάκριβο κινητό, που δεν βρέχεται μήτε χάνεται, όπως, ας πούμε, τα διαβατήρια με τα οποία ταξίδεψαν φτηνά από τις χώρες τους στην Τουρκία αεροπορικώς, για να προωθηθούν μετά στην Ευρώπη. Και αφού πάτησαν στις ακτές των νησιών μας, με τις συμβουλές των ψυχοπονιάρηδων ΜΚΟ, με το αζημίωτο πάντα, πήγαν να ζητήσουν άσυλο, ως άλλοι ικέτες με τρία διαφορετικά ονόματα, ημερομηνία γέννησης 1η Ιανουαρίου κάποιου έτους, αναλόγως αν ο ικέτης φαίνεται ανήλικος ή όχι, και μια αιτολογία copy-paste, ότι διώκονται στη χώρα τους και πρέπει να πάρουν άσυλο. Η Τουρκία και οι άλλες γειτονικές χώρες δεν δίνουν επιδόματα και, ως εκ τούτου, εκεί δεν θέλουν άσυλο. Ασυλο μόνο όπου έχει τζάμπα σπίτι, τζάμπα ζωή.
 
Κι έρχονται, λοιπόν, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με τμήματα της επικράτειας να κυβερνώνται από την Υπάτη Αρμοστεία, αλλά δεν το λέμε, μη χαλάσει το image της κυβέρνησης, και κάνουν αίτηση. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη διαδικασία στο Δημόσιο που απλώς κάνοντας αίτηση για κάτι, χωρίς καν αυτό το κάτι να έχει εξεταστεί, να απολαμβάνεις προνόμια, όπως επιδόματα και σπίτι. Εξετάζεται, λοιπόν, το αίτημά τους και επειδή είμαστε πάρα, μα πάρα πολύ πονόψυχοι εμείς στην Ελλάδα και είμαστε και large και, ως γνωστόν, έχουμε και το λεφτόδεντρο από παλιά, δίνουμε τα άσυλα κατά χιλιάδες. Δίνουμε τόσο πολλά άσυλα, που νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τα μοιράζουμε και στο περίπτερο σαν τις καραμέλες. Να αποφεύγονται και οι προσχηματικές διαδικασίες.
 
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η χώρα μας από 229 άσυλα που έδωσε το 2013 έφτασε στα 13.514 το 2019, ενώ έχει ήδη δώσει περίπου 2.000 άσυλα το πρώτο δίμηνο του 2020. Συνολικά έχουμε δώσει άσυλο σε 45.066 άτομα. Όπως φαίνεται, αυτές οι εξαιρετικές λαθρομεταναστευτικές πολιτικές δέχονται τη μαζική απόδοση ασύλου με copy-paste αιτιολογήσεις, αλλά απαγορεύουν τις μαζικές απελάσεις. Σου λένε, κατά περίπτωση η εξέταση, κι ας μπαίνουν μπουλούκια σε ξέχειλες βάρκες στη χώρα. Και ενώ δεν συνορεύουμε με καμία εμπόλεμη χώρα, έχουμε αναλάβει να φροντίσουμε όλους τους κατατρεγμένους του πλανήτη, αδιαφορώντας προκλητικά για τους γηγενείς. Αλλωστε, γιατί να ενδιαφερθούν για τους Ελληνες; Ας γίνουμε κι εμείς πρόσφυγες -έτσι όπως το πάνε- και τότε η Ύπατη Αρμοστεία, που καταστρέφει την Ελλάδα, θα δώσει σε όλους μας άσυλο.
 
Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.