18 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΟΒΩΜΟΛΟΧΙΚΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο, Δημ. Συμβούλους και Καθαριότητα Δ. Ρόδου
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΟΒΩΜΟΛΟΧΙΚΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε και εκλεκτοί Δημοτικοί Σύμβουλοι 
 
Στις 15 Αυγούστου 2020 η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ (σελ. 27) δημοσίευσε άρθρο μου για τα κακώς κείμενα της Ρόδου (ενδεικτικά 10 τον αριθμόν) με την απατηλή ελπίδα πως αρμόδιοι υπάλληλοι και συνεργεία του Δήμου μας θα ευαισθητοποιούντο και θα μεριμνούσαν δια την αποκατάσταση και ευταξία. Δυστυχώς παρήλθε μήνας (και θα παρέλθουν καθώς φαίνεται πολλοί) και καμμία συγκίνηση δεν είδα. Μα δεν βαρυἐστε. Δεν με πειράζει κι εμένα αν δεν θέλετε να τα φτειάξετε όλα. Όμως οφείλω και θέλω να σταθώ σε αυτά που «βγάζουν μάτι» και προκαλούν αισχρά το καλαισθητικό συναίσθημα κάθε γνήσιου Ροδίτη π’ αγαπά αυτό το νησί που τον γέννησε κι όχι τον περαστικό, τον ξένο ή τον αλλόφυλο που ήρθε να τα ‘κονομήσει παράνομα και φεύγοντας να μας μαγαρίσει κι όλας. 
 
Και μιλώ μόνον εδώ για τις αισχρές βωμολοχικές και αναρχονεοταξικές ή αριστερίστικες επιγραφές σε δημόσιους ή δημοτικούς τοίχους πχ. ΡΟΔΩΝ, σ’όλη την περίφραξη και τους τοίχους του γηπέδου ΔΙΑΓΟΡΑΣ, στους τοίχους έξω από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολές, στους τοίχους του Νηρέα, σε τοίχους της λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου, σε τοίχους έξω από ιερούς ναούς, στην κεντρική οδό Τσαϊρι –Αεροδρομίου, σε τοίχους της λεωφόρου Ρόδου-Καμείρου, στην περιοχή Σγουρού (όπου φρίττεις με τα: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και Δεν είμαι Έλληνας είμαι άνθρωπος, Αλληλεγγύη στους καταληψίες, Αλληλεγγύη στους «πρόσφυγες» κλπ άνθη…) ακόμα και έξω από Κοιμητήρια και όπου αλλού φαντασθεί ο νους σας και ο νους των αρρωστημένων μυαλών που τα γράφουν, των τάχα «προοδευτικών επαναστατών» της ..πλάκας. 
 
Και θέλω να στιγματίσω τούτα τα ξενόφερτα φρούτα διότι: 
1) Δεν έχουν κανένα δικαίωμα αναγραφής τοιούτων λιβελλογραφημάτων ή συνθημάτων σε δημόσιους ή δημοτικούς χώρους. Να πάνε να γράφουν ότι βρωμιά θέλουν στα σπίτια τους.
2) Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και να ανεβάζουν τα ήδη τεντωμένα νεύρα του κόσμου (λόγω οικονομικών προβλημάτων, κορωναϊού και Τουρκίας)
3) Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καθοδηγούν τις ευαίσθητες ψυχές των μαθητών μας και να κακοπαραδειγματίζουν τους νέους μας, για διάπραξη αναλόγων παραπτωμάτων. Και είναι όντως Ποινικά Αδικήματα και αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις από αρμόδιους εισαγγελείς. (Τέτοιες βρωμιές και αισχρολογίες μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και αναρχοκρατούμενες πόλεις συναντάς). Και τέλος δεν είμαστε υποχρεωμένοι και δεν θέλουμε να βλέπουμε καθημερινά αυτήν την ασχήμια της πόλης μας και να μην σπεύδει ένα συνεργείο για άμεση κάλυψή των με ανάλογη μπογιά! 
 
Κύριε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι που κόπτεσθε για καλύτερη και ομορφότερη Ρόδο, δεν έχετε συνεργεία; Δεν έχετε μπογιές; Αν όχι, τότε είμαι στη διάθεσή σας. Δώστε μου 2 κουβάδες με λευκή μπογιά, 2 κουβάδες κίτρινη, 2 κουβάδες γκρίζα και 2 ρολά. Και καλώ δημοσίως 2 εθελοντές να πάμε με το αυτοκίνητό μου σε 2 μέρες να τα επαλείψουμε όλα. Κι όποιος ανάρχας τολμήσει να μας εμποδίσει θα πάει σπίτι του πολύχρωμος! (Οι εθελοντές μπορούν να με καλέσουν στο 6934897836). Περιμένω άμεση ανταπόκριση από Δήμο και εθελοντές.. (Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα). 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ 
19-9-2020Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.