11 Ιουλίου 2020

Έλληνες

Του Νίκου Ιγγλέση 

Μας είπαν ότι είμαστε σπάταλοι, τεμπέληδες και δεν παράγουμε τίποτα γι’ αυτό και χρεοκοπήσαμε. Όμως το 2019, παρά τη δεκαετή καταστροφή, κάναμε εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών 72,6 δις που αντιστοιχούν στο 38,7% του ΑΕΠ. Μας επέβαλαν τα Μνημόνια για να μας «συμμορφώσουν» και να μας «μεταρρυθμίσουν», ουσιαστικά για να μας καθυποτάξουν. Για το νόμισμα, το ευρώ και το τεράστιο συναλλαγματικό χρέος που δημιουργήθηκε απ’ αυτό, μας διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη. Μόνο που στα 18 χρόνια του ευρώ (2002-2019) η άμοιρη πατρίδα μας πλήρωσε 163 δις μόνο για τους τόκους ενός χρέους που ανέρχεται (31-3-20) σε 362 δις με έντονες τάσεις περαιτέρω μεγέθυνσης.

Εδώ και χρόνια τα σύνορα άνοιξαν για την ελεύθερη διακίνηση φθηνών εισαγόμενων αγαθών που προοδευτικά κατέστρεψαν την εγχώρια αγροτική και βιομηχανική παραγωγή. Τα σύνορα άνοιξαν για την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων με συνέπεια η εγχώρια αποταμίευση να καταλήγει σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα σύνορα άνοιξαν για την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων με αποτέλεσμα οι μετανάστες να αποτελούν σήμερα περισσότερο από το 10% των εργατοϋπαλλήλων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης που στην Ευρώπη υλοποιείται από την Ε.Ε.

«Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε. Ψωμί αν τρώει, αλλά όχι απ’ τη σοδειά του. Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του»*. 

Μετά μας είπαν ότι οφείλουμε να μετασχηματιστούμε σε πολυπολιτισμική κοινωνία. Είπαν ότι πρέπει να «αγκαλιάσουμε» τους λαθρομετανάστες – εποίκους, να φτιάξουμε συνοικίες και χωριά αλλοεθνών στην ελληνική γη, να τους δώσουμε δουλειά, υγειονομική περίθαλψη και σχολεία για τα παιδιά τους. Έτσι προοδευτικά οι Έλληνες θα γίνουμε μια από τις πολλές μειονότητες που θα κατοικούν στον πρώην ελλαδικό χώρο και η Τουρκία θα μπορεί να επικαλεστεί την προστασία των μουσουλμανικών πληθυσμών για να επέμβει, όποτε το κρίνει πρόσφορο.

«Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή του παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας». 

Αλλά για να μας αλώσουν, έπρεπε πρώτα να μας κλέψουν την εθνική συνείδησή μας. Άρχισαν με την αναθεώρηση της Ιστορίας. Όπως είχε γράψει ο Τζώρτζ Όργουελ: «Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν». Δεν απελευθερώσαμε τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου αλλά τα κατακτήσαμε. Στη Μικρά Ασία δεν εκστρατεύσαμε για να προστατεύσουμε τον πανάρχαιο ελληνικό πληθυσμό της, από την εθνοκάθαρση του Μουσταφά Κεμάλ, αλλά κάναμε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι ήρωες της Εθνεγερσίας του 1821 ήταν κατσαπλιάδες, αγύρτες, δολοφόνοι, ο Κολοκοτρώνης έσφαξε τους Τούρκους στην Τριπολιτσά και ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας. Το ελληνικό έθνος δεν έχει ιστορική συνέχεια αλλά δημιουργήθηκε από το κράτος μετά το ’21. Το ερώτημα παραμένει : Ποιος τότε έκανε την Επανάσταση; Όλα αυτά ενώ τα τουρκικά σίριαλ εξακολουθούν να παίζουν στα ελληνικά κανάλια εξιδανικεύοντας τους παλαιότερους και τους σύγχρονους Οθωμανούς.

«Το έθνος να λυπάστε που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα»*. 

Η ελληνική αδυναμία οδηγεί στην κατευναστική πολιτική και το φοβικό σύνδρομο που αποθρασύνουν την Τουρκία. Ο Ελληνισμός απειλείται άμεσα στον Έβρο, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση καταφέρνει να βρίσκει χρήματα για να επιδοτήσει την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για χάρη της γερμανικής βιομηχανίας, αλλά όχι για να αγοράσει τορπίλες βαρέως τύπου για τα υποβρύχια 214. Αυτό αποτελεί ένα μικρό δείγμα της εξάρτησης του ελληνικού πολιτικού συστήματος από τις δυνάμεις που διακρατούν το χρέος. Ο Ελληνισμός υπονομεύεται από μια εσωτερική «Πέμπτη Φάλαγγα» ή «Κόμμα της Χάγης» που επιδιώκει, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να τον οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις – παραχωρήσεις που θα καταστήσουν την Αθήνα και τη Λευκωσία δορυφόρους της Άγκυρας. Οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης ( γκλομπαλιστές) και οι εθνομηδενιστές, σε αγαστή συνεργασία με τα, ελεγχόμενα από μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, μέσα ενημέρωσης απεργάζονται την αποδόμηση της εθνικής συνείδησης.

«Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους»*. 

Έλληνες ας μην αφήσουμε τις οικονομικές δυσχέρειες και τη μίζερη καθημερινότητα να αλώσει το φρόνημά μας. Ας μην πουλήσουμε την ψυχή μας για μερικά ακόμη δανεικά ευρώ από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, που θα μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στη δουλεία. Έλληνες χάσαμε πολλές μάχες αλλά όχι τον πόλεμο. Η Αντίσταση είναι μονόδρομος για την επιβίωση του γένους.

Ο μεγάλος ποιητής μας Κωστής Παλαμάς είχε γράψει το 1940: «Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα, μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα».

Έλληνες ψηλά τις Σημαίες.

* Οι στίχοι εντός εισαγωγικών είναι από το ποίημα «Το έθνος να λυπάστε». του Λιβανέζου ποιητή Χαλίλ Γκιμπράν. 

Ελληνική Αντίσταση
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.