26 Σεπτεμβρίου 2020

Από τις 1.687 λέξεις της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ, ούτε μια δεν ήταν η λέξη Κύπρος

Για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή του 1/3 της Κύπρου, Έλληνας Πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός!
 
Είναι πρωτόγνωρο η αλήθεια είναι και χρειάστηκε να ξαναδιαβάσουμε με προσοχή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να επιβεβαιώσουμε την αρχική εντύπωση: 1.687 λέξεις και ούτε μία εξ αυτών δεν είναι η λέξη Κύπρος!
 
Δυστυχώς το δόγμα της ελληνικής πολιτικής φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει από το «η Κύπρος κείται μακράν» και οι τελευταίες εξελίξεις, με τη στροφή της Αθήνας κατά των τουρκικών κυρώσεων την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει ξεδιάντροπα την κυπριακή ΑΟΖ, το επιβεβαιώνουν…  
 
Είναι το δεύτερο «φάουλ» της ελληνικής ηγεσίας, καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκάλεσε αντιδράσεις με την αναφορά της σε «ένα νησί διχασμένο».
 Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Στην περίπτωση του πρώτου... κ. Έλληνα Πρωθυπουργού, όσον αφορά ομιλία στον ΟΗΕ, αυτονόητο είναι ότι θέλει να απαλλαγεί από τον μπελά αυτών των ατίθασων ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΑΙΩΝ, ΑΚΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ,,,, (Εξ άλλου τώρα αρχίζουμε "ειρηνευτικές¨" συνομιλίες με του γείτονες Τούρκους και δεν πρέπει η Κύπρος να μας χαλάσει την μαγιά..... )
Ας μην ξεχνάμε το 74...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΠΕΛΕΓΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.... Στα ίδια αχνάρια ευελπιστώ να μην βαδίσουμε και σήμερα....

Στη περίπτωση του δεύτερου Κυπραίου Προέδου κ. Αναστασιάδη....επίσης όσον αφορά ομιλία στον ΟΗΕ. αυτονόητο είναι ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ θεωρεί την ΕΛΛΑΔΑ *μητέρα" πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη, και μπράβο στον Πρόεδρο μας, που εύτολμα τους τα έσουρε εξ αμάξης, στον ΟΗΕ......
(Και σημειώστε ότι ο κ. Ν. Αναστασιάδης ....γράφει και επιμελείται τις ομιλίες του από μόνος του......, αλλά είναι και δεινός ομιλητής και πολλές φορές μιλά χωρίς γραπτό κείμενο.....)
*Ας μην ξεχνάμε ΕΝΩΤΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ......
Επιλέξτε......

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.