3 Αυγούστου 2020

Εξ αφορμής της Πυραυλακάτου «Καραθανάσης»…

Φωτογραφία εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Του ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ 

ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, Ρ78, ονομάζεται το καινούργιο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Ελευσίνας και την παρελθούσα Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, σε επίσημη τελετή στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας εντάχθηκε στις μάχιμες μονάδες του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού με ήδη εκπαιδευμένο 45μελές πλήρωμα και πλήρες φορτίο οπλισμού και πυραύλους Έξωσετ βεληνεκούς έως 180 χιλιομέτρων. Στο ΤΠΚ – Ρ78 δόθηκε το όνομα του θυσιασθέντος 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους συναδέλφους του, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλλοψό, στην «κρίση των Ιμίων», υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ F 461.

Ανάδοχος του σκάφους στην τελετή ο ενός χρόνου τότε, 25χρονος ήδη, γιός του ήρωα Γιάννης Καραθανάσης. Παρόντες στην τελετή η Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στ. Πετράκης κ.ά. Από τα ίδια ναυπηγεία κατασκευάστηκε και ήδη δοκιμάζεται εν πλω, προκειμένου να ενισχύσει την δύναμη ταχέων σκαφών και η επόμενη πυραυλάκατος ΤΠΚ με τ’ όνομα ΒΛΑΧΑΚΟΣ. 

ΑΛΛ’ ΟΜΩΣ: Στην διάρκεια των 27 χρόνων από την 1η επίσημη διακήρυξη, το 1993, της κοινής απόφασης των τότε κυβερνήσεων Αθηνών και Λευκωσίας για την οικοδόμηση του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος Κύπρου, ουδέποτε η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να παραγγείλει στα ελληνικά ναυπηγεία την κατασκευή ισάξιων Πυραυλακάτων για ν’ αποκτήσει η Αμυντική Θωράκιση της Κύπρου και η Αποτρεπτική Ισχύς της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), το κατάλληλο Πολεμικό Ναυτικό που της αναλογεί στην προάσπιση της θαλασσίας έκτασης του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: Ενώ η Λευκωσία αποφάσιζε την αξιοποίηση της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) για την αναζήτηση υποθαλασσίων κοιτασμάτων ενεργειακού πλούτου, με δεδηλωμένο όραμα την γεωστρατηγική, γεωοικονομική και, άρα, γεωπολιτική της αναβάθμιση, ουδεμία πρόνοια επέδειξε η ίδια (και όλες διαδοχικώς οι κυβερνήσεις της) για την αρμόζουσα και εκ των προτέρων αυτονόητα επιβεβλημένη για μια τέτοια πολιτική, έμπρακτη ασφάλιση των προοπτικών της, με τις αναλογούσες σε αυτήν, «αυτόχθονες» δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού της ΕΦ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ πάντα στην δεδηλωμένη και πασίγνωστη και με έμπρακτες πολεμικές απειλές διατυπωμένη σαφέστατα τουρκική βουλιμία. Αντίθετα, και ανοήτως, αμέλησε να αποκτήσει την ναυτική και αεροπορική ισχύ που αναλογεί και χρειάζεται και μπορούσε (και μπορεί) ν’ αποκτήσει ένα μικρό και μονίμως απειλούμενο κράτος, ώστε να αποκτήσει και υλική υπόσταση η προοπτική και η προσδοκία συμμαχιών με συνεργαζόμενα λόγω ιδίων συμφερόντων κράτη της περιοχής (Αίγυπτος, Ισραήλ) κι ενδιαφερόμενες για την περιοχή μεγαλύτερες δυνάμεις (π.χ. Γαλλία).

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ και η στρατηγική αδαοσύνη και μορφωτική ανεπάρκεια και ηγετική αναξιότητα των, από το 1974 κυβερνώντων και πολιτικώς κυριαρχούντων κομματικά, Ηττημένων Μυαλών της Λευκωσίας (και της πολλαπλασίως ευθυνομένης, για το σύνολο του Ελληνισμού, Αθήνας), Μυαλά διαρκώς διακρινόμενα για την δειλία και την ατολμία τους και την έλλειψη στοιχειώδους ευψυχίας, συνέθεσαν στα οράματα και στις ονειρώξεις των αθεράπευτων ψευδαισθήσεών τους, καθοδηγούμενα και μονίμως καλλιεργούμενα από την Βρετανία και τις ΗΠΑ σενάρια ότι, με… δέλεαρ τον υποθαλάσσιο πλούτο θα έπειθαν (και θα πείσουν, μέχρι και «εμπράκτως») την Τουρκία σε δήθεν «έντιμο συμβιβασμό», σε win-win situation, «καζάν-καζάν», σε «ισότιμης συγκυριαρχίας λύση» του Κυπριακού, «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου και ούτω καθ’ εξής. Επειδή προφανώς είναι αμετανοήτως υποταγμένοι στο Φοβικό Σύνδρομο ότι, μια νέα πολεμική σύγκρουση θα σημαίνει και «το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού», του οποίου οι ίδιοι, όχι απλώς αμέλησαν αλλά συνειδητά αρνήθηκαν να ενισχύσουν την στρατιωτική Αποτρεπτική του Ισχύ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ενδεικτικό ότι, ακόμη και τα δικά τους πρόσφατα επιτεύγματα πολιτικής, δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον Ελληνισμό ότι έχουν την ικανότητα, την πρόθεση και την στρατηγική σοφία να τα αξιοποιήσουν ως «κεκτημένα» για παραπέρα εμπέδωση και έμπρακτη εθνοφελή αξιοποίηση.

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ αναρτήσαμε, εν είδει βολιδοσκόπησης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έναν οιονεί «παιάνα» γι’ αυτά τα πρόσφατα επιτεύγματά τους με τον τίτλο «εθνικές μοιρολογίστρες», σκοπίμως τσιγκλώντας τους αναγνώστες. Τα καταιγιστικά, σοβαρού περιεχομένου, σχόλια των εχόντων μνήμη, γνώση και εγρήγορση αναγνωστών, πείθουν ότι δικαίως δεν τους… πείθουν τα νυν επιτεύγματα Αθηνών και Λευκωσίας. Κρίνουμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάρτηση: 

«Εντύπωση προκαλεί το εξής γεγονός:

(α) ΕΝΩ η Ελλάς απέκρουσε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, την «πληθυσμιακή» εισβολή της Τουρκίας στον Έβρο και στα νησιά, με τη συνδρομή και διμοιρίας της ΜΜΑΔ από την Κύπρο,

(β) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος ανέκοψαν έως τώρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά την εξάπλωση της πανδημίας του Κορωνοϊού,

(γ) ΕΝΩ η Ελλάς, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, απέτρεψε ως τώρα αποφασιστικά και αποτελεσματικά αυτές τις μέρες τις πολεμικές βουλιμίες της Τουρκίας και του στόλου της στο Καστελόριζο και στην Κρήτη, 

(δ) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος πέτυχαν και την εκπεφρασμένη πλέον συμπαράσταση της Γαλλίας απέναντι στην Τουρκία, με τον πρόεδρο Μακρόν να εξοργίζει τον Ερντογάν, 

(ε) ΕΝΩ η Ελλάς και η Κύπρος συνεχίζουν κοπιωδώς το στρίμωγμα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαλώντας πλέον και την «πολιτική του Κατευνασμού», ώστε να τρέχει «διαμεσολαβητής» η Γερμανία της Μέρκελ και: 

(στ) ΕΝΩ Ελλάς και Κύπρος εμφανίζουν στην πράξη (χωρίς ενδοελληνικούς εμφύλιους διχασμούς) μια πανεθνική πολιτική Αντίστασης απέναντι στην Τουρκία, επιχειρώντας την αξιοποίηση των καθ’ έκαστον εθνικών συμφερόντων ήδη συνεργαζομένων πέριξ κρατών (Ισραήλ και Αιγύπτου), 

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ διαρκώς στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μία σειρά από … Εθνικές Μοιρολογίστρες, έγκυροι κατά τ’ άλλα και καταξιωμένοι αναλυτές και αρθρογράφοι οι οποίοι… προεξοφλούν με 100% βεβαιότητα ότι «η Ελλάς θα μας πουλήσει και πάλι», ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις υποταγής στην Τουρκία», ότι «ο Μητσοτάκης θα πάει σε διάλογο με τον Ερντογάν, με τα τουρκικά γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ» και άλλα παλαιόθεν γνωστά μοτίβα «ξεπουλήματος».

Πώς κατέληξαν σε τέτοιες… βεβαιότητες; Δεν έχει εντοπισθεί επακριβώς εισέτι. Άχρι στιγμής, αντιθέτως, είναι πασίδηλο γεγονός ότι: Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας «μας πούλησε» (δλδ την Κύπρο, το Αιγαίο, το Καστελόριζο, την ΑΟΖ), ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ – και επί του παρόντος – ενδιαφέρον είναι πώς και έχουμε τόσες… Μοιρολογίστρες; Και πού οφείλεται αυτή η ανεπάρκεια ορθοτόμησης των πραγματικών [από «α» έως «στ»] γεγονότων;»

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.