12 Αυγούστου 2020

Η Ελλάδα θα βρεθεί ένοπλα στο πλευρό μας. Οι Έλληνες της Κύπρου, όμως, γιατί χτενίζονται;

Φώτο αρχείου: Μια ελληνική σημαία κυματίζει κατά την διάρκεια μια στρατιωτικής αποστολής ιατρικού προσωπικού που οργανώθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Ελληνικό νησί της Ανάφης στο Αιγαίο. EPA, YANNIS KOLESIDIS 

ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ 

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, σε συνέντευξή του στον εκλεκτό συνάδελφο, Μάριο Πούλλαδο («Σ», 2.8.2020), ήταν ξεκάθαρος: 
«Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου, που απορρέει από την απαίτηση για πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση μιας κρίσης, όπως επίσης η υποχρέωση προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου, αποτελεί ύψιστο εθνικό, ηθικό και πολιτικό καθήκον της Ελλάδος.
»Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η Κύπρος επίθεση και να μη βρεθεί ένοπλα η Ελλάδα στο πλευρό της. Μην ξεχνάτε ότι στην Κύπρο βρίσκεται μία από τις πιο ενισχυμένες και άρτια εξοπλισμένες Ταξιαρχίες των Ελληνικών Δυνάμεων, που είναι η ΕΛΔΥΚ». 

Η διευκρίνιση του Συμβούλου του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε μετά από αντιδράσεις για προηγηθείσα δήλωσή του (28.7.2020), ότι η εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ουρούτς Ρέις» στην περιοχή του Καστελορίζου είναι διαφορετική από την εισβολή του «Βάρβαρου» στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Υπό τις δοσμένες κρίσιμες συνθήκες και με ασυγκράτητη την τουρκική επιθετικότητα, η δήλωση Διακόπουλου επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της, έχει και εθνικό καθήκον να υπερασπίζεται την Κύπρο. 

Έστω και αν συχνά δίνεται η πικρή και οδυνηρή εντύπωση ότι «η Κύπρος κείται μακράν». Χωρίς να παραγνωρίζονται, βέβαια, διαχρονικά ασήκωτες ευθύνες, κρυψιβουλίες και ανοησίες της Λευκωσίας, από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη. 

Κατά καιρούς, η Αθήνα κατηγορείται ότι δεν ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση της Κύπρου. Πρόσφατα, προτάσσεται η απροθυμία της να οριοθετήσει, επιτέλους, την ΑΟΖ της με εκείνη της Κύπρου και να ενισχύσει την ένοπλη παρουσία της στην Κύπρο με τη μεταστάθμευση πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων σε κυπριακά λιμάνια και στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». Η Αθήνα δεν είναι άμοιρη βαρύτατων ευθυνών, ολέθριων παραλείψεων και εγκλήματος (πραξικόπημα) κατά του κυπριακού Ελληνισμού. Αλλά… 

Ας μείνουμε στο μέγα θέμα της άμυνας και της ασφάλειας. Από το 1974, με κάποιες εξαιρέσεις, οι κυπριακές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν, σε βαθμό εθνικού κακουργήματος, να ενισχύσουν την ασφάλεια της Κύπρου διά της αμυντικής της ισχυροποίησης ως θεμελιώδους υποστηρίγματος διπλωματικών χειρισμών. 

Κλασικό παράδειγμα αμυντικής αχαμπαροσύνης: Προ δεκαετίας ανακαλύφθηκε το πρώτο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ μας. Στοιχειώδης προβλεπτικότητα έναντι αναμενόμενης τουρκικής απειλής επέβαλλε αμέσως ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με πολεμικό ναυτικό και αεροπορία. 

Τι έπραξαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ανακάλυψαν φυσικό αέριο ταυτόχρονα με την Κύπρο; Διέθεσαν πέραν των 700 εκ. δολαρίων για τον σχηματισμό ισχυρής αεροναυτικής δύναμης προστασίας των κοιτασμάτων, των εξεδρών και των εγκαταστάσεων. 

Η ανεπαρκής ηγεσία της Κύπρου, πρώτο, επιμένει μονότονα σε αδιέξοδες συνομιλίες. Δεύτερο, πιστεύει ανοήτως ότι η προστασία των εξεδρών και κοιτασμάτων επαφίεται στις ξένες εταιρείες και στις χώρες τους. Τρίτο, αδιαφορεί εγκληματικά, μέχρι σήμερα, να ενισχύσει οπλικά την Εθνική Φρουρά. 

Πρόσφατα, Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ξανά στα πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης. Ο Ερντογάν, μετά τον Έβρο, επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της Ελλάδας, αποστέλλοντας τον τουρκικό στόλο μεταξύ Ρόδου, Καστελορίζου κα Κρήτης. 

Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε διά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Φλώρου: «Πρώτα θα σας κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε το όνομά σας», θέση που ενστερνίστηκε, ευτυχώς, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Με παρέμβαση της προεδρεύουσας της ΕΕ, Γερμανίας, η Τουρκία υπαναχώρησε. 

Γιατί; Διότι απέναντί της προτάχθηκε πανίσχυρη ελληνική αποτροπή. Ο Ν. Αναστασιάδης ανακάλυψε μόλις πρόσφατα αυτά που γνωρίζουν και τα μειράκια: Ο κατευνασμός της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όμως αυτή επιμένει να αλωνίζει ανεμπόδιστα και να τρυπά ατιμώρητα την κυπριακή ΑΟΖ, επειδή η Κύπρος δεν διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις αποτροπής. Ποιοι ευθύνονται; 

Όλοι σχεδόν οι Πρόεδροι της Κύπρου υπέχουν βαρύτατες ευθύνες. Ανιστόρητοι, ανεπαρκείς, ημιμαθείς, πολιτικάντηδες αλλ’ όλοι θητεύοντες στην ολέθρια σχολή κατευνασμού της κατοχικής Τουρκίας, ουδέποτε μελέτησαν ή κατανόησαν τούς κατ’ εναντίον μας κατακτητικούς στόχους της. 

Μηρυκάζουν γελοιωδώς ένα μόνο «σχέδιο», την επίλυση του Κυπριακού διά της αγγλοτουρκοδιζωνικής τερατουργίας, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού. 

Τα δισεκατομμύρια που όλοι οι πολίτες εισφέρουμε για την άμυνα διοχετεύονται απ’ όλους τους κυβερνώντες στις ασωτίες τους. Ναι, η Ελλάδα δεν έχει, πλέον, άλλη επιλογή παρά να βρεθεί ένοπλα στο πλευρό μας επειδή, αν χαθεί η Κύπρος και τουρκέψει, θα ακρωτηριασθεί και η ίδια. 

Οι Έλληνες της Κύπρου, όμως, γιατί επιμένουν να χτενίζονται και να περιμένουν από άλλους, ή από τον Ύψιστο, να πολεμήσουν για χάρη τους; 

Πού είναι ο πολεμικός στόλος και η αεροπορία μας; Γιατί η Εθνική Φρουρά αποδυναμώθηκε; Γιατί το φρόνημα των Ελλήνων Κυπρίων είναι ανύπαρκτο; Γιατί δεν υπάρχει παλλαϊκή συστράτευση για αγώνα απελευθέρωσης; Απάντηση: Διότι δεν έχουμε πατριώτες ηγέτες με ανάστημα και όραμα, αλλά σπιθαμιαίους, γελοίους, ψηφοθήρες κομματάρχες.

πηγή



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Αξιότιμε κ. Ιακωβίδη, εν μέρει συμφωνώ με το εξαιρετικό σας άρθρο.
Παρ όλα αυτά σας παραπέμπω σε συγγενές παλαιότερο μου άρθρο αυτονόητου περιεχομένου, που ενδεχομένως προσφέρει κάποιες απαντήσεις...σε αναπάντητα ερωτηματικά.... ΘΑΡΣΕΙ. ΛΕΓΩΝ Τ ΑΛΗΘΕΣ ΟΥ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ...
Και απολογούμαι στους αγαπητούς αναγνώστες για τις συνεχείς παρεμβάσεις μου, αλλά μέχρι έσχατου τέλους θα μιλώ με την γλώσσα της αλήθειας......

ΙΔΕ,
Τα όπλα της ΕΟΚΑ, η ελληνική ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/05
Translate this page
May 19, 2020 - Τα όπλα της ΕΟΚΑ, η ελληνική μεραρχία και οι S 300. (για να μαθαίνουν την πρόσφατη ιστορία μας οι νέες γενιές). Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ...ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα ...Είναι ενδεικτικό και αυτονόητο γιατί η Ελληνική Κύπρος...δεν μπόρεσε ποτέ να θωρακισθεί....

Η στάση του Σημίτη στο Κυπριακό, οι S-300 και οι βαριές κουβέντες με τον Κληρίδη ...
Και σημειώνω ότι αυτή την αρνητική στάση ...και άλλοι ταγοί μας τήρησαν...και πριν και μετά..

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Πρόεδρος Κληρίδης επιχειρηματολογεί, διαφωνώντας με τον Κ. Σημίτη για τα όσα είχε αναφέρει για την στρατιωτική πτυχή του θέματος και ακολουθεί ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον έντονος διάλογος. Μικρό απόσπασμα.

Πρωθυπουργός Σημίτης: Τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι στείλουν αεροπλάνα για υπερπτήσεις πάνω από τη Λευκωσία;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα τους καταγγείλουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός σας;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα το αντέξουμε. Η οικονομία μας είναι ισχυρή.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Και αν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε κάποιας μορφής χερσαία επιχείρηση, για να καταλάβουν εδάφη; Τι θα γίνει;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα γίνει πόλεμος!!!!!

Ο Σημίτης άκουσε με έκπληξη και έκδηλη ταραχή τη χωρίς δισταγμούς αναφορά του Κληρίδη για πόλεμο και περιορίστηκε να αναφωνήσει επαναλαμβάνοντας δις το ερώτημα: «πόλεμος; πόλεμος;».

Και τονίζω ότι ο Γλαύκος Κληρίδης προς τιμή του μεταξύ πολέμου και ντροπής επέλεξε το πρώτο...ενώ κάποιοι άλλοι το 1974 επέλεξαν το δεύτερο....

Οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο σε Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του πολέμου ωστόσο τα ιμπεριαλιστικά τερτίπια των ΗΠΑ κράτησαν μόνο τέσσερα (;) χρόνια και συνέχισα να προμηθεύουν με βαρύ οπλισμό την Τουρκία, η οποία εν συνεχεία εξοπλίζει τον στρατό κατοχής στη Κύπρο…..
Έχουν περάσει 46 χρόνια και οι εισβολείς παραμένουν στη Κύπρο… υποστηριζόμενοι από τους Αγγλοαμερικανούς και το ΝΑΤΟ …. και στο θύμα της Τουρκίας την Κύπρο συνεχίζεται το εμπάργκο όπλων…..

Με εκτίμηση
Αντώνιος Αντωνάς - Συγγραφέας

Όποιος φίλος αναγνώστης θελήσει να διαψεύσει, οτιδήποτε από το σχετικό άρθρο, ας το αναφέρει στα σχόλια και οπωσδήποτε θα απαντήσουμε με σχετικά ντοκουμέντα.

Όσον αφορά τις άστοχες δηλώσεις του συμβούλου ασφαλείας του Πρωθυπουργού κ, Διακόπουλου, απεστάλησαν συντριπτικές απαντήσεις από ΟΚΟΕ και άλλους μεταξύ των οποίων και εγώ...


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.