21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
 
Ένα επιθετικό σχέδιο της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, το οποίο προετοιμαζόταν επί χρόνια με τη δηλωμένη υποστήριξη της Γερμανίας και της φιλότουρκης Καγκελαρίου της, Άγκελα Μέρκελ, έλαβε σάρκα και οστά τον Μάρτιο στον Έβρο, όπου η Τουρκία προσπάθησε να στείλει στην Ελλάδα χιλιάδες παράνομους μετανάστες, προκειμένου να αποδείξει ότι τα ελληνικά χερσαία σύνορα με την Τουρκία είναι αφύλακτα και απροστάτευτα κι έτσι να δημιουργήσει ψυχολογικά πλεονεκτήματα στον τούρκικο στρατό, καθώς επίσης ψυχολογικά προβλήματα στον αντίστοιχο ελληνικό στρατό.  
 
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα καλούσε την ελληνική κυβέρνηση, πριν από την στρατιωτική επίθεση, να παραδοθεί άνευ όρων και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, με θεματολογία όλες εκείνες τις παράφρονες απαιτήσεις του ισλαμοφασίστα Προέδρου της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν και των αλαζόνων και ανιστόρητων αξιωματούχων του!  
 
Αλλ΄ όμως επετεύχθη το ανέλπιστο! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, παρ΄ ότι επί μια δεκαετία (των Μνημονιακών χρόνων) βρέθηκαν εγκαταλειμμένες από τις ελληνικές κυβερνήσεις, εν τούτοις, οπλισμένες με την ελληνική ψυχή τους στραπατσάρισαν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τούρκου Σατράπη και κατέγραψαν χρυσή σελίδα στην μεγάλη ιστορία τους, που ονομάστηκε ως το “Έπος του Έβρου”.
 
 Μη επιτρέποντας την μαζική είσοδο παράνομων μουσουλμανικών πληθυσμών στα ανατολικά χερσαία σύνορά μας, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τους.
 
Ακολούθως, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει το Ελληνό-τουρκικό πρόβλημα σε Ευρώ-τουρκικό. Εκμεταλλευόμενη όλο το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι επιθετικές ενέργειες, οι αλαζονικές συμπεριφορές και οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν! Κατάφερε να αποκομίσει συμφωνίες εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεών μας - στις οποίες πρωτοστάτησε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος - και διεύρυνε μέσω της διπλωματικής οδού παγωμένες “φιλίες” που άλλαξαν τους συσχετισμούς – όπου πρωτοστάτησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας - μιας και μέχρι εκείνης της στιγμής, υπήρχε αρνητική διάθεση των “εταίρων” μας στην ΕΕ, ώστε να αντιληφθούν ότι η ισλαμοφασιστική επιθετικότητα του Τούρκου Σουλτάνου ήταν πρόβλημα της Ευρώπης συνολικά, από κάποιον που οραματιζόταν την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!  
 
Εβρος: Σε πλήρη ετοιμότητα στρατός και κάτοικοι μετά την ένταση στο Αιγαίο  | Έθνος
Μετά τον Έβρο, ηττήθηκε και στο Αιγαίο ο Ρ. Τ. Ερντογάν…  
 
Αλλά ήταν σίγουρο, ότι ο Τούρκος Σουλτάνος δεν θα καθόταν στη συνέχεια καλά. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ήταν τσαλακωμένος ο εγωισμός και το γόητρό του, κι αφού φρόντιζε να διατηρεί μεγάλη ένταση με τις καθημερινές ανιστόρητες και παράλογες απαιτήσεις του.
 
Έτσι, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, η Τουρκία ξεκίνησε νέα επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος βγάζοντας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και πλήθος πολεμικών της πλοίων πέριξ αυτού!  
 
Ωστόσο πάλι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας “κλείδωσαν” το Αιγαίο μας και απέτρεψαν τις επεκτατικές σκέψεις των ανισόρροπων νέο-Οθωμανών, οι οποίοι έμειναν στις λεκτικές επιθέσεις! 
 
Παρ΄ όλα ταύτα και παρά τη δεύτερη ήττα του Ερντογάν, τον ίδιο χρόνο, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Γερμανία, κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης και της Συμφωνίας των θαλασσίων ζωνών, προσπάθησαν να μοιράσουν το “καρπούζι” στη μέση, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας! Ενισχύοντας την φρασεολογία του Ρ. Τ. Ερντογάν περί “έντιμου συμβιβασμού”, επ΄ ονόματι της αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο! Ενισχύοντας τις παράφρονες απαιτήσεις του ισλαμοφασίστα Ερντογάν περί του τουρκικού δόγματος win-win και καζάν-καζάν – που δυστυχώς βρίσκει κάποιους οπαδούς και στο εσωτερικό της χώρας μας – για διευθέτηση των διαφορών, που βρίσκονται στα τούρκικα σαλεμένα μυαλά! Πετώντας ταυτόχρονα στον κάλαθο των αχρήστων τις συνεχείς εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού περί μιας και μόνης διαφοράς κι ότι: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»! 
 
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο | iEllada.gr
Συνεχίζεται η φιλότουρκη πολιτική του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας… 
 
Σε αυτές τις παράλογες, παράφρονες τουρκικές απαιτήσεις η Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ, επιδιώκει να σύρει σε διάλογο την Ελλάδα με την Τουρκία ως μεσολαβητής, χωρίς να αποσαφηνίζει ότι αυτός ο διάλογος θα αφορά μόνο την πάγια πολιτική θέση της ελληνικής κυβερνήσεως, περί της υφαλοκρηπίδας! Επιζητώντας προφανώς, ο διάλογος να αφορά όλες τις παράνομες απαιτήσεις της Τουρκίας!  
 
Εκεί πιθανώς αποσκοπούσε – εν μέσω της συνεχώς κλιμακούμενης κρίσης στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο από την Τουρκία – η παρέμβαση του φιλότουρκου και προστατευόμενου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ περί έναρξης του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος!
 
Μια τοποθέτηση του φιλότουρκου Γραμματέα του ΝΑΤΟ, που προκάλεσε πολιτικό σάλο στην Ελλάδα από την αντιπολίτευση και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Αφού κατηγορήθηκε για μυστική διπλωματία, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων! Και έτσι είναι, αν έγινε αυτή η αρχή διαλόγου με διπλωματικά κλιμάκια, όταν το Oruc Reis συνέχιζε τα σουλάτσα του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα υποστηριζόμενο από τον τουρκικό στόλο!
 
Όταν ΝΑΤΟ και Γερμανία ουδέποτε απαίτησαν από την Τουρκία την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού και του τουρκικού στόλου από το Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος!  
 
Τουρκία: Επικοινωνία Ερντογάν-Στόλτενμπεργκ για την Ανατολική Μεσόγειο |  ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr
Κι αν αποχώρησαν, αποχώρησαν κάνοντας ένα βήμα πίσω, λόγω του τρόμου που έχει κυριεύσει την Τουρκία από την επιθετική πολιτική της Γαλλίας του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και της “δαμόκλειας σπάθης” που επικρέμεται στο κεφάλι της Τουρκίας, λόγω της επικείμενης Συνόδου της ΕΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα αποφασιστούν οι οικονομικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία! Σε μια διαλυμένη οικονομικά Τουρκία!  
 
Με ποιον θα κάνετε διάλογο κύριε Πρωθυπουργέ; 
 
Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται ότι η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων, είναι καθαρά προσχηματική και εμπεριέχει σαφή πολιτικό αποπροσανατολισμό!
 
Θα πρέπει να κατάλαβε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ότι δεν αρκεί από μέρους της Ελλάδος η καλή πρόθεση για την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία! Απαιτείται να έχει απέναντί της και έναν έντιμο συνομιλητή! Θεωρεί ότι μπορεί να είναι τέτοιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν, όταν καθημερινά παρανομεί κατά της Συνθήκης της Λωζάννης και του Διεθνούς Δικαίου που απορρέει από τη Συμφωνία των θαλασσίων ζωνών (1982).
 
 Θεωρεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πως είναι έντιμος και καλός συνομιλητής ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν, από τη στιγμή που αποσύρει τον στόλο του και ταυτόχρονα μας λέγει: 
«… Επιτέλους αποφάσισε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ελλάδα, αφού είδε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και τη σταθερή στάση της απέναντι σε εκβιασμούς και απειλές»; 
 
Όταν ισχυρίζεται, πως:  
«Η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η γλώσσα των απειλών δεν δούλεψε στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία δεν θα λύγιζε απέναντι στη ληστεία ή τον εκβιασμό»! 
 
Πώς είναι δυνατόν να συνομιλήσει κάποιος σώφρων, κάποιος λογικός, με κάποιον παράφρονα και παράλογο; 
 
Πού μέσα στα άλλα παράλογα πού ισχυρίζονται καθημερινά, απαιτούν (τελευταία τουρκική ανακάλυψη) μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, να λάβουν τουρκικό όνομα 152 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, στο Θρακικό Πέλαγος, στο Αιγαίο Πέλαγος και στο Κρητικό Πέλαγος, γιατί τα αμφισβητεί ως ελληνικά η Τουρκία;  
 
Όταν την ίδια ώρα πού δείχνουν έτοιμοι για διάλογο, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μας λέγει, πώς αυτός ο διάλογος θα γίνει χωρίς προϋποθέσεις; Την ώρα λοιπόν, που οι Τούρκοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των οικονομικών κυρώσεων, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μην κάνει βήμα πίσω επιζητώντας μετά επιτάσεως και σε αυστηρό τόνο να επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, παρ΄ ότι είναι σίγουρη η παρέμβαση της Γερμανίας περί της αναβολής τους!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.