2 Ιουλίου 2020

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ, ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
(παλιότερο άρθρο από τις 18-03-2016)

Στραβά αρμενίζουμε στα εθνικά μας θέματα και στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Στραβά αρμενίζουμε και σαν Κυβέρνηση και σαν Αντιπολίτευση και σαν Λαός και σαν Κράτος! Κι αυτό το στραβό αρμένισμα, που επισημάναμε προ 2ετίας και 3ετίας και κρούσαμε τον κώδωνα κινδύνου, μαζί με άλλους νουνεχείς και διορατικούς δημοσιογράφους, ήδη το πληρώνουμε ακριβά και δυστυχώς δεν συνετιζόμαστε! Και δεν αλλάζουμε ρότα!!! Μπροστά μας βράχια τραχειά και δυσθεώρητα και μεις να εξακολουθούμε να πλέουμε «πρόσω ολοταχώς» προς αυτά! Αν είναι δυνατόν! 

Είναι άραγε μοιραίο να επισυμβούν κι άλλα δεινά στην πολύπαθη πατρίδα μας ή είναι μοιραίοι και ολίγιστοι οι πολιτικοί μας; Τι φταίει; Το μαζικό «ψέκασμα»; Η λανθασμένη προπαγάνδα; Η λανθασμένη αποτύπωση εικόνων από τα ΜΜΕ; Η αλλοπρόσαλλη αριστερίζουσα πολιτική της κυβέρνησης; Η μαζική απάθεια και αποχαύνωση του λαού; Τι; Τι; Τι; Από πού ν’ αρχίσει κανείς και που να τελειώσει; 

Α) Από το Λ/μεταναστευτικό; Πριν ακόμα γίνουν τα λουτρά αίματος σε Παρίσι, Βρυξέλλες και σ’άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, φωνάζαμε πως τούτοι δεν είναι πρόσφυγες! Είναι παράνομα εισερχόμενοι με το «στανιό», με το έτσι θέλω, με τον τσαμπουκά, με την βία στη χώρα μας και στην λοιπή Ευρώπη. Παράνομοι και λαθραίοι! Με πολύ μίσος για την «άπιστη» Δύση και με απώτερο σκοπό την άλωσή της από τον σουνιτικό ισλαμισμό και την Σαρία! (βλέπε χθεσινές δυναμικές διαδηλώσεις των σε Ολλανδία και Σκανδιναβικές χώρες). 

Οι Συμβάσεις και Διεθνείς Συμφωνίες που προστατεύουν τους πρόσφυγες (ήτοι ανθρώπους εμπόλεμων περιοχών και μόνον) ορίζουν ρητά ότι αυτοί αιτούνται ασύλου στην πρώτη ασφαλή γείτονα χώρα που θα συναντήσουν. Αν θέλουν να ζητήσουν άσυλο από άλλη 3η χώρα, πρέπει να κάνουν αίτημα προς αυτήν, που θα εξετασθεί εν καιρώ και θ’ αποφασίσει η 3η αυτή χώρα για την τύχη τους! Εδώ τι έχουμε; Εδώ έχουμε μαζική κατά ορδάς εισβολή λ/μεταναστών από χώρες που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακρυά κι έχουν διασχίσει δεκάδες χώρες ώσπου να φθάσουν στην Ελλάδα μας. Και πέρασαν από πολλές όμορες, ομόθρησκες και ομόγλωσσες τους χώρες! Γιατί δεν σταμάτησαν εκεί; Γιατί δεν ζήτησαν σ’ αυτές άσυλο; Ακόμα, ακόμα κι αυτοί οι Σύριοι που έρχονται μαζικά, συν γυναιξί και τέκνοις, είναι παράνομοι, λαθραίοι και ισλαμιστές, τους οποίους «τίμησαν» δεόντως οι βομβαρδισμοί της Ρωσσίας. Η Ρωσσία, που μόνη τόλμησε να χτυπήσει ευθέως τους ISIS και να ξεσκεπάσει τον ρόλο της Τουρκίας. 

Κι αντί να κλείσουμε τα σύνορά μας, όπως πολύ ορθά πράττουν όλες οι χώρες της Βαλκανικής και της Κεντρικής Ευρώπης (διότι δεν κοιμούνται και διαισθάνονται τους κινδύνους που έχουν και θα έχουν από τα ισλαμιστικά αυτά στοιχεία), εμείς τους αγκαλιάζουμε!! Τους διευκολύνουμε στην άφιξή τους με τους διακινητές από τα θαλάσσια σύνορα, στα νησιά μας. Τους μεταφέρουμε με πλοία μας στον Πειραιά! Τους προσφέρουμε τροφή, ιατροφ/κή περίθαλψη, σκηνές, ρούχα, στέγαση κλπ, κλπ. Και ρωτώ: -Πού ήτο ο ανθρωπισμός μας όταν αυτοί οι ισλαμιστές κήρυξαν τον πόλεμο κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Άσσαντ; Πού ήτο ο ανθρωπισμός του κράτους μας, της Εκκλησίας μας και του ευαίσθητου λαού μας όταν αυτοί σφαγίαζαν και αποκεφάλιζαν ορθόδοξους μητροπολίτες, κλήρο και αθώους πολίτες; Που ήτο η ευαισθησία μας όταν κατέστρεφαν τα Ελληνιστικά μνημεία στην Παλμύρα και τον ναό του Διός(Βάαλ); 

Φωνάζαμε ακόμη και για τον κίνδυνο εγκλωβισμού αυτών των στοιχείων στην πατρίδα μας. Και δυστυχώς επαληθευθήκαμε! Τα σύνορα όλων των Βαλκανικών χωρών και των χωρών της κεντρικής Ευρώπης έκλεισαν ερμητικά! Η Ειδομένη (λεηλατημένη) έγινε άτυπο λαθροστρατόπεδο και λασποχώρι και χωματερή, από την παραμονή εκεί των χιλιάδων ισλαμιστών. Και δεν φθάνει που γίναμε «ρεντίκολο» διεθνώς, έχουμε και τον πρωθυπουργό να ορύεται ότι ήτο εγκληματική ενέργεια η διοχέτευση ομάδος αυτών μέσω ποταμού και ρωγμής του φράκτη στα Σκοπιανά σύνορα και για την βιαία απώθησή της FYROM πίσω στην Ελλάδα. Και διατρέχουμε άμεσο κίνδυνο να συγκρουσθούμε με τους Σκοπιανούς για χάρη των λ/μεταναστών! Και έχουμε το τραγελαφικό του Μουζάλα να λέει την γείτονα «Μακεδονία» από (εσκεμμένη ή μη) αβλεψία και λάθος του. 

Κι είχαμε την επίσης τραγελαφική εκρηκτική απειλή του Καμμένου περί αποχωρήσεώς του από την κυβέρνηση , αν δεν τον διαγράψει από υπουργό ο Τσίπρας και την εντός 24ωρου κωλοτούμπα του για χάρη της καθέκλας του Υπουργού Εθν.Αμύνης! Ενώ αντιθέτως, διεγράφη άμεσα ο Φ. Κρανιδιώτης από την Ν.Δ.του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή ανάρτησε στο ιστολόγιό του και ζητούσε Γουδί για τον Μουζάλα! Και βλέπουμε το επίσης τραγελαφικό του Κυριάκου, αντί να αντιπολιτεύεται τον Τσίπρα και στο λ/μεταναστευτικό , να συμπλέει μαζί του και να τα βάζει με τον Ούγγρο που εξέφρασε την ικανοποίηση του για το κλείσιμο των νοτίων συνόρων της Ευρώπης! Ε, λοιπόν είμαστε για γέλια και για κλάμματα! Διότι ούτε η Κυβέρνηση ούτε η Αντιπολίτευση έχει καθαρό μυαλό να δει τα τεκταινόμενα στον χώρο μας και στην Ευρωπαϊκή ή Διεθνή σκακιέρα.

Μόνον ένας Λεβέντης τόλμησε να πει δυό-τρείς αλήθειες κι ας τον λένε παλαβό. Μα, μην ξεχνάτε ότι «από μωρό και παλαβό μαθαίνεις την αλήθεια». Κι η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας μας φλόμωσε στα ψέμματα! Η τελευταία σύσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για το λ/μεταναστευτικό άλλες αποφάσεις είχε πάρει(!) κι άλλα μας πούλαγε εδώ ο Αλέξης. Και όπως είπε ο Λεβέντης (χωρίς να είμαι οπαδός του), πρέπει αυτό το παιδί ν’ αποφασίσει τι θέλει τελικά. Δηλαδή ή με την Ευρώπη και τις δεξιόστροφες πολιτικές της ή με την Ασία. Σε δυό βάρκες δεν μπορείς να πατάς! Γίνεσαι αναξιόπιστος όχι μόνο στους εταίρους σου αλλά και σε τρίτους που φλερτάρεις (πχ Ρωσσία, Κίνα κλπ). Κι αν εσείς τους λέτε συλλήβδην «πρόσφυγες» και όχι λαθραίους, τότε γιατί δεν παίρνουν τ’ αεροπλάνα να πάνε κατευθείαν και πιο φθηνά στη Γερμανία και προτιμούν να πληρώνουν 5-10 χιλ. ευρώ στους διακινητές και να διακινδυνεύουν την ζωή τους στο Αιγαίο για νάρθουν στην Ελλάδα; 

Β) Στα Ελληνοτουρκικά: Ενώ μία είναι η διαφορά μας, δηλαδή η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος με την Τουρκία (που θα μπορούσε να γίνει στο Διεθνές Δικαστήριο) παρασυρόμεθα από αυτήν σ’ ένα σορό άλλες παράλογες απαιτήσεις της και σιγά-σιγά ρέπουμε στο να ικανοποιούμε αυτές χωρίς να το αντιλαμβανόμεθα! Κι αντί να είχαμε καλέσει εμείς την Ευρωπ. Ένωση και το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορά μας και ως σύνορα της Ευρώπης, αρνηθήκαμε(Τσίπρας) αυτή την φύλαξη! Αρνηθήκαμε την Frontex! Αρνηθήκαμε και το ότι υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα!!! 

Κι αφήσαμε την Τουρκία ν’ αλωνίζει στο Αιγαίο, να καλέσει αυτή το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ με την σειρά του να θεωρεί το Αιγαίο κοινή Συμμαχική θάλασσα! Και να γελούν τα μουστάκια του Σουλτάνου! Και να εξαιρεί τον έλεγχο της Δωδ/σου (με απαίτηση της Τουρκίας) και να υποδεικνύει στον άβουλο κι ανίκανο πρωθυπουργό να μην προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου για ανεφοδιασμό στο ταξίδι του για Τεχεράνη! Κι ούτε πέταξε από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας! Είχαμε χρυσές ευκαιρίες να την στριμώξουμε και τις αφήσαμε να πάνε χαμένες! Ενδεικτικά αναφέρω: 

1) Την υπογραφή διμερών συμφωνιών που μπορούσαν να γίνουν με την Ρωσσία (στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους αγωγούς φυσικού αερίου, στις διευκολύνσεις για ελλιμενισμό των Ρωσσικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων), 

2) Την κήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και την υπογραφή της με Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο, Λίβανο, Συρία, Ιταλία, Λιβύη. 

3) Την καταγγελία της στον ΟΗΕ κ.α. για το συνεχιζόμενο Casus Belli της. 

4) Την παρεμπόδισή της με βέτο στην Ευρωπ. Ενωση λόγω Κυπριακού και λόγω παραβιάσεων και παραβάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας. Ακόμα και περικοπή των Ευρωπ. Κονδυλίων προς αυτήν για τους λ/μετανάστες κλπ. Και τι κάναμε; Τίποτα δεν κάναμε! Άβουλη και ανίκανη κυβέρνηση με ερασιτέχνες και μαθητευόμενους μάγους για υπουργούς, που φθάνουν στο σημείο να ξεστομίζουν ανατριχιαστικά λόγια , όπως: «Οι πρόσφυγες και λ/μετανάστες θα μας λύσουν το..δημογραφικό μας πρόβλημα», η «αριστεία είναι ρετσινιά», οι ομοφυλόφιλοι είναι ίσιοι κι όμοιοι με τους φυσιολογικούς ανθρώπους κλπ. 

Κι αντί να παρεμποδίζουν την Τουρκική προπαγάνδα σε Θράκη και Δωδ/σο, σφυρίζουν αδιάφορα και μελετούν -λέει- να φέρουν νομοσχέδιο εισόδου Κομμάτων στην Βουλή με το 2% του εκλογικού σώματος! Αντιλαμβάνονται τι λένε; Γ) Στο ΕλληνοΣκοπιανό: Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του αειμνήστου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου και τις χιλιάδες υπογραφές για την Μακεδονία μας, την Ελληνική Μακεδονία και τις ιαχές του κόσμου αλλά και τα δάκρυα του αειμνήστου πρ, Προέδρου της Δημοκρατίας Κων/νου Καραμανλή ότι «Μία είναι η Μακεδονία και αυτή Ελληνική», τι κάναμε στο θέμα της ονομασίας των Σλάβων; Τίποτα! Μια τρύπα στο νερό! Ενώ αυτοί με την προπαγάνδα τους, τα υπερμεγέθη αγάλματά τους, τις διεθνείς κινήσεις τους κλπ κατάφεραν να αναγνωρισθούν από δεκάδες ή εκατοντάδες χώρες του πλανήτη (που είτε αδαείς της Ιστορίας είναι , είτε δεν τους ενδιαφέρει). 

Κι από VARDASKA που αναφέρεται στον περασμένο αιώνα σε Σερβικούς και Γιουγκοσλαβικούς χάρτες, την αφήσαμε να γίνει πλαστογράφος της Ιστορίας! Εμείς γιατί δεν κινήσαμε Γή και Ουρανό; Γιατί δεν βροντοφωνάζουμε ότι :Ούτε ίδια Εθνότητα είμαστε με τους Σλάβους, ούτε την ίδια Γλώσσα, την Ελληνική, ομιλούμε;; Και το πιο σημαντικό: Γιατί δεν αναδεικνύουμε τα αρχαιολογικά μας ευρήματα για την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αυτά τα ίδια βροντοφωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ και Ελληνισμό στη χώρα του Φιλίππου; Τι έχουμε πάθει; Γιατί τέτοια απάθεια και αποχαύνωση; Να φταίει η αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη ή υπάρχει σχέδιο εξανδραποδισμού και διαλύσεως της φυλής μας, του έθνους μας, του λαού μας; 

Τι προτείνω και τι εν κατακλείδι χρειάζεται δι’ ανάνιψιν μας; 

1) Άμεση αλλαγή πλεύσης προς κεντροδεξιά πορεία, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, ακόμα και οι Βαλκάνιοι! 

2) Οικουμενική Κυβέρνηση για επιβίωσή μας και κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών και εθνικών μας προβλημάτων. 

3) Πολιτική στήριξης των μικρομεσαίων Ελλήνων επιχειρηματιών και οικογενειαρχών νοικοκυραίων Ελλήνων του μόχθου. 

4) Πολιτική επαναπατρισμού χιλιάδων ή εκατομμυρίων Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό.

5) Άμεση επαναπροώθηση των ισλαμικών ορδών στις χώρες προέλευσής των και Δίκη των υπευθύνων που άναψαν το πράσινο φως σ΄αυτούς. 

6) Αναγκαία η δημιουργία ενός πατριωτικού πολιτικού Κόμματος (έστω και ξενοφοβικού), αφού ακόμα και η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα, δηλώνει τώρα πλήρη εναρμονισμό με τα λοιπά πολιτικά Κόμματα. Άλλη λύση για επιβίωσή μας δεν βλέπω στον ορίζοντα, αφού ακόμα κι η τελευταία μας ελπίδα, ο Στρατός, έχει μετατραπεί σε δουλικό και μάγειρα των λ/μεταναστών…

Ρόδος 18-3-2016 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ

Σ.Σ. Νομικός, Οικονομολόγος, πτυχ.Πολιτικών Επιστημών, Δάσκαλος, συγγραφέας, βραβ/νος Ποιητής, συντ/χος Τμ/χης Τραπέζης της Ελλάδος, Δ/ντης Πολιτισμικού Μελάθρου.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.