15 Ιουλίου 2020

Ο καθηγητης και ο Σοσιαλισμός.

Ο αγαπητός αρθρογράφος μας κ Κατσούρης μας προώθησε την παρακάτω ιστορία:

Ένας καθηγητής οικονομικών του Τέξας, ο οποίος ήταν περήφανος που ποτέ δεν έχει κόψει φοιτητή, κάποτε έκοψε μια ολόκληρη τάξη. Οι φοιτητές ,αυτής της τάξης, επέμειναν ότι ο σοσιαλισμός (στην πραγματικότητα ο κομμουνισμός, αλλά ο όρος σοσιαλισμός χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο) λειτουργεί, και εάν εφαρμοζόταν, κανείς δεν θα ήταν φτωχός και κανείς δεν θα ήταν πλούσιος. Με άλλα λόγια, θα υπάρξει ισότητα.

Ο καθηγητής αποφάσισε να τους δώσει την ευκαιρία να αποδείξουν τη θεωρία τους με ένα μικρό πείραμα. Η προϋπόθεση ήταν ότι όλοι θα έλαβαν βαθμούς που ήταν ο αριθμητικός μέσος όρος του αθροίσματος όλων των βαθμών. Έτσι δεν θα υπάρχουν δάκρυα, αλλά και κανείς δεν θα είναι άριστος.

Μετά την πρώτη εξέταση, οι βαθμοί εξισώθηκαν και όλοι έλαβαν επτά. Οι φοιτητές που μελετούσαν συνειδητά απογοητεύτηκαν, ενώ εκείνων που δεν μελετούσαν καθόλου, αλλά με το μέσο σύστημα πέρασαν - χάρηκαν.

Καθώς πλησίαζε η δεύτερη εξέταση, οι μαθητές που μελέτησαν λίγο, αυτή τη φορά μελέτησαν ακόμη λιγότερο, και όσοι είχαν προηγουμένως μελετήσει σκληρά αποφάσισαν ότι δεν είχε νόημα τώρα, και μελέτησαν λιγότερο. Μετά τη δεύτερη εξέταση, όλοι είχαν έξη.

Μετά την τρίτη εξέταση, όλοι έλαβαν πεντέμισι. Αυτό οδήγησε σε σκάνδαλα μεταξύ μαθητών, κατηγορίες και διαμάχες, μετά από τα οποία κανείς δεν ήθελε να μελετάει για χάρη των άλλων. Έτσι στην επόμενη εξέταση, όλοι κόπηκαν.

Τότε ο καθηγητής τους εξήγησε ότι ο σοσιαλισμός αποτυγχάνει επειδή, όταν το βραβείο είναι μεγάλο και η προσπάθεια να το πετύχει θα είναι μεγάλη και όταν η κυβέρνηση αφαιρέσει το βραβείο, κανείς δεν θα προσπαθεί.

Τα πέντε συμπεράσματα από αυτό το πείραμα:

1. Δεν μπορείτε να κάνετε με νόμο τους φτωχούς πλούσιους χωρίς να κάνετε τους πλούσιους φτωχούς.
2. Εάν κάποιος λαμβάνει χωρίς εργασία, άλλος πρέπει να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.
3. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει κάτι σε κάποιον χωρίς να το πάρει πρώτα από κάποιον άλλο.
4. Δεν μπορείτε να αυξήσετε τον πλούτο διαιρώντας τον.
5. Όταν οι μισοί άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να εργαστούν επειδή οι άλλοι μισοί θα τους φροντίσουν, και όταν οι άλλοι μισοί συνειδητοποιήσουν ότι δεν θέλουν να εργαστούν επειδή άλλος θα επωφεληθεί από τους καρπούς της δουλειάς τους, αυτή είναι η αρχή της καταστροφής του έθνους.


ΣΧΟΛΙΟ

Σωστά είναι τα συμπεράσματα του κ καθηγητή από το πείραμα... και ίσως γι αυτό απέτυχε ο σοσιαλισμός παγκοσμίως αν και μεγάλο ρόλο έπαιξε η αθεϊα που πλάσαρε με φασιστικό τρόπο στις κοινωνίες που επεκράτησε....

Ωστόσο υπάρχει σίγουρα και ο αντίλογος....
Ο καπιταλισμός που φαίνεται να υποστηρίζεται από τον αμερικανό καθηγητή έχει τα δικα του προβλήματα...
Ο καπιταλιστής γιγαντώνει την περιουσία του κλέβοντας ουσιαστικά τον μόχθο των συνανθρώπων του...

Σε μια αληθινά χριστιανική κοινωνία δεν θα υπήρχαν τα δύο άκρα....
Ανθρωποι υπερβολικά πλούσιοι, αλλά και άνθρωποι που θα πεινούν....
Αυτή όμως η κοινωνία είναι ουτοπική με τα σημερινά δεδομένα....
Καθώς μπορεί να υπάρχει και να ενεργεί ο δημιουργός Κύριος, αλλά υπάρχει ταυτοχρόνως και ο διάβολος που μολύνει τις ψυχές και τις στρέφει προς την αμαρτία....

Ετσι μέχρι την Β Παρουσία του Κυρίου πάντα θα υπάρχουν οι πλούσιοι που θα εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους για ακόμα περισσότερο πλούτο προκαλώντας φτώχια και μιζέρια σε πολλούς εξ αυτών, αλλά θα υπάρχουν και τεμπέληδες άεργοι (κι όχι άνεργοι) που απλά θέλουν να τους ταίζουν και να μην δουλεύουν!!!!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.