19 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7.30Μ.Μ.)

E:\My Pictures1\ΣΕΠ ΣΗΜΑ(2) .jpg
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
 
Αγαπητά μέλη,
 
φίλες και φίλοι του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 
κάτω από τις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, που βιώνουμε αυτή την περίοδο, θα ξεκινήσουμε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων του Πνευμ. Κέντρου Ευαγγελιστρίας Πειραιώς,με την βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας για την χρονική περίοδο 2020-21. 
 
Ενόψει του 2021, χρονιά κατά την οποία θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, οργανώνουμε για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου 2020, και με στόχο να κατατεθούν ιστορικές αλήθειες και προβληματισμοί για την σημαντικότατη αυτή περίοδο της Εθνικής μας Ιστορίας, μια σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην εθνική μας αυτή επέτειο. 
 
Ακολουθεί η πρόσκληση για την επίσημη έναρξη και επισυνάπτεται το πρόγραμμα του τετραμήνου Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2020. 
 
Σας περιμένουμε. 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
 
Τό Διοικητικό Συμβούλιο 
σᾶς προσκαλεῖ 
τήν ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7.30 μ.μ. 
στήν αἴθουσα συνεδρίων τοῦ 
Πνευμ. Κέντρου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (τηρουμένων ὅλων τῶν προβλεπομένων ὑγειονομικῶν μέτρων), γιά τήν ἐπίσημη ἔναρξη τοῦ Κύκλου Δραστηριοτήτων 2020-21. 
 
Τόν ἁγιασμό θά τελέσει καί θά κηρύξει τήν ἔναρξη τῶν Δραστηριοτήτων ὁ Σεβ. Μητροπολίτης 
Πειραιῶς κ. Σεραφείμ. 
 
Κεντρική Ὁμιλία: 
Ἀρχοντία Παπαδοπούλου, 
Φιλόλογος, Ἱστορικός, Πρόεδρος τῆς Ἑνώσεως Μαγνησίας Μικρᾶς Ἀσίας 
 
Θέμα: 
«Ἡ συμβολή τῶν Ἑλλήνων τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἀνατολῆς στήν Παλιγγενεσία τοῦ 1821 ». 
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2020-21 (Α! ΚΥΚΛΟΣ 2020 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)  
 
ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
 
Σεπτέμβριος -Δεκέμβριος 2020 1821 Ἱστορικές ἀλήθειες και προβληματισμοί στό κατώφλι τῆς ἐπετείου των 200 χρόνων ἀπό τήν ἔναρξη τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπανάστασης τοῦ 1821. 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 7.30 μ.μ. 
Ἐπίσημη ἒναρξη τῶν δραστηριοτήτων 2020-21, ἁγιασμός ἀπό τόν Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιῶς κ. Σεραφείμ. 
 
Κεντρική Ὁμιλία: 
Ἀρχοντία Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, Ἱστορικός, Πρόεδρος τῆς Ἑνώσεως Μαγνησίας Μικρᾶς Ἀσίας 
«Ἡ συμβολή τῶν Ἑλλήνων τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἀνατολῆς στήν Παλιγγενεσία τοῦ 1821 ». 
Αἴθουσα συνεδρίων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  
Βούλγαρη 50Γ και Εύαγγελιστρίας, τηλ. 2104125619, 
 
γιά ὅσους ἐπιθυμοῦν νά παρακολουθήσουν τήν ἐκδήλωση μέ φυσική παρουσία, τηρώντας ὅλα τά προβλεπόμενα ὑγειονομικά μέτρα. 
Στο πλαίσιο τῶν ἐκδηλώσεων «Ἐνορία ἐν δράσει» 
 
Ἡ ἐκδήλωση θα μεταδίδεται καί μέσω διαδικτύου ἀπό την δ/νση: www.enoriaendrasei.gr 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 7.30 μ.μ.  
Γεώργιος Καραμπελιᾶς Συγγραφέας - Ἐκδότης τοῦ περιοδικοῦ «ΑΡΔΗΝ» 
«Ἀπό τον Εὐγένιο Βούλγαρη ἔως τον Ἅγ. Κοσμᾶ τον Αἰτωλό» 
(Ὁ ἐκπαιδευτικός ρόλος τῆς Ὀρθοδοξίας κατά την περίοδο τῆς Τουρκοκρατίας) 
Αἴθουσα συνεδρίων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καί μέσω διαδικτύου ἀπό τήν δ/νση: www.enoriaendrasei.gr 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 7.30 μ.μ. 
Άγγελική Μαστρομιχαλάκη, Δρ Φιλοσοφικῆς, Συγγραφέας, Δ/ντρια Δημ. Σχολείου,
Παντελῆς Ζούρας, Θεολόγος καθηγητής, Συγγραφέας 
«Δυό φορές το 21» 
(21 ἄνδρες και 21 γυναῖκες αὐθεντικά πρότυπα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως) 
Αἴθουσα συνεδρίων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καί μέσω διαδικτύου ἀπό τήν δ/νση: www.enoriaendrasei.gr 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 7.30 μ.μ.  
Παρουσίαση τοῦ βιβλίου:  
«Το 1821 σήμερα» 
 
Τά μηνύματα τοῦ 1821 καί τά σύγχρονα ἐθνικά θέματα τῶν ἐκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ». 
 
Ὁμιλητές: 
• Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἄρτης κ. Καλλίνικος 
Δημήτρης Μεταλληνός, Ἱστορικός, Διδάσκων στο Ίόνιο Πανεπιστήμιο.  
Ἰωάννης Καργάκος, φιλόλογος.  
καί ὁ συγγραφἐας τοῦ βιβλίου, Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικός Ἐπιστήμονας, . 
 
Συντονίζει: Ὁ πρόεδρος τοῦ Σ.Ε.Π. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd.Αἴθουσα συνεδρίων ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ καί μέσω διαδικτύου ἀπό τήν δ/νση: www.enoriaendrasei.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.