1 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα 31-7-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σχετικά με την δήλωση του συμβούλου ασφαλείας του πρωθυπουργού κ. Αλέξανδρου Διακόπουλου, που ερωτηθείς ότι παρά την αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους barbaros στην Κύπρο, συμφωνήθηκε ο ελληνοτουρκικός διάλογος, απάντησε:

«Είναι διαφορετικά πράγματα αυτά. Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος, το οποίο υφίσταται και αυτό βέβαια την βάναυση καταπάτηση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, σε μία σχεδόν πειρατική ενέργεια της Τουρκίας που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο. Aλλά δεν είναι και κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Όμως αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέγαμε για το Oruc Reis.»

Ως Ο.Κ.Ο.Ε. αισθανόμαστε την ευθύνη να είμαστε ιδιαίτερα διακριτικοί και προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε χειρισμούς εθνικών θεμάτων από κρατικούς λειτουργούς της Ελλάδας και της Κύπρου, πλην όμως οφείλουμε να αναδεικνύουμε ενέργειες που δημιουργούν προβλήματα και συνιστούν σοβαρά λάθη και βλάπτουν την εθνική μας υπόθεση.

Θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Διακόπουλος με την ιδιότητά του ως σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να μένει απαθής και αδιάφορη όταν η Τουρκία πλήττει βάναυσα και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πέραν αυτού η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κράτη μέλη της Ε.Ε. και αφού τα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου είναι σύνορα της Ευρώπης, τόσο η Ελλάδα όσο και τα υπόλοιπα κράτη μέλη οφείλουν να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης από παραβιάσεις τρίτης χώρας που είναι η Τουρκία. 

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει εθνικό χρέος, αλλά και συμφέρον, να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, διότι αν η Κύπρος αφεθεί μόνη της, με τα άτοπα προσχήματα ότι «κείται μακράν» ή «δεν είναι η πρώτη φορά» και η Τουρκία αποκτήσει τον πλήρη στρατηγικό έλεγχό της, θα είναι ανεπανόρθωτο και συντριπτικό πλήγμα για την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε στην πράξη τους εθνικούς δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου, να διατηρήσουμε την εθνική μας ομοψυχία και αποφασιστικότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις απειλές της Τουρκίας και να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Καλούμε όλους τους παράγοντες που ασχολούνται με τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό να έχουν κατά νου τις ανωτέρω σκέψεις και αλήθειες προς όφελος της ενότητας και των κοινών εθνικών στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδος, Κύπρου και ολόκληρου του Ελληνισμού. 

Ο Πρόεδρος 
Γιώργος Συλλούρης 

Ο Γενικός Γραμματέας 
Λευτέρης ΚωνσταντινίδηςShare

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Search Results
Web results

Επανάληψη της ίδιας ιστορίας, από ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/07
Translate this page
22 hours ago - ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ…. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ….ΚΑΙ Η ...

Το πιο πάνω σχετικό άρθρο αυτονόητου περιεχομένου το αφιερώνω και σαν απάντηση στο Σύμβουλο Ασφαλείας του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Διακόπουλο, για τις σημερινές «επιεικώς» άστοχες, ( για να μην χρησιμοποιήσω το επαίσχυντες) δηλώσεις του, για τις οποίες έλαβε και συντριπτική απάντηση από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ .

Κύριε Διακόπουλε Αλέξανδρε μπορεί η Ελληνική Κύπρος να είναι ατυχώς ανεξάρτητο κράτος αλλά….ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΑΝ ΟΜΑΙΜΟΝ ΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΚΑΙ ΘΕΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΕ ΚΟΙΝΑ ΘΥΣΙΑΝ ΗΘΕΑ ΤΕ

Και ο νοών νοείτω και μη παρανοείτω……

Και να τιμάς το όνομα σου κ. Αλέξανδρε… το οποίο τυγχάνει να είναι όνομα ένδοξου ΕΛΛΗΝΑ προγόνου μας…. ο οποίος την Κύπρο προστάτευσε τότε από βαρβάρους εισβολείς, όπως πρέπει να πράξετε και εσείς σήμερα....ΦΕΥ!

Εσείς μάλλον είστε πιστός οπαδός του δόγματος… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ….

Πραγματικά λυπάμαι….
Α.Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.