10 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, μου έδωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων ήταν πολύ καυστικός, δεικτικός και εξόχως ανήσυχος, επισημαίνοντας στους πιστούς, πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους κάθε είδους απατεώνες! 

Αυτήν την αποκαλυπτική και πολύ χρήσιμη είδηση την αλιεύσαμε από το σάιτ του Star Κεντρικής Ελλάδος! Και όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του:

https://www.antonionews.gr/wp-content/uploads/2020/07/mitropolitis_simeon-1170x780.jpg
«Οι πιστοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι στους κάθε είδους απατεώνες, που είναι οι προστάτες του κλάδου της υγείας και με αφορμή τον ψευτογιατρό, η δράση του οποίου έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα, ο κύριος Συμεών τόνισε πως η κοινωνία πρέπει να ωριμάσει. Να μην εμπιστευόμαστε τον κάθε απατεώνα που μπορεί να μας πουλάει φάρμακα και θεραπείες επεσήμανε ο σεβασμιότατος.

Η πολιτεία μας δεν λειτουργεί στο χάος, έχει σύλλογο ιατρικό, σύλλογο φαρμακευτικό μονάδες υγείας, νοσοκομεία. Οι γιατροί είναι καταχωρημένοι, έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, συνέχισε.

Και πολύ ρασοφόροι μπορεί να κυκλοφορούν και να παρουσιάζονται ως άγιοι και να πουλάνε στους ανθρώπους θαύματα και λείψανα και εικόνες και παραμύθια της Χαλιμάς, αλλά να μην ανήκουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουμε ευθύνη εμείς οι άνθρωποι.

Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη Φθιώτιδας μπήκαν και μέλη της Βουλής. Ο κύριος Συμεών επεσήμανε:

Και πολλοί άλλοι να παζαρεύουν και να εμπορεύονται τα κάθε μαντζούνια και τα κάθε παραμύθια και τον αέρα τον κοπανιστό και μάλιστα να κάθονται και σε έδρανα του κοινοβουλίου και να διαφημίζουν και φάρμακα για τον κορωνοϊό.

Και όμως η κοινωνία να κάθεται παθητικά και να τα ανέχεται, αυτή η κοινωνία που υποτίθεται έχει προοδεύσει τόσο πολύ και έχει γίνει τόσο άτεγκτη και προστατεύει τα δικαιώματα των πολλών.»!

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών λοιπόν, στον ολιγόλεπτο λόγο του προς τους πιστούς, σύμφωνα με το λογισμό μου, στόχευσε σε “αγίους” της Εκκλησίας μας που δεν είναι Άγιοι και σε πολιτικούς που πουλάνε αέρα κοπανιστό, υφαρπάζοντας την ψήφο του λαού, εισέρχονται στη Βουλή και απολαμβάνουν τα εφήμερα οφέλη της εισόδου τους σε αυτήν! 

H μεγάλη κρίση με τις ταυτότητες | Η Εφημερίδα των Συντακτών
Αν ζούσε ο Χριστόδουλος…

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, ένας από τους πιο στενούς και πιστούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, είχε πει ότι ο Παμμέγιστος Χριστόδουλος ήταν ανεξέλεγκτος και δεν έμπαινε σε καλούπια.

Άλλωστε αυτό προέκυπτε από απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας (Οκτώβριος του 2007), τα οποία είχαν δημοσιοποιήσει τα WikiLeaks και όπου εμφανιζόταν ότι οι Αμερικανοί ήθελαν να επηρεάσουν την διάδοχη κατάσταση, αφού γνώριζαν πως σύντομα ο Χριστόδουλος θα πέθαινε! Μια διάδοχη κατάσταση στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, που δεν θα είχε εθνικές ευαισθησίες και δεν θα εξέφραζε εθνική ιδεολογία!

Έτσι, σημείωνε ο κ. Σωτήρης Τζούμας: 

«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τα WikiLeaks, τα έλεγα πριν από μια δεκαετία, ότι ο Χριστόδουλος ήταν στόχος των μεγάλων δυνάμεων και των ισχυρών, και δεν τον ήθελαν. Ιδού, λοιπόν, σήμερα επιβεβαιωνόμαστε επισήμως. Ο Χριστόδουλος από την αρχή είχε δείξει ότι δεν πρέπει να είμαστε ενδοτικοί στο θέμα της Μακεδονίας, διότι, αν αφήσουμε το όνομα, τότε είναι η αρχή του τέλους αυτής της κατάστασης. Είναι σαν να αρχίσουμε να δίνουμε κομμάτι της Ελλάδας μόνο και μόνο με την παραχώρηση του ονόματος»!

Γι΄ αυτό πιστεύω ότι, αν υπήρχε Χριστόδουλος, δεν θα υπήρχε Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα δρομολογούνταν πολλά άλλα αντεθνικά ζητήματα, αφού ο μακαριστός Χριστόδουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους Έλληνες, επηρεάζοντας την γνώμη του και βεβαίως τούτο ενοχλούσε το πολιτικό, αλλά και το εκκλησιαστικό κατεστημένο.

Συνεπώς, οι Αμερικανοί (μεταξύ αυτών και ο επιτετραμμένος τότε του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς που χειριζόταν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας) ήθελαν για διάδοχο του Χριστοδούλου, έναν αντικαταστάτη – και τον βρήκαν – ο οποίος δεν θα δημιουργούσε εμπόδια και προβλήματα στην παραχώρηση της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Το γειτονικό κρατίδιο, που ουσιαστικά ανήκει στον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος! Έτσι ο πρόωρος χαμός του Χριστοδούλου, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι διευκόλυνε τα σχέδια του Συστήματος Σόρος και των Δυτικών ηγετών που είναι υποταγμένοι στις επιθυμίες του!

Ναι, το πιστεύω ακράδαντα, πως δεν θα περνούσε στην Ελλάδα εάν ζούσε ο Χριστόδουλος κανένα ανθελληνικό σχέδιο των ΗΠΑ, ούτε στην Κύπρο εάν ζούσε ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος! Του οποίου ο θάνατος ήταν αιφνίδιος και γέννησε πολλά ερωτηματικά! 

Ωστόσο, στο σημείο αυτό, ας δανειστώ τα λόγια του μακαρίτη Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, Σπυρίδωνος Κοντογιάννη, ο οποίος ήταν μεταξύ των τεσσάρων καθηγητών που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ για το ζήτημα των Ταυτοτήτων, και ο οποίος έλεγε:
“Η συμβολική μη αναγραφή του θρησκεύματος, του εγγάμου και της υπηκοότητας στις ταυτότητες, υποκρύπτει βαθύτερες σκοπιμότητες. Γιατί, το θρήσκευμα, το έγγαμο και η υπηκοότητα, είναι οι δεσμοί που δένουν το Γένος και την Ταυτότητά μας και θέλουν να τα αλλοιώσουν”!

Το ζήτημα των ταυτοτήτων και για το οποίο ο μακαριστός Χριστόδουλος είχε ξεσηκώσει όλο το Έθνος των Ορθοδόξων Ελλήνων, κι αν ζούσε θα είχε καταφέρει να το επαναφέρει!

Λαοσύναξη Χριστόδουλου 2000-06-21 - YouTube

Θα μου πείτε, γιατί αυτή η αναφορά μου στον Παμμέγιστο Χριστόδουλο και ποια σχέση έχει με την προ ημερών καυστική ομιλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών! 

Θα έλεγα πως έχει και παραέχει! Γιατί μετά τον χαμό Χριστοδούλου ξεχάσαμε τι πάει να πει εθνικός λόγος από Άμβωνος, από τον διάδοχό του, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο! Που ως Μητροπολίτης Θηβών ήταν εκ των κυρίων πολέμιων της εθνικής ρητορείας και των εθνικών πράξεων του Χριστοδούλου!

Από εκείνη την στιγμή της ενθρόνισης Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, φρονώ πως δημιουργήθηκε ρήγμα στην Ελλαδική Εκκλησία! Με τους Χριστοδουλικούς και τους Ιερωνυμικούς! Με εκείνους τους Μητροπολίτες, που δεν ξέχασαν ότι η Εκκλησία έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα στα εθνικά θέματα, αλλά και στις γενικότερες πράξεις της Πολιτείας και τους άλλους, τους καλοθελητές του Συστήματος, που παρουσιάζονται ως “άγιοι”, αλλά δεν είναι Άγιοι!

Λέγονται πατριώτες, αλλά είναι “Μαυρογιαλούροι” εθνικών συνειδήσεων…

Αλλά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, με τα λεγόμενά του καταχέριασε κι όλους εκείνους τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους και πραματευτάδες, άρπαγες της ψήφου του λαού: 

«…Και πολλοί άλλοι να παζαρεύουν και να εμπορεύονται τα κάθε μαντζούνια και τα κάθε παραμύθια και τον αέρα τον κοπανιστό και μάλιστα να κάθονται και σε έδρανα του κοινοβουλίου και να διαφημίζουν και φάρμακα για τον κορωνοϊό.

Και όμως η κοινωνία να κάθεται παθητικά και να τα ανέχεται, αυτή η κοινωνία που υποτίθεται έχει προοδεύσει τόσο πολύ και έχει γίνει τόσο άτεγκτη και προστατεύει τα δικαιώματα των πολλών…»!

Ναι, τέτοιοι “Μαυρογιαλούροι” πολιτικοί, είδαν ως επικερδή επιχείρηση τη δημιουργία πολιτικών κομμάτων – κυρίως εν μέσω οικονομικής κρίσεως – που τα ονόμασαν πατριωτικά, για να δράξουν την ευκαιρία τους και να εισέλθουν στη Βουλή, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη! 

Όμως, δεν υπάρχει για όλους αυτούς πολιτική μακροημέρευση, γιατί αντιλαμβάνεται το δόλιο παιχνίδι τους ο λαός και στη συνέχεια τους καταψηφίζει! 

Από τη στιγμή μάλιστα, που κάποιοι εξ αυτών δεν δίστασαν να συγκυβερνήσουν και με την διεθνιστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπουλώντας εθνικά μας θέματα! 

Που κάποιοι εξ αυτών γίνονται τηλεοπτικοί πραματευτάδες αμφίβολων προϊόντων για κάθε αρρώστια και πάσα νόσο! Χωρίς να επεμβαίνει ένας εισαγγελέας για την αγορά του πόνου των πασχόντων πολιτών! Που όμως, με την είσοδο στη Βουλή μετατρέπονται σε ουρά του Συστήματος Εξουσίας! Μη δημιουργώντας κόμματα με θεσμικές και δημοκρατικές δομές! Γιατί δεν θέλουν το κόμμα τους να ανεβάσει εκλογικά ποσοστά και γι΄ αυτό το κόμμα τους το κρατούν απόλυτα προσωπικό! Τους αρκεί ένα 3-4% για να κάνουν το κομμάτι τους! Μέχρι εκεί τους επιτρέπουν – προφανώς - οι αφεντάδες τους! Γιατί κόμμα με θεσμικές και δημοκρατικές δομές, δεν θα μπορεί να ελεγχθεί από τον “πρόεδρο” και το Σύστημα Εξουσίας! 

Αλλά θα ήθελα να ξέρω! Ο ελληνικός λαός, πόσες μα πόσες φορές το έχει δει αυτό το έργο; Πότε θα μάθει πως πρέπει να αναζητεί την γνώση της πανάκριβης ψήφου του; 
Πότε θα καταλάβει ότι πρέπει να ξεχωρίσει επιτέλους την ήρα από το στάρι;;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.