11 Σεπτεμβρίου 2020

Πέρα απ' το «παραπέτασμα πυρός» ορθώνεται το μέλλον της Ελλάδας

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας) 

Το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν γράφει εδώ και δεκαέξι χρόνια... ιστορία διαγράφοντας σελίδα σελίδα την ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας με ήρωα τον Μουσταφά Κεμάλ είναι γεγονός αναντίρρητο. Όπως αναντίρρητο είναι και το γεγονός ότι αρέσκεται στις ιστορικές αναδρομές, στα έργα και τις ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά και της προ αιώνος τουρκικής εποποιίας, που ταυτίζεται για μας με τη Μικρασιατική Καταστροφή μας.

Σε αντίθεση με αυτόν, που πασχίζει να ηρωοποιήσει το αιματοβαμμένο παρελθόν της πατρίδας του έστω κι αν κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ισλαμιστική βία, οι δικοί μας - του χθες και του σήμερα - όχι μόνο δεν κάνουν αναφορά στο ολόφωτο ελληνικό παρελθόν της δικής μας ιστορίας, αλλά επιλέγουν συνειδητά τα ανιστόρητα μονοπάτια της λήθης, που θέλουν προκαθορισμένα συρρικνωμένη τη χώρα μας εδαφικά και πληθυσμιακά.

Μια πρώτη απόδειξη γι' αυτό είναι η από κοινού (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να λυθεί (σε βάρος της ομοιογένειάς της) το δημογραφικό της πρόβλημα...

Μια δεύτερη είναι η ευκολία εκχώρησης εκ μέρους των πολιτικών ηγεσιών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, με στόχο τον κατευνασμό των εχθρών μας. Κάτι που αποδείχτηκε ''χθες'' στο ''Μακεδονικό'' (''Συμφωνία Πρεσπών'') και προοιωνίζεται σήμερα στην περίπτωση του Αιγαίου, εφόσον η κατευθυντήρια γραμμή μας παραμένει η Χάγη και δέλεαρ πίσω απ' το παραπέτασμα πυρός των ελληνοτουρκικών διαφορών τα νησιά και ο υποθαλάσσιος πλούτος του Αιγαίου.

Μια τέτοια ενδοτική πολιτική, όμως, μόνο έλλειψη ιστορικής γνώσης αποδεικνύει, αφού αντιμετωπίζει την πατρίδα μας σαν μια μικρή και αδύναμη χώρα που είναι ανίκανη να σηκώσει το βάρος της κυριαρχίας της, την οποία θεμελίωσε διαχρονικά το αίμα των θυσιών των παιδιών της.

Την αντιμετωπίζει σαν ''αδέσποτη μονάδα'', φτερό στον άνεμο και ''άχυρο στο αλώνι'', κι ας έχει ρίζες μακραίωνες που την πονούν βιολογικά όταν πάνε να τις κόψουν... διπλωματικά οι εκάστοτε ''πρόθυμοι'', για να την ακρωτηριάσουν.

Γι' αυτό λέω πως όποιος φιλοδοξεί αξιώματα και μεγαλεία διακυβέρνησης, πρέπει να περνάει προηγουμένως - αξιοκρατικά και άσχετα με την ευρυμάθεια και γλωσσομάθειά του - από εξεταστήριο ιστορικής γνώσης, για να κριθεί ο βαθμός ''Πατριδογνωσίας'' του, η γνώση της ελληνικής Ιστορίας και η εθνική ευαισθησία του.

Έτσι δε θα γινόμαστε μάρτυρες της θλιβερής εικόνας υπουργών Εξωτερικών, και πολύ περισσότερο πρωθυπουργών, που επαναλαμβάνουν τα τετριμμένα και χιλιοφθαρμένα νομικά επιχειρήματα για να στηρίξουν τα εθνικά μας δίκαια απέναντι στους δόλιους συνομιλητές τους , αντί να μιλήσουν τη γλώσσα της Ιστορίας και να την έχουν ως όπλο αντιμετώπισης απέναντι στον αναθεωρητικό επεκτατισμό τους.

Δε θα γινόμαστε μάρτυρες της σημερινής αδυναμίας μας να δώσουμε αποστομωτικές απαντήσεις στην προπαγανδιστική αμετροέπεια των Τούρκων και τις ιστορικές ανακρίβειες, προσβολές και χυδαιότητες που εκστομίζουν καθημερινά με όχημα την εξοπλιστική τους ισχύ και με στρατηγική επιλογή τον μεγαλοϊδεατισμό της ''Γαλάζιας Πατρίδας''.

Αντίθετα, με όπλο την ιστορική γνώση, θα μπορέσουμε να κατατροπώσουμε τους αντιπάλους μας και να υπερφαλαγγίσουμε τη στρατηγική εκμηδένισης του Ελληνισμού που εφαρμόζουν αυτοί προβάλλοντας ιστορικά δεδομένα τα οποία τους διαψεύδουν. Και σαν... τελειωτικό χτύπημα θα εφαρμόσουμε μια στρατηγική διαρκείας προς ενίσχυση του φρονήματος του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Έτσι θα φέρουμε εις πέρας με επιτυχία έναν διπλό στόχο μας. Αφενός να ρίξουμε κάθετα την εκτοξευμένη στα ύψη τουρκική έπαρση και ψυχολογία αναζωπυρώνοντας τα αρνητικά σύνδρομα που κουβαλάνε ως άχθος οι γείτονες απ' τη Συνθήκη της Λωζάνης και αφετέρου να κάνουμε την ελληνική κοινωνία να πάψει να μηρυκάζει την ηττοπάθειά της λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής και των λοιπών εθνικών αποτυχιών μας και να οπλιστεί με σθένος και πίστη στην ενοποιητική δυναμική του λαού και την ποιοτική ανωτερότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Έτσι δε θα αφήσουμε κανένα περιθώριο στο ''θηρίο'' απέναντι να μας καταβάλει είτε με επικαιρικές σκοπιμότητες είτε με προκλητικές πρωτοβουλίες ή δια των απειλών που εκστομίζουν Ερντογάν και Τσαβούσογλου, εναλλάξ, παράλληλα με τον εθνικιστή συνοδοιπόρο τους, που ηγείται των ''Γκρίζων Λύκων''.

Έτσι δε θα επιτρέψουμε να εμφιλοχωρούν στην Εξωτερική μας πολιτική φωνές μειοδοτικές, ραγιαδίστικων αποκλίσεων και ηττοπαθών προδιαγραφών, που κυοφορούν την τουρκική προπαγάνδα των ''καζάν-καζάν'' συνευρέσεων με τους Τούρκους.

Προπαγάνδα που βρίσκει ευήκοα ώτα στην ελιτίστικη κάστα των ''Ανανιστών'' και αυτής της κυβέρνησης, που δουλεύουν... αόκνως για τα ''θέλω'' των Τούρκων, αφ' ης στιγμής υποκύπτουν στην ατιμία και τη δολιότητά τους και δέχονται να συρθεί η Ελλάδα - υπό τον φόβο των απειλών και των εκβιασμών - στα πόδια τους (γιατί αυτό θα γίνει, αν δεχτεί να υπογράψει ''συνυποσχετικό'', πριν να καθίσει στο Τραπέζι διαπραγματεύσεων της Χάγης).

Προπαγάνδα που μεταφέρουν στην ημεδαπή και δικοί μας πανεπιστημιακοί ξένων πανεπιστημίων (μεταξύ των οποίων και τουρκικών) ή Έλληνες διανοούμενοι, διπλωμάτες και σύμβουλοι υπουργών και πρωθυπουργών, που λειτουργούν υπονομευτικά σε βάρος των εθνικών συμφερόντων με το να γίνονται συνήγοροι των τουρκικών απαιτήσεων ζητώντας να δώσουμε κάτι στους Τούρκους απ' τα κεκτημένα μας στο Αιγαίο.

Κι αυτό την ώρα που ο Ερντογάν παραβιάζει καθ' έξιν κατάφωρα τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο μας στοχοποιώντας επιδεικτικά το συγκρότημα της Μεγίστης (Καστελόριζο), που αποτελεί πλέον διεθνώς το ''σημείο αναγνωρίσεως'' των κατακτητικών σκοπών του.

Αλλά αυτά ουδόλως συγκινούν, ως φαίνεται, τους ''ρεαλιστές'' του Μαξίμου και το ΥΠΕΞ μας, οι οποίοι δείχνουν να λειτουργούν με βάση τα ''ναι'' και τα ''όχι'' της Ντόρας (του μόνιμου ''λαγού'' της κυβέρνησης) και έχουν κάνει ''moto'' τους εκείνο τον ανεπίτρεπτο (για π. υπουργό Εξωτερικών) που είπε: ''... Δεν με ενδιαφέρει αν έκανε ή όχι έρευνες το Oruc Reis στο Αιγαίο''...

Και δε βρέθηκε ένας απ' την κυβέρνηση να τη ρωτήσει αυτό που καίει στα χείλη όλων μας:

- Αν είναι έτσι και δεν ενοχλεί τους κυβερνητικούς η παραβίαση των κόκκινων γραμμών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας απ' το τουρκικό ερευνητικό, τότε προς τι η αγρύπνια, η αγωνία και η διατεταγμένη παρακολούθηση και παράταξη εν είδει μάχης των πληρωμάτων του Στόλου μας; Έγιναν για το θεαθήναι όλα αυτά ή μήπως για να καλύψουν μυστικά ''συμπεφωνημένα'' τα οποία άφηνε να εννοηθούν ο π. σύμβουλος σε θέματα Άμυνας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος και γι' αυτό τον απομάκρυναν;

Κι αν είναι έτσι, είναι ενήμερη η στρατιωτική ηγεσία για όσα δρομολογούνται στο πνεύμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, το οποίο συνηγορεί ουσιαστικά στην κατάτμηση του ελληνικού κράτους, αφού θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της νησιωτικής επικράτειάς μας;

Είναι ενήμεροι αυτοί που ορίστηκαν να φυλάνε τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού στο Αιγαίο για το τι κυοφορείται στις μυστικές συναντήσεις των κρυφών τριμερών (ο ρόλος του διαιτητή έχει ήδη δοθεί στην Γερμανία αμετάκλητα) ή των φανερών του ''τεχνικού διαλόγου'' υπό την αιγίδα του φιλότουρκου ΓΓ του ΝΑΤΟ;

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι πίσω απ' το ''παραπέτασμα του πυρός'' στο ελληνικό Αρχιπέλαγος ορθώνεται απαιτητικά το μέλλον της Ελλάδας; Ή θα έχουν άγριο ξύπνημα κάποιο πρωί, σε περίπτωση εισβολής, και θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις ευθύνες των άλλων; 

Antinews
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.