11 Ιουλίου 2020

Κάλλιο αργά ... αλλά όχι και τόσο!

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς μερίδα συμπολιτών μας /επαγγελματιών πολιτικάντηδων, οι οποίοι άσκεφτα και άκριτα κατακρίνουν ό, τι θετικό προτείνεται.

Το τελευταίο κρούσμα -παράκρουση έχει να κάνει με το πρόσφατο νομοσχέδιο περί απεργιών, πορειών, καταλήψεων οδοστρώματος και γενικά ρύθμισης διαδηλώσεων.

Αυτή η γνωστή και μη εξαιρετέα κατηγορία του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος) -πρώην Π.Σ (=Πολιτικού Συστήματος) , δεν εννοεί να αλλάξει συμπεριφορά, ρότα /πορεία πλεύσης και γι' αυτό επιμένει στην λατρεία της μπαχαλοποίησης (!).

Ακαλλιέργητα, ακοινώνητα, άξεστα, περιθωριακά υποκείμενα, δρουν ανενόχλητα στο κέντρο των μεγάλων πόλεων καταστρέφοντας περιουσίες, προβαίνοντας σε δηώσεις- επ' ευκαιρία διαδηλώσεων και απεργιών - ακόμη και σε δολοφονικές πράξεις καίγοντας (Μαρφίν) εργαζόμενους! Η συντεταγμένη (;) , συγκροτημένη (;), ευνομούμενη (;) πολιτεία πως άραγε αντιμετωπίζει την απαράδεκτη, αδιανόητη αυτή ειδεχθή κατάσταση; Απλούστατα, με την ... διαιώνισή της !!!!!!.

Εδώ και δεκαετίες, ετούτο το θλιβερό κατασκεύασμα, το (φερόμενο ως) Κράτος μας, παρακολουθεί ανήμπορο, αδύναμο, ξεδοντιασμένο, ευνουχισμένο, μιθριδατισμένο, απαξιωμένο, το θεάρεστο έργο των καταστροφών, ταλαιπωριών (κ. α χειρότερων) που υφίσταται το κοινωνικό σύνολο. Ουδείς κρατικός αξιωματούχος, κυβερνητικός, πολιτικός ή πολιτειακός παράγων, αγανακτεί, διαμαρτύρεται, επαναστατεί, (αντι) δρά. 

Κάθε τρις και λίγο, τρείς και ο κούκος, κουκουλοφόροι και μη, περίεργοι τύποι ("παιδιά", μπαχαλάκηδες, "κοινωνικοί αγωνιστές" "ευαίσθητοι προοδευτικοί πολίτες", υποκινούμενα πονηρών κομματαρχών σκοτεινών προδιαγραφών και ανομολόγητων προθέσεων), διαλύουν, ο, τι βρουν στο διάβα τους! Ενίοτε, ευάριθμοι προσάγονται - αλλά δεν συλλαμβάνονται, επειδή το δημοκρατικό μας κακέκτυπο = Κ.Δ. Πολίτευμά μας εμφορείται από αφόρητη δημοκρατικότητα σε βαθμό βλακώδους αποβλάκωσης και "πλέριας" αντιδημοκρατικότητας. 

Σε περίπτωση δε -όπως τώρα- που κάποια (η παρούσα) Κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει μια τάξη, τότε ξεσηκώνεται ... πυκνός "δημοκρατικός " κουρνιαχτός που τυφλώνει και σκεπάζει τα πάντα. Συνοδευτικά ουρλιαχτά /αλυχτίσματα/υλακές, γρυλίσματα περί ... χουντικών, αυταρχικών φασιστικών πρακτικών, δημιουργούν μιαν επιπρόσθετη ηχητική ρύπανση: "Δημοκρατική Ηχορύπανση".

Είναι μάταιο, άχαρες να επιχειρήσει κανείς να χαρακτηρίσει κάποιους αχαρακτήριστους. Ακόμη περισσότερο να τους αναγορεύσει σε προσωπικότητες, κατονομάζοντας τους - χαμένος κόπος-. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν καριέρα ψευδόμενοι, εξαπατώντας, εκμαυλίζοντας το πόπολο, πουλώντας του "δημοκρατικά φούμαρα". Επαγγελματίες κοινωνικοί εμπρηστές είναι , όχι αγωνιστές. 

Το μέγα ζήτημα /πρόβλημα δεν είναι αυτοί. Αλλά οι ... άλλοι που τους ... εκτιμούν, τους θαυμάζουν, τους ψηφίζουν. 

Θεωρητικά, κάθε νουνεχής, φιλήσυχος, αλληλέγγυος, κοινωνικοποιημένος άνθρωπος, θα όφειλε να χαίρεται, να επικροτεί και να χειροκροτεί την κυβερνητική παρέμβαση, αδιάφορο αν συμπαθεί ή ψηφίζει την ΝΔ ή όχι. 

Προσωπικά διακατέχομαι από μία (άτυπη;) αμφιθυμία. Χάρηκα που επιτέλους κάτι επιχειρείται, νομοθετείται. Από την άλλη όμως αισθάνομαι πικρή απογοήτευση που αφορά στην στρεβλή νοοτροπία όλων μας (και την δική μου ασφαλώς, έστω και αν χτυπούσα καμπανάκια και καμπάνες εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφικά).

Πως είναι δυνατόν στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να επέλθει -σταδιακά- τέτοια εκφύλιση, τόση μετάλλαξη ώστε να καταστεί το αρχαιοελληνικό δημοκρατικό αγλάϊσμα, ένα νεοελληνικό δημοκρατικό κακέκτυπο/μπάχαλο / όνειδος; Να υπερισχύσει -δημοκρατικά; - το δίκαιο /απαίτηση της κάθε μειοψηφίας, έναντι της πλειοψηφίας; 

Κάποτε- γιατί όχι τώρα- θα πρέπει να γίνει μια διαδήλωση 10 εκατομμυρίων Ελλήνων που θα απαιτούν εκείνη την Δημοκρατία και όχι ετούτη εδώ την ... δημοκρατική πομπή /ντροπή που μας προσβάλλει και μας εξευτελίζει.

ΥΓ Η ψήφιση στο Κοινοβούλιο συνοδεύτηκε από υποκινούμενες (οι υποκινητές είναι άγνωστοι, πλην γνωστότατοι) πεζοδρομιακές διαδηλώσεις αλλά και παράλληλες αντιδημοκρατικές δηλώσεις κάποιων ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ οι οποίοι απείλησαν ότι ο ... λαός θα καταργήσει στην πράξη το ψηφισμένο νομοσχέδιο. Θα επανέλθω επ' αυτού.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.