19 Σεπτεμβρίου 2020

Ο «Ιερός Πόλεμος» ως σύγχρονη απειλή

Γράφει ο δρ Δημήτρης Γκίκας 
 
Ο Ισλαμισμός, ακριβώς επειδή τα θεμέλιά του είναι ο «Ιερός Πόλεμος» (Τζιχάντ) και οι κανόνες του αποσκοπούν στο να διαμορφώσουν όχι μόνο ένα θρησκευτικό σύστημα, αλλά μια πολιτική οργάνωση, «γεννά» μάλλον στρατιώτες, παρά πιστούς. Το πρόβλημα, μάλιστα με τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες που έχουν ξεπεράσει εδώ και αιώνες τη θρησκευτική μισαλλοδοξία είναι ακριβώς ότι δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της διαφοράς αντίληψης. Ακόμα κι ένα θρησκευόμενο δυτικό κράτος εξ ορισμού αποδέχεται τη θρησκεία του ως σύστημα πίστης, όχι ως δομή πολιτικοστρατιωτικής οργάνωσης.
 
Ο Ισλαμιστής είναι δυνάμει τζιχαντιστής. Μετακινούμενος, θα θελήσει να επιβάλει σε άλλες, μη ισλαμικές χώρες, τη θρησκεία του, τους νόμους του, την πολιτική του δομή, ακόμα και με τη βία. Όπως, μάλιστα διαπιστώνουμε στη χώρα μας, αυτό μπορεί να γίνει με όχημα το μεταναστευτικό. Δυστυχώς, οι εμπρησμοί στα ΚΥΤ της Λέσβου και της Σάμου, η κατάληψη της Πλ. Βικτωρίας, τα παράνομα τζαμιά, η επιβολή της Σαρία σε ολόκληρες γειτονικές, επιβεβαιώνουν την παραπάνω διαπίστωση.  
 
Θύματα δεν είναι μόνο οι «άπιστοι» Χριστιανοί, οι πολίτες των δυτικών κοινωνιών. Θύματα είναι, επίσης οι πραγματικοί πρόσφυγες, ακόμα κι αν ανήκουν στην ίδια θρησκεία. Διότι το Ισλάμ, ακόμα και τους δικούς του πιστούς, τους θεωρεί αναλώσιμους για χάρη των σκοπών της επιβολής του. Επιπλέον κι ακόμα χειρότερο, το Ισλάμ επιζητεί απόλυτη πειθαρχία στους κανόνες του. Όσοι, για παράδειγμα, επειδή ζουν σε δυτικές κοινωνίες, δεν επιθυμούν να ντύσουν τις γυναίκες τους με τον παραδοσιακό ισλαμικό τρόπο, συνήθως δέχονται λεκτική και σωματική βία από τους ομόθρησκούς τους.  
 
Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε, φρονώ, να αντιληφθούμε ότι οι έννοιες του υβριδικού πολέμου και της ασύμμετρης απειλής σχετίζονται, στη σύγχρονη εποχή, σε μεγάλο βαθμό με την εξάπλωση του Ισλαμισμού στη Δύση. Επιπλέον, κακώς συγχέουμε το προσφυγικό ζήτημα και τις ανθρωπιστικές του διαστάσεις με τους τζιχαντιστές που εισχωρούν στη χώρα, μέσω μάλιστα ΜΚΟ που ελέγχονται από δίκτυα τζιχαντιστικών οργανώσεων.  
 
Η χώρα δέχεται εδώ και χρόνια μια υπόγεια εισβολή. Όσοι τη στηρίζουν, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις και εκτοξεύοντας ύβρεις σε όσους αντιστέκονται, ακόμα και όσοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τις διαστάσεις του προβλήματος, προδίδουν την ίδια τους την πατρίδα. 
 
Σημείωση: Η κεντρική φωτογραφία είναι από βίντεο που τράβηξε ο Στέλιος Δεμερτζής την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου η οποία ξέσπασε κοντά στο ΚΥΤ της Σάμου για την οποία υπήρξαν 6 προσαγωγές. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.