11 Σεπτεμβρίου 2020

11η Σεπτεμβρίου «Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο». Οι θεωρίες συνωμοσίας που αμφισβητούν ότι έγινε η επίθεση και το επιχείρημα της εισβολής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν..

11 Σεπτεμβρίου 2001. Ισλαμιστές τρομοκράτες επιβιβάζονται σε δυο αεροσκάφη των American Airlines και σε δύο αεροσκάφη των United Airlines, τα οποία απογειώθηκαν από τη Βοστόνη, την Ουάσινγκτον και το Νιου Τζέρσεϊ. 

Αποτελούνταν από τρεις ομάδες των πέντε ατόμων και μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ ανάμεσα τους υπήρχαν και εκπαιδευμένοι πιλότοι. 

Μετά την απογείωση πήραν με τη βία τον έλεγχο των αεροπλάνων και άλλαξαν πορεία. Μισή ώρα αργότερα, ένα αεροπλάνο κατευθυνόταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Στις εννιά παρά δέκα το πρωί έπεσε στον βόρειο ουρανοξύστη των Δίδυμων Πύργων.

Οι Δίδυμοι Πύργοι κατασκευάστηκαν το 1971 και κόστισαν 400 εκατομμύρια δολάρια. Οι Πύργοι αποτελούταν από 110 ορόφους. Πολλοί από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στους ορόφους άρχισαν να πηδούν στο κενό. YouTube. 

Τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου σταμάτησαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση. Λίγο αργότερα, ένα δεύτερο αεροσκάφος έπεσε στον Νότιο Πύργο και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο παρακολούθησαν την επίθεση σε πραγματικό χρόνο. Στη Νέα Υόρκη επικρατούσε χάος και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την πόλη. Εκατοντάδες πολίτες έχασαν ακαριαία τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες εγκλωβίστηκαν στους ορόφους των κτιρίων. Τα σωστικά συνεργεία κατέφθασαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα κτίρια. Πολλοί είχαν εγκλωβιστεί στους ψηλούς ορόφους και άρχισαν να πηδούν στο κενό για να «γλιτώσουν» από τη φωτιά. 

Το Πεντάγωνο μετά την επίθεση του αεροσκάφους στις 11 Σεπτεμβρίου. Wikimedia Commons. 

Η σύγκρουση προκάλεσε ρήξη στις κεντρικές κολόνες των κτιρίων και λίγη ώρα μετά την επίθεση κατέρρευσαν. Χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στα χαλάσματα. Παράλληλα, οι υπόλοιποι αεροπειρατές είχαν πάρει υπό τον έλεγχό τους τα άλλα δύο αεροσκάφη και πετούσαν προς το Πεντάγωνο και την Ουάσινγκτον. Μισή ώρα αργότερα, η μία πτήση έπεσε στο Πεντάγωνο σκοτώνοντας 125 στρατιωτικούς και πολίτες. 

Οι επιβάτες του τέταρτου αεροσκάφους έμαθαν από τηλεφωνικές κλήσεις των συγγενών τους, τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου από τους αεροπειρατές. Ένας επιβάτης, ο Τόμας Μπάρνετ κάλεσε στο τηλέφωνο τη σύζυγο του και της είπε: «Γνωρίζω ότι πρόκειται να πεθάνουμε και τρεις από εμάς σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Σε αγαπώ». Οι επιβάτες επιτέθηκαν στους αεροπειρατές, οι οποίοι έπειτα από μερικούς ελιγμούς έριξαν το τέταρτο αεροπλάνο σε ακατοίκητη περιοχή στην Πενσυλβάνια με αποτέλεσμα 45 επιβάτες να σκοτωθούν. Το συγκλονιστικότερο τρομοκρατικό χτύπημα της ανθρωπότητας μόλις είχε συμβεί. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Τζορτζ Μπους δήλωσε: «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να ταρακούνησαν τα θεμέλια των μεγαλύτερων κτιρίων μας, αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα θεμέλια της Αμερικής».

Όπως αποδείχτηκε οι αεροπειρατές ήταν Ισλαμιστές με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία και τα αραβικά έθνη και ζούσαν στην Αμερική μερικούς μήνες πριν την επίθεση. Οι τρομοκράτες συνδέονταν με την Αλ Κάιντα, την οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν που αποτελούταν από εξτρεμιστές Άραβες και Αφγανούς, και μάχονταν εναντίον της Αμερικής, λόγω της υποστήριξης των αμερικανικών κυβερνήσεων στο Ισραήλ, την εμπλοκή τους στο πόλεμο του Κόλπου και τη στρατιωτική παρουσία τους στη Μέση Ανατολή. 

Τα σωστικά συνεργεία κατέφθασαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα κτίρια. Picryl. 

Τα αντίποινα 

Λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις ο Μπιν Λάντεν σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μέσα, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης. Ο Μπους υποσχέθηκε να ανατρέψει το καθεστώς των Ταλιμπάν και να καταστρέψει το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Με την υποστήριξη της διεθνούς κοινής γνώμης, ξεκίνησε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» εναντίον του Αφγανιστάν και του Ιράκ. 

Μετά την επίθεση, νεαροί Αμερικανοί, στρατολογήθηκαν και στάλθηκαν να πολεμήσουν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, το οποίο όμως δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτές τις επιθέσεις. Οι Αμερικανοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Μπιν Λάντεν και των μελών της οργάνωσης. Κατά κάποιο τρόπο και με πολλά ψεύτικα στοιχεία, η 11η Σεπτεμβρίου «νομιμοποίησε» τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη, οι οποίες διήρκεσαν πολλά χρόνια. Οι Αμερικανοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον Μπιν Λάντεν δέκα χρόνια αργότερα στο Πακιστάν και τον εκτέλεσαν.... 

Στη Νέα Υόρκη επικρατούσε χάος και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την πόλη. Wikimedia Commons. 

Θεωρίες συνωμοσίας 

Παρόλο που το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους έχει καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια υπάρχουν μερικοί ερευνητές που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν κενά στην υπόθεση της αεροπειρατείας, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους φέρει μερίδιο ευθύνης. Ντοκιμαντέρ και αναλύσεις ερευνητών έχουν κυκλοφορήσει με διάφορες εκδοχές της ιστορίας με σκοπό να εξηγήσουν τον τρόπο που κατάφεραν οι αεροπειρατές να περάσουν από τους ελέγχους και να εισέλθουν τελικά στον εναέριο χώρο της Νέας Υόρκης και του Πεντάγωνου, χωρίς να αναχαιτιστούν.... 

Ο Μπους υποσχέθηκε να ανατρέψει το καθεστώς των Ταλιμπάν και να καταστρέψει το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Flickr.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά υλικά στους Πύργους που προκάλεσαν την κατεδάφιση και ότι η Μοσάντ γνώριζε τις επιθέσεις γι’αυτό 4.000 Εβραίοι δεν πήγαν εκείνη την ημέρα στη δουλειά τους. Όπως και να έχει, η επίθεση συνέβη και κόστισε τη ζωή σε 2.973 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν 403 αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους. Ωστόσο και αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται, καθώς κάποιοι λένε ότι χάθηκαν περισσότερες ζωές. Σίγουρα πάντως είναι η μεγαλύτερη επίθεση που δέχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο έδαφός τους, με δεδομένο ότι το Περλ Χάρμπορ είναι στη Χαβάη. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Το άρθρο έχει την επίσημη άποψη για το τρομοκρατικό χτύπημα όπως είναι αναμενόμενο και προς τιμήν του αναφέρει και τις επικρατέστερες θεωρίες συνομωσίας...
Ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και δείχνουν ότι κάτι πολύ βρώμικο παίχτηκε εις βάρος του αμερικανικού λαού... από τον Μπους και την Νέα Τάξη... με σκοπό να ξεκινήσουν τον υποτιθέμενο "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" που μας έχει οδηγήσει όλα αυτά τα 19 χρόνια σε όσα αίσχη ζούμε....

Οι "θεωρίες συνομωσίας" έχουν πολύ δυνατές βάσεις.... και σαν παράδειγμα θα σας φέρω μία εξ αυτών...
Οπως και μόνοι σας μπορείτε να διαπιστώσετε από την φωτογραφία του χτυπημένου Πενταγώνου δεν φαίνεται το παραμικρό ίχνος αεροσκάφους....
Εφόσον ένα μεγάλο επιβατικό μπόϊνκ χτύπησε το σημείο που βλέπετε, που είναι τα συντρίμια του;
Σε παρόμοια συμβάντα βλέπουμε την ουρά του αεροσκάφους, τουρμπίνες και φτερά...
Εδώ δεν υπάρχει το παραμικρό...
Επίσης όταν ένα αεροσκάφος τέτοιου μεγέθους χτυπήσει ένα κτίριο τεσσάρων ορόφων η έκρηξη και μόνο μαυρίζει τα πάντα και όλα παίρνουν φωτιά και καίγονται... από τους τόνους καυσίμου (μην ξεχνάμε ότι τα αεροσκάφη είχαν μόλις απογειωθεί από αμερικανικά αεροδρόμια και κοντινά στους στόχους και ήταν γεμάτα καύσιμα).
Παρά ταύτα όπως θα παρατηρήσετε τα γραφεία του κατεδαφισμένου σημείου είναι ανέπαφα και φαίνεται η χαρακτηριστική άσπρη μπογιά στους τοίχους!!!!!

Μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα για το θέμα στα παρακάτω άρθρα: 

Νέα στοιχεία για τους δίδυμους πύργους.....Ποιός τους έριξε τελικά;

Γιατί οι Δίδυμοι Πύργοι «έσπειραν» τον καρκίνο σε χιλιάδες διασώστες. 

Το ψέμα ξεσκεπάζεται......... Τι συνέβη πραγματικά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το Σεπτέμβριο του 2001; Αναπάντητα ερωτήματα. 

11/9/2001 – Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο… ( ή που κάποιοι "δούλεψαν" τον κόσμο;) 

Ελπίζω οι ιστορικοί του μέλλοντος να μπορέσουν να διαλευκάνουν αυτό το χτύπημα που αληθινά άλλαξε τον κόσμο και περάσαμε στην εποχή του παγκόσμιου δουλέματος της κοινής γνώμης...

Διαβάστε επίσης απαραιτήτως το εξαιρετικό άρθρο του Paul Graig Roberts για την απάτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ΕΔΩ

Δείτε επίσης το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Michael Moore με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.