17 Αυγούστου 2020

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ…

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Αυτά λοιπόν… Για μία ολόκληρη εβδομάδα συνεχίζεται ο εξευτελισμός της Ελλάδας από την πειρατική αρμάδα του Ρετζέπ Ρεΐς Ερντογάν η οποία μπαίνει και βγαίνει ακουμπώντας κατά το δοκούν στην υφαλοκρηπίδα που εδώ και χρόνια μας έλεγαν με στόμφο οι άρχοντές μας ότι είναι δική μας, μετατρέποντάς την σήμερα σε ένα είδος (υ)φαλοτρυπίδας (για να μην γράψω κάτι πιο του συρμού) του κιοτεμένου πολιτικού μας κόσμου. Περιδεείς οι εκλεγμένοι στυλοβάτες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας, δεν τολμούσαν να μας ανακοινώσουν ούτε καν το κατόρθωμα μιας ελληνικής φρεγάτας, έκφανση της ναυτοσύνης κυβερνήτη και πληρώματος, στην προσπάθεια ενός μπουνταλά Τούρκου καπουδάν πασά να την εμβολίσει. Γκελ, γκελ καϊξή (έλα μου, έλα μου μούτσο)… Μάλτα γιοκ μπρε!!

Και γιατί παρακαλώ; Μα για να μην εκνευρίσουν τον Ρετζέπ πασά για το πάθημά του και μας ανοίξει κανένα τουφεκίδι, και το χειρότερο μπας και οι ένοπλες δυνάμεις μας αποδειχθούν σκληρά καρύδια και δαφνοστεφανωθούν, και τότε ποιος θα διοικήσει την Ελλάδα λέτε; Ο Κυριάκος μας, ο Αλέξης, η Πόπη, ο Δενδίας; Κι αν όχι, και τύχει και αναλάβει την διακυβέρνηση κανένας καινούργιος Κουντουριώτης ή Παπάγος ή Πλαστήρας (λέμε τώρα εμείς), τι θα γίνουν όλες αυτές οι φιγούρες του σύγχρονου θεάτρου σκιών, οι φιλελόζηδες και οι συριζόζοντες, αλλά και οι φιλανθρωπικές τους ΜΚΟ, και οι επισκέπτες μας: οι πρόσφυγες και οι μετανάστες; Τι θα γίνουν και οι εργολάβοι που φτιάχνουν δομές φιλοξενίας και διαμερίσματα και τζαμιά και μεντρεσέδες, και οι μονάδες εστίασης που τρέφουν όλους αυτούς που μας στέλνει εδώ και χρόνια ο πολυχρονεμένος μας πατισάχ; Και ποιος θα παίρνει τα επιδόματα που τους παρέχουν αφειδώς (όχι από την τσέπη τους) όλοι αυτοί οι καλοί μας άνθρωποι;

Κι ενώ επί του παρόντος ο εξευτελισμός μας συνεχίζεται, εδόθησαν λέει αυστηρές εντολές από την ηγεσία, οι ένοπλες δυνάμεις μας, τα αεροπλάνα μας και ο στόλος να είναι όλοι τους ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξανακάνουν τέτοια επίδειξη δυνάμεως, θάρρους, τόλμης, ευφυΐας, και εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά να υφίστανται με καρτερία τα φτυσίματα των Τούρκων μέχρι τις 23 Αυγούστου («σας φτύνουν για να μη βασκαθείτε, ξέρετε…» θα μπορούσε να είναι μια άποψη του πολιτικού μας πολτού προς τους καρτερικούς στρατιωτικούς μας), γιατί είπε ο Τουρκαλάς, ότι αφού τελειώσει μέχρι τότε το γάζωμα των θαλασσών μας και εμπεδώσουμε ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αμέσως μετά μπορεί και να δεχτεί να του μιλήσουμε, αν τον προσεγγίσουμε έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά μας, όπως αρμόζει σε ραγιάδες της νέο-οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τι άλλο να πούμε; Τα έχουν πει πριν από μας κάποιοι σατυρικοί λαϊκοί βάρδοι μας, Γιάννηδες αμφότεροι, Μηλιώκας και Λογοθέτης αντιστοίχως: «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες». «Αυτά λοιπόν, αυτά λοιπόν, αυτά και γίναμε ρεζίλι των σκυλιών»…Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.