25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 
 
- Είναι πολύ παρήγορο και ελπιδοφόρο, που ακούσαμε πρόσφατα, από τον πρωθυπουργό της χώρας μας να αναφέρεται τόσο αναλυτικά, για τον τρόπο ενίσχυσης των Ένοπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι που είχε να ακουσθεί από πρωθυπουργό της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια. 
 
- Τα τελευταία χρόνια (20 – 30 χρόνια), η λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά την διάθεση κονδυλίων, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν με λαθεμένη, κατά τη γνώμη μου πολιτική φιλοσοφία και όχι με ουσιαστικές ανάγκες αυτών. Παραμελήθηκε συστηματικά ο ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος για τον Ελληνικό Στρατό είναι το επίκεντρο και η βάση κάθε αμυντικής προσπάθειας. 
 
- Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σήμερα απαλλαγμένες από διαστρεβλώσεις του παρελθόντος, προετοιμάζονται για την άμεση αντιμετώπιση κάθε ενέργειας του κακού και ύπουλου γείτονά μας. Όπως το έδειξαν πρόσφατα, όταν χρειάστηκε, στον αέρα στην θάλασσα και στην στεριά. 
 
- Θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω στους αρμόδιους και σε κάθε Έλληνα πατριώτη κάθε κόμματος να μην εφησυχάζουμε από την φαινομενική ψευδαίσθηση περί του γείτονος εχθρού, ο οποίος έχει θέσει σκοπό τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Το είπαμε και στο παρελθόν,το λέμε και τώρα, αλλά! Ο Τουρκικός λαός είναι όπως είμαστε εμείς και κάθε λαός, αλλά η εξουσία των, διδάσκουν στο λαό τους μίσος προς την Ελλάδα, δια μέσου της παιδείας των. 
 
- Σήμερα! Το Ελληνικό Κράτος είναι αντιμέτωπο με την Τουρκία σε δυο μέτωπα. Στις οργανωμένες και σχεδιασμένες από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτωνοςς χώρας, ασύμμετρες απειλές δια μέσω των λαθρομεταναστών. Οι οποίες όσο ανάλογα δεν αντιμετωπίζονται, γιγαντώνονται και πολύ φοβάμαι δεν θα χρειασθούν, τακτικές επιχειρήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, για την επίτευξη του σκοπού των. Γιατί εκεί είμαστε έτοιμοι και συνεχώς ισχυροποιούμεθα και δεν είναι τόσο εύκολο για αυτούς. 
 
- Ένα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφ’ ενός για την ιδιαιτερότητα λόγω θέσεων της Ελλάδος και τη λήψη μέτρων που δεν χρειάζονται στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. και αφ’ ετέρου,εάν θεωρεί η Ε.Ε. την Ελλάδα σύνορα της Ευρώπης να το δείξει εμπράκτως. 
 
- Το άμεσο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και πιστεύοντας και τα άλλα κόμματα παράλληλα στην ουσία των λέξεων αποτελεσματικότητα, ενότητα, πολιτική, ηθική, ηθικό Στρατεύματος και ευθύνη, παρουσιάζονται όλα τα εχέγγυα για μια άνοιξη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι! Με την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα, δημιουργία Στρατού κατάλληλου αποτροπής επιβουλέων της πατρίδος μας, δημιουργείται η δυνατότητα διεξαγωγής έντιμης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. 
 
- Σύμφωνα, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, με τις πολύ σοβαρές αποφάσεις που σκέπτεται να πάρει σχετικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για δυο από αυτά τα σοβαρά μέτρα, που είναι αμέσου ανάγκης: 
 
Πρώτον: Προλήψεις Στρατιωτών (Μαχητών) 
 
. Η προχειρότητα του νόμου περί προλήψεων οπλιτών μακράς διαρκείας κατά την γνώμη μου πρέπει να αλλάξει άμεσα. Διότι η πρόσληψη γίνεται για την αύξηση των Μαχητών οπλιτών και είναι βέβαια απαραίτητοι, ως έτοιμοι μαχητές που μπορούν άμεσα να ενταχθούν στα τμήματα κρούσεως. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Τι θα γίνουν αυτοί που περνούν το 35ο έτος της ηλικίας τους, που δεν μπορούν πλέον να είναι στα τμήματα κρούσεως. Μια σκέψη-πρόταση, κατά την γνώμη μου, θα ήταν με την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολυθούν, περνώντας ένα εφ’ άπαξ και τα αντίστοιχα συντάξιμα χρόνια. Οι λοιποί! Εάν κρίνονται κατάλληλοι να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τον Βαθμό του Ανθυπασπιστή ή να μεταταγούν ως Στρατιωτικοί Υπάλληλοι. Έτσι! Και η υπηρεσία θα ενισχύεται με νέο δυναμικό και δεν θα υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα. 
 
Δεύτερον: Αλλαγές στην θητεία 
 
. Η Μείωση στο παρελθόν της θητείας όλως αναιτίως, χωρίς να το ζητήσει ο Ελληνικός λαός ή κάποια γενικότερη θέση και παρά την αντίθετη θέση της τότε Στρατιωτικής Ηγεσίας, επέφερε σοβαρές δυσκολίες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν! Δυστυχώς πράξη καθαρά λαϊκισμού, αντεθνική και επικίνδυνη, στο ευαίσθητο αυτό τομέα της πατρίδος μας. 
 
. Προτείνεται η κατάταξη των νέων στα 18 χρόνια πλην αυτών που επέτυχαν σε ιατρικές σχολές. Διότι είναι η μοναδική ειδικότητα που εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις, να υπηρετούν ως γιατροί και όχι ως απλοί μαχητές. 
 
. Η θητεία θα πρέπει να είναι από 18μήνες έως 24 μήνες ανάλογα με την ειδικότητα και οι γυναίκες να κάνουν θητεία 2 μηνών και να αναγράφονται στην εφεδρεία ώστε αν χρειασθεί, άμεσα να μπορούν να ενσωματωθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι νέοι μας που διαμένουν στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν υποχρέωση θητείας ενός (1) έτους. Αυτό απαιτεί ο γνήσιος Πατριωτισμός. 
 
. Υπόψιν! Στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι άντρες υπηρετούν 3 χρόνια και οι γυναίκες 24 μήνες. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι νέοι και οι νέες που διαμένουν εκτός Ισραήλ.
 
- Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογική προετοιμασία των Ελλήνων για ότι πιθανόν θα έρθουν. 
 
- Ο Μαχητής δεν γίνεται στο Στρατό, όπου μαθαίνει την χρήση όπλων, την πειθαρχία και τον τρόπο δράσης στο πεδίο της Μάχης. Ο Μαχητής γίνεται από της μάνας του την κοιλιά, στο Δημοτικό σχολείο, στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, με την διδασκαλία διαφόρων κειμένων της Ελληνικής Ιστορίας και με τον ανάλογο γνήσιο πατριωτισμό των Δασκάλων. 
 
- Είναι άμεση η ανάγκη αύξησης της Στρατιωτικής θητείας, πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα αγκαλιάσουμε μια τέτοια απόφαση, γιατί πέραν των άλλων θα συμβάλλει θετικά. Στην τόνωση του ηθικού των. 
 
- Καιρός πλέον να παύσουν και οι κήρυκες του "πολιτικού κόστου" που πιστεύω εδώ δεν υπάρχει. 
 
- Η ψυχραιμία της Κυβέρνησης, έναντι του κακού μας γείτονα, πρέπει το ταχύτερων να συμπορεύεται με την προετοιμασία και την αποφασιστικότητα, για το Ελληνικό έθνος. 
 
- Η Τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να σταματήσει. Επομένως εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι κάποια μεγάλη δύναμη θα επέμβει, για να εκτελέσει, την δουλειά που οφείλουν να κάνουν οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις. 
 
Το τονίζουν πολλοί, το τονίζω και εγώ εδώ, για άλλη μια φορά, μια διεθνής συμμαχία απαιτεί, πάνω από όλα, την στέρεη πολιτική Βούληση, αλλά και την διακομματική συμφωνία, για την δυναμική απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις που δεν έχουν τέλος. 
 
Είπε ο John Kennedy: "Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα για εσάς, αλλά τι κάνετε εσείς για την χώρα σας". 
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α 
Επίτιμος Διοικητής Σ.Σ.ΕShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.