20 Αυγούστου 2020

ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙΣ


Σεβαστή κυρία Μέρκελ 
φαίνεται ότι αλληθωρίζεις 
με άλλο μάτι το Νότο βλέπεις 
και με άλλον τον Βορρά αντικρύζεις 
με κακό μάτι τη Ρωσία 
και ας σου δίνει αέρια εν αφθονία 
και σε κάνει πλουσία 
και με άλλο την απολυταρχική Τουρκία 
που τις φυλακές έκανε πολιτεία 

Μόνο ο κ. Μακρόν 
τον μέγα κίνδυνο έχει εννοήσει 
εσένα ο κακούργος Ερντογάν 
όμηρο σε έχει καταστήσει 

Ενας νέος Χίτλερ έχει γεννηθεί 
πολύ πιό επικίνδυνος γιατί είναι τζιχαντιστής 
ο μόνος που τρεις στρατούς διαθέτει 
τον κανονικό (νατοϊκό) τον τρομοκρατικό(τζιχαντιστικό) 
και τον άοπλο μεταναστευτικό 
εκατομμύρια πιστούς στο Ισλάμ 
έχει επιστρατεύσει 
την Ευρώπη με αυτούς θα κυριεύσει 

Προαιώνιο προπύργιο η Ελλάς 
υπέρ των δυτικών ιδανικών από 
αρχαιοτάτων χρόνων πολεμά 
τώρα ο σουλτάνος κρούει την πόρτα 
η Ελλάδα μόνη αμύνεται με τα όπλα 
η Ευρώπη αδιάφορη με ευχολόγια μας ταΐζει 
όπως πρώτα και με χόρτα 

Δύο μέτρα εφαρμόζεις 
και δύο σταθμά 
προσποιείσαι ότι ενεργείς αντικειμενικά 
κάθε πράξη σου τουρκοφιλία όζει 
σε κάθε κρίση την Τουρκία σώζεις 

Τίποτα δεν διδάχθηκες από την ιστορία 
δύο πολέμους έχασες με σύμμαχο την Τουρκία 
και στους δύο η Ελλάδα υπήρξε η αιτία 
τούτη η «δράκαινα» στο αίμα της 
έχει ιχώρ αλλά και αμβροσία 

Διάβασε τους Σίλερ και Νίτσε 
τι ο καθείς για την Ελλάδα είπε; 
τότε ίσως αλλάξεις γνώμη 
και από τους Έλληνες ζητήσεις συγνώμη 
αφού πρώτα το χρέος εξοφλήσεις 
και τους θησαυρούς 
στην αρχαιολογική τους κοίτη γυρίσεις 
το υφάδι η Ελλάδα του Πολιτισμού και το στημόνι 
μην την αφήνεις μόνη και σταμάτα 
να την λαβώνεις 

Η Ελλάδα του Ναζισμού 
και του Φασισμού έγινε ο τάφος 
η Κρήτη τα φτερά του Γερμανού 
αλεξιπτωτιστού έκοψε με πάθος 
αυτά δεν σου έγιναν μαθήματα; 
όμως η ιστορία έχει γυρίσματα και παραπατήματα 
και θα σου βγουν μπροστά σαν πικρά παθήματα 

Κυρία Μέρκελ όχι στην ίδια μοίρα 
το θύτη και τα θύματα 
Ελλάδα και Κύπρος εταίροι σου 
δείξε τους αγνά αισθήματα 

Αμφικτύων 
20/8/ 2020 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών   
http://amphiktyon.blogspot.com/  
http://amphiktyon.org



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο, με εξαίρεση τις τελευταίες δύο γραμμές....Να πάνε στα τσακίδια φίλε Στρατηγέ μου...Ούτε τον οίκτο τους θέλουμε, ούτε τα ύπουλα αισθήματα τους, ούτε και τους ίδιους...Δόλιοι ήταν και δόλιοι θα παραμείνουν Ας αφυπνισθεί μόνο αυτός ο λαός ο καλός και αγαπημένος, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος. (Σολωμός)

Και όσο αφορά το ερώτημα γιατί τόσο μίσος τρέφουν για τον Ελληνισμό, οι ξένοι άσπονδοι φίλοι μας, που μας εγκαταλείπουν πάντα, ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε δίνει μια ολοκληρωμένη τεκμηριωμένη, αποστομωτική απάντηση…
ΙΔΕ GOOGLE. ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΈΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..

Διαβάστε την, για να βρείτε την απάντηση…:

Ο μεγάλος *Νίτσε ( Friedrich Nietzshe) το 1872, στο μεγαλειώδες του βιβλίο « Η γέννηση της τραγωδίας» στο κεφάλαιο 15, ( Μνημειώδες έργο του Τάδε έφη Ζαρατούστρας), αναφέρει για το Ελληνικό Έθνος…:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξης του, ο δυτικοευρωπαϊκός «πολιτισμός», προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και να δημιουργούσαν φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκριση του, με το ελληνικό μοντέλο συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό, ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφος του.

Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαν μια για πάντα να απαλλαγούν από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που κάποιος εμφανίζεται, που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, που διδάσκει, ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα, τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχομένων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, σε σχέση με τους ηνίοχους Έλληνες, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία ξεπερνούν με Αχίλλειο πήδημα…» Νίτσε – Επιστολή προς τον γιό του 5 Ιουλίου 1815

Τέλος μεταξύ αστείου και πολύ σοβαρού..., για όσους διερωτώνται τι λέει η χαριεντισμένη Μερκελ απόγονος των ΝΑΖΙ που σύμμαχοι ήταν των Τούρκων πάντα, στον πολύτιμο καθρέφτη που της χάρισε ο επιστήθιος φίλος της Ερντογάν....

"Καθρέφτη καθρεφτάκι μου έλα για πες μου τώρα.. Ποια είν’ η ομορφότερη σε τούτη δω τη χώρα;"
Ο μαγικός καθρέφτης έδειξε να διστάζει για λίγο, αλλά στο τέλος απάντησε.
"Βασίλισσα μου όμορφη και σ’ όλα προικισμένη, ακόμα είσαι ωραία, μα ακόμα κι από σε πιο ωραία είν’ η Χιονάτη"(Ελλάδα.)
"Η βασίλισσα Μέρκελ, δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά της. Πρασίνισε από το κακό της και όταν επέστρεψε στο δωμάτιο της άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά της"
"Αυτή η καταραμένη Ελλάδα! Θα το πληρώσει πολύ ακριβά".

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.