17 Σεπτεμβρίου 2020

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Στην Ελλάδα το εμπόριο πνέει τα λοίσθια, αλλά ανθεί η εκποίηση των εθνικών δικαίων και των συμφερόντων του λαού από τους πολιτικούς. Αφορμή γι’ αυτήν τη σκέψη είναι το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και ο δεύτερος, αφού είχε δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε «αγώνα» για τους Σκοπιανούς στην Ε.Ε., δεσμεύτηκε για πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο κ. Μητσοτάκης καλοδέχτηκε τη δέσμευση. Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα ούτε για επαναδιαπραγμάτευση, ούτε για οποιοδήποτε βέτο, ούτε για όλα όσα έταζαν οι βουλευτές του στα συλλαλητήρια.
 
Η είδηση για τη συνάντηση και την υπόσχεση τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών σε κάποιον ξένο μπορεί να φανεί από συνηθισμένη έως αδιάφορη, αλλά για τους Ελληνες είναι πικρή και εξοργιστική συνάμα. Η στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων θα έπρεπε να διδάσκεται στα σεμινάρια πολιτικής ανακολουθίας, ενδοτισμού και μικροκομματικού τύπου εκμετάλλευσης ενός μείζονος εθνικού ζητήματος.
 
Τα πάντα γίνονταν για την καρέκλα, για την εξουσία. Η αξιοπρέπεια του έθνους, ο ελληνικός πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι αναρίθμητες θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος δεν σήμαιναν τίποτα για τους βουλευτές, τους υπουργούς και για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργό κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν σήμαιναν τίποτα ούτε τα πάνδημα συλλαλητήρια που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος -με μεγαλύτερα και θεαματικότερα όλων εκείνα της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών- και τα οποία αφορούσαν την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό.
 
Με αυτή τη συνάντηση, τις ευχαριστίες του κ. Ζάεφ για τον «αγώνα» που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για τους Σκοπιανούς και για τις υποσχέσεις τήρησης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδέχεται πλήρως την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτό το κορυφαίο εθνικό θέμα. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.