15 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκική προπαγάνδα στους Έλληνες

Ο προαιώνιος εχθρός «παίζει μπάλα» στο πρωτάθλημα των ψυχολογικών επιχειρήσεων εντός της ελληνικής έδρας 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 

Στις εικόνες βλέπουμε στιγμιότυπα από το βίντεο που προωθεί στους Ελληνες χρήστες facebook ο σταθμός TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση). Είναι ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υποτίτλους για την «απελευθέρωση» της Σμύρνης από τους Ελληνες, οι οποίοι μάλιστα «την έκαψαν για να εκδικηθούν για την ήττα τους». Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι, αντί να περιορίζουν την έκταση και την ένταση των ψυχολογικών επιχειρήσεων που κάνουν σε βάρος των Ελλήνων, εντείνουν τις προσπάθειές τους να εξοικειώσουν τον λαό μας με την κουλτούρα τους, να πείσουν ότι πρέπει να δούμε τη «δική τους» πλευρά της Ιστορίας και να εξισώσουν τον θύτη εαυτό τους με τα εκατομμύρια των θυμάτων των γενοκτονιών που έχουν διαπράξει.

Εδώ και χρόνια οι Τούρκοι «παίζουν μπάλα» στο πρωτάθλημα των ψυχολογικών επιχειρήσεων εντός της ελληνικής έδρας. Έχουν στρατολογήσει μια δυνατή ομάδα προθύμων πολιτικών, οι οποίοι είτε από οικονομική ιδιοτέλεια είτε από μωρία και άγνοια της πραγματικότητας προωθούν φανατικά τις τουρκικές θέσεις. Ιδανικό τερέν δρομολόγησης πολλών ψυχολογικών επιχειρήσεων με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι ο χώρος των πανεπιστημίων, όπου ο φιλοτουρκισμός δεν είναι μόνο… μόδα αλλά έφτασε να θεωρείται περίπου άγραφος νόμος και η υπεράσπιση των ελληνικών δικαίων χαρακτηρίζεται εθνικισμός, ρατσισμός, σοβινισμός και κάθε αναφορά στον χριστιανισμό συνοδεύεται από την ταμπέλα του «ταλιμπανισμού» – έναν χαρακτηρισμό που αποφεύγουν συστηματικά οι «εκσυγχρονισμένοι» και οι «προοδευτικοί» να τον αποδώσουν εκεί που πραγματικά ταιριάζει: στους φανατικούς ισλαμιστές.

Στον κόσμο της ενημέρωσης έχουμε μία από τα ίδια, όπου τα τουρκοσίριαλ μπουγάδιασαν επί σειρά ετών τους ελληνικούς εγκεφάλους και δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι της πυρκαγιάς αποκαλούσαν αγνούς πατριώτες και βαθείς γνώστες των διεθνών πραγμάτων και των ελληνοτουρκικών σχέσεων «τουρκοφάγους», χαμογελώντας ειρωνικά.

Όταν παρακολουθεί κάποιος τους όψιμους «αναλυτές» της τουρκικής απειλής, αναπόφευκτα θυμάται τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που εκτόξευαν εναντίον σπουδαίων Ελλήνων, όπως ο αξέχαστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.

Λίγοι, τελικά, είναι οι… φίλοι της Ελλάδος και των Ελλήνων που απέμειναν σε διάφορους θύλακες της «ελίτ». 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.