17 Σεπτεμβρίου 2020

Τρομοκρατούν τον κόσμο με ψεύτικες απειλές ότι είναι παράνομο να μην στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο... (Αναφορά στην Εισαγγελία)

ΒΑΖΩ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ FAKE NEWS ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΥΝΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΕΛΑΔΑΚΗ
_____________
ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ – FAKE NEWS: 

“Πάντως, όπως ανέφερε χθες ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, για όσους γονείς δεν στείλουν επί μέρες αναίτια το παιδί τους στο σχολείο, οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν την Εισαγγελία και να κινηθεί η διαδικασία με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”.
______________
 


Αναφορά - Ψευδείς ειδήσεις για δήθεν αρμοδιότητα της Εισαγγελίας 

Προς: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Τετ, 16 Σεπ στις 12:20 μ.μ.
 

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 

ΑΝΑΦΟΡΑ
Νικολάου Αντωνιάδη του Ιωάννη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.
 


Στην ιστοσελίδα “www.efsyn.gr”, έχει δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο “Το βράδυ πογκρόμ, το πρωί σχολείο”, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα κάτωθι:
https://www.efsyn.gr/…/ko…/259839_brady-pogkrom-proi-sholeio 

“Πάντως, όπως ανέφερε χθες ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, για όσους γονείς δεν στείλουν επί μέρες αναίτια το παιδί τους στο σχολείο, οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν την Εισαγγελία και να κινηθεί η διαδικασία με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”. 

Ο ανωτέρω ψευδής ισχυρισμός περί της δήθεν κατά τα άνω αρμοδιότητας της Εισαγγελίας βάσει της “νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”, έχει τύχει ευρείας διάδοσης στο διαδίκτυο, το ίδιο αυτό άλλωστε το επίμαχο δημοσίευμα αναπαράχθηκε από πολλά μέσα στο διαδίκτυο, ενώ καταγγέλλονται πολλά περιστατικά αντίστοιχων σε περιεχόμενο απειλών από διευθυντές σχολικών μονάδων προς τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Η ποινική διάταξη που προβλέπει κυρώσεις για την “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου” είναι αυτή του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία “όποιος, ενώ έχει υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου νεότερου από δεκαπέντε έτη παραλείπει να το παρεμποδίσει από την τέλεση αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος, αν δεν συντρέχει περίπτωση να τιμωρηθεί αυστηρά με άλλη διάταξη”.

Είναι προφανές ότι το ανωτέρω άρθρο εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση τελέσεως αξιόποινης πράξης από ανήλικο νεότερο από δεκαπέντε έτη και ότι ουδεμία εφαρμογή έχει στις περιπτώσεις γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Περαιτέρω, η μοναδική διάταξη που προέβλεπε ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση παράλειψης των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία μέχρι και τη Γ΄ Γυμνασίου ή της εποπτείας τους ως προς τη φοίτησή τους, ήτοι αυτή του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα, έχει καταργηθεί με τον νόμο 4619/2019.

Μετά ταύτα, είναι ξεκάθαρο ότι τόσο από τις ανωτέρω δηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλη Μπελαδάκη, στις οποίες προέβη εν γνώσει του ότι θα δημοσιοποιηθούν, όσο και από όλα τις παρόμοια σχετικά δημοσιεύματα και τις απειλές από διευθυντές σχολικών μονάδων, ασκείται, χωρίς νομική βάση, τρομοκρατία στους γονείς που έχουν αποφασίσει να απέχουν τα παιδιά τους από τη φοίτηση στα σχολεία, επειδή κρίνουν ότι με βάση τις επιστημονικές παραδοχές, που έχουν λάβει ευρύρατη δημοσιότητα, των ειδικών επιστημόνων με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τα παιδιά τους διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Παραδοχές οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν ανατραπεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αλλά αντιθέτως έχουν επικυρωθεί εκ νέου από τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι δικαιολογούν εν τέλει τη χρήση μάσκας από τα παιδιά ως έχουσα “παιδαγωγικό” χαρακτήρα, ενώ η μητέρα του πρωθυπουργού, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε σε προχθεσινές δηλώσεις της, ότι έχουν και “συμβολικό”.

Η συμπεριφορά επομένως του ανωτέρω στελέχους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στοιχειοθετεί το έγκλημα της αυτεπαγγέλτως διωκόμενης παράβασης του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται δηλαδή για τα “fake news”, τα οποία το ίδιο αυτό το Υπουργείο, η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. που υιοθετούν τις θέσεις της, αποδίδουν σε όλους όσοι τολμάνε να αμφισβητήσουν την σοβαρότητα και αξιοπιστία των κυβερνητικών αποφάσεων στην υπόθεση “Covid-19”.

Παρακαλώ για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες.
Παρακαλώ να μου σταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου της παρούσης αναφοράς μου.

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αναφέρων Δικηγόρος
Νίκος Ι. Αντωνιάδης


πηγή



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Θεός να στερεώνει
και να σκέπει

όσους γενναίους...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.