29 Σεπτεμβρίου 2020

Η αποστρατιωτικοποίηση φέρνει ένα νέο Γουδί

Μετά τις πιέσεις του Βερολίνου οι πληροφορίες ότι θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία το θέμα της «μερικής» (ολικής) αποστρατιωτικοποίησης των νήσων προεικάζουν τα μελλούμενα στο Αιγαίο.
 
Aπό τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
 
Ανάλογη περίπτωση αφοπλισμού ελληνικού εδάφους έγινε τον Οκτώβριο του 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο, με αποτέλεσμα την τουρκική εισβολή. Οι τουρκικές δυνάμεις με πρόφαση το πραξικόπημα αποβιβάστηκαν στο αφοπλισμένο νησί χωρίς ουσιαστική αντίσταση από την ελληνική πλευρά. Η μεραρχία, η οποία είχε την αποστολή να βομβαρδίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία όταν θα εισέρχονταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, δεν ήταν εκεί την κρίσιμη ώρα. Αρχικά, η μεραρχία είχε μεταφερθεί μυστικά στην Κύπρο από την κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τα γεγονότα του 1963-1964, για να αποσυρθεί, κατόπιν των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Εθνικής Φρουράς, στα χωριά Κοφίνου και Άγιος Θεόδωρος. Οι επιχειρήσεις της Εθνικής Φρουράς προκάλεσαν σοβαρή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
 
Η Τουρκία χαρακτήρισε «στυγερή πρόκληση» τα επεισόδια και απείλησε με στρατιωτική εισβολή την Κύπρο, αλλά και με πόλεμο την Ελλάδα, απαιτώντας την απόσυρση της μεραρχίας. Με την παρέμβαση Αμερικανών και Βρετανών η δικτατορική κυβέρνηση απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο. Μόνο οι αφελείς στην Ελλάδα αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι σημερινοί σχεδιασμοί της Αγκυρας για τα νησιά και το Αιγαίο δεν είναι διαφορετικοί από τους τουρκικούς σχεδιασμούς για την Κύπρο τη δεκαετία του 1960. Πράγματι, η σύγκριση των σημερινών γεγονότων με τα της Κύπρου αποδεικνύει ότι τα μοναδικά στοιχεία που έχουν διαφοροποιηθεί είναι η γεωγραφία και οι πρωταγωνιστές.
 
Οι Βρετανοί έχουν αντικατασταθεί από τους Γερμανούς και οι Τουρκοκύπριοι από τους μουσουλμάνους εποίκους. Οι γερμανικοί σχεδιασμοί, η στρατηγική στήριξη που παρέχουν στην Τουρκία και η διαρκής υπονόμευση της Ελλάδας από την επικεφαλής χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι γνωστές παράμετροι της εξίσωσης. Οι Γερμανοί εκπαιδεύουν τους Τούρκους στην κατασκευή στρατηγικών και προηγμένων τεχνολογικά όπλων. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η Μέρκελ εξασκεί πίεση στον Μητσοτάκη «ώστε η Ελλάδα να τερματίσει τη στρατιωτική της παρουσία στα νησιά», ενώ παραπονέθηκε στον Μακρόν για τη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις.
 
Η άγνωστη, όμως, παράμετρος της εξίσωσης είναι η στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος, το οποίο από το 2015 εποικίζει συστηματικά τα νησιά του Αιγαίου με μουσουλμανικούς πληθυσμούς, δημιουργώντας ισχυρές ετερογενείς πληθυσμιακές μειονοτικές βάσεις υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προφανή σκοπό τη βοσνιοποίηση της χώρας. Δοθέντος ότι η Τουρκία έχει αυτοανακηρυχθεί ο προστάτης των μουσουλμανικών πληθυσμών, πιθανές υποκινούμενες ταραχές στα νησιά μεταξύ του χριστιανικού πληθυσμού και των εποίκων είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν την αφορμή μιας νέας τουρκικής εισβολής στα αφοπλισμένα νησιά, κατ’ αναλογία των γεγονότων της Κοφίνου στην Κύπρο.
 
Το πολιτικό σύστημα, λοιπόν, μέσω της ενθάρρυνσης του μουσουλμανικού εποικισμού και του αφοπλισμού έχει παραχωρήσει εμμέσως στην Τουρκία το δικαίωμα της επέμβασης και συνεπώς την επίκληση του καθήκοντός της στην προστασία των μουσουλμανικών πληθυσμών ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτός είναι ο λόγος που ζητά την άμεση αποστρατιωτικοποίηση ώστε να δυνηθεί να επέμβει στρατιωτικά χωρίς απώλειες, με άριστες προσχεδιασμένες στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις. Η αποστρατιωτικοποίηση των νήσων και συνεπώς η εκμηδένιση της άμυνάς τους καθιστούν όμηρο την Ελλάδα στα χέρια της Τουρκίας, επειδή ανά πάσα στιγμή θα χρησιμοποιεί την απειλή του πολέμου και την κατάληψη των νήσων για ασήμαντες αφορμές. Ενώ στην περίπτωση της Κύπρου η πέμπτη φάλαγγα των Αθηνών, για να δικαιολογήσει την απόσυρση της μεραρχίας, επικαλέστηκε απουσία αεροναυτικής κάλυψης της Κύπρου, σήμερα τέτοιου είδους επιχειρήματα, εάν χρησιμοποιηθούν, θα είναι νομικά έωλα.
 
Πιθανή διεξαγωγή συζητήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «μερικό ή ολικό» αφοπλισμό των νήσων του Αιγαίου θα αποτελέσει την ειδεχθέστερη πράξη μειοδοσίας στη νεότερη ελληνική Ιστορία. Το πολιτικό σύστημα δεν νομιμοποιείται να επικαλεστεί το επιχείρημα της δικτατορίας για αφοπλισμό με πρόσχημα μια επίπλαστη Pax Tourka. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., το πολιτικό σύστημα και οι ελίτ, εάν θέλουν να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα υπερ-προνόμια που, «ελέω Θεού», απέκτησαν από τα Μνημόνια και την εξαθλίωση, θα πρέπει, αντί να αφοπλίσουν τα νησιά, να τα υπερεξοπλίσουν, ασπαζόμενοι το λογικό αξίωμα ότι «η ειρήνη προϋποθέτει προετοιμασία για πόλεμο». Διαφορετικά, το μέλλον θα είναι ζοφερό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για τους «πρόθυμους ηλίθιους των Αθηνών», επειδή η πιθανότητα να λογοδοτήσουν σε ένα νέο Γουδί, ύστερα από μια καταστροφή που θα προκαλέσει ο αφοπλισμός των νήσων, δεν θα είναι μηδενική.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.