18 Ιουλίου 2020

Ποιος είναι ο εχθρός του ελληνισμού

Η κατάσταση στην Ελλάδα και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή είναι μεν ταυτόσημες με αυτές της αρχής του 20ού αιώνα, παρουσιάζουν όμως και σημαντικές διαφορές.

Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Η επανάσταση στο Γουδί και η εμφάνιση του Βενιζέλου υπήρξαν ευτυχείς συγκυρίες που διπλασίασαν την Ελλάδα.

Οι ελίτ, το παλάτι και η αστική τάξη της Παλαιάς Ελλάδος αντιλήφθηκαν τη σήψη και τις εσωτερικής αντιθέσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και ενήργησαν με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την επιβίωση του Ελληνισμού. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των κοινωνικών συνθηκών της εποχής ότι το σύνολο των αξιωματικών της διαπραγμάτευσης της αγοράς του θωρηκτού «Αβέρωφ» από τα ναυπηγεία Ορλάντο παραιτήθηκαν του νόμιμου κόστους «επιβράβευσης της αγοράς», δηλαδή της μίζας, με αποτέλεσμα το πλοίο να αγοραστεί από την Ελλάδα και όχι από την Τουρκία, επειδή η τουρκική αντιπροσωπία διαπραγματευόταν μέχρι το τέλος, υπερασπιζόμενη τη μίζα της, με αποτέλεσμα το πλοίο να πωληθεί στην Ελλάδα, επειδή το ναυπηγείο επωφελήθηκε με το ποσό της μίζας που δεν κατέβαλε.

Η αγορά του πλοίου έγινε επειδή οι ελίτ της εποχής αντιλήφθηκαν και δέχτηκαν ότι η χώρα μπορεί να επιβιώσει μόνο με την εξασφάλιση του απόλυτου ελέγχου της θάλασσας. Σήμερα, όμως, οι πολιτικές και οι κοινωνικές συνθήκες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν πλήρως αντιστραφεί, συγκρινόμενες με αυτές της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων. Κατ’ αρχάς, η μεγαλοαστική τάξη στη Τουρκία έχει ασπαστεί τον «εθνικό όρκο» για την ανακατάληψη των εδαφών που έχασε από τη Συνθήκη της Λωζάννης, αντιγράφοντας τη μεγαλοαστική τάξη της Ελλάδας, που είχε υιοθετήσει τη Μεγάλη Ιδέα στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η πρώτη όμως προχώρησε περαιτέρω, επενδύοντας τα χρήματά της στην εθνική αμυντική βιομηχανία, έχοντας αντιληφθεί ότι η ανακατάληψη του Αιγαίου δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με πλοία, όπλα και ανταλλακτικά ναυπηγούμενα και κατασκευαζόμενα σε άλλες χώρες.

Το δόγμα τής «εξ ιδίων ισχύος» το έχει ασπαστεί το σύνολο του τουρκικού πληθυσμού, με πρώτο και καλύτερο τον Ερντογάν, ο οποίος συνδυάζει το οικογενειακό επιχειρηματικό συμφέρον με τα στρατηγικά σχέδια της χώρας, επενδύοντας τα οικογενειακά κεφάλαια στη βιομηχανία των αεροσκαφών UAV, με τα οποία σήμερα η Τουρκία ελέγχει το Αιγαίο.

Παράλληλα, οι μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες (Σαμπατζί, Κοτς, κ.λπ.) επενδύουν τεράστια κεφάλαια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τα οποία, σε συνδυασμό με τον ερευνητικό οργανισμό TUBITAK, έχουν αναλάβει την επιστημονική και την τεχνολογική έρευνα ανάπτυξης όπλων σύγχρονης τεχνολογίας.

Αντίστοιχη της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας είναι το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Με αυτό το ιδεολογικό όπλο, ο τουρκικός στρατός ελέγχει Βόρεια Συρία και Ιράκ και μέρος της Λιβύης, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο του ανατολικού Αιγαίου μέσω του εποικισμού των νήσων, με την αρωγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, στον ίδιο βαθμό που οι τουρκικές ελίτ την παραμονή των Βαλκανικών Πολέμων δεν αντιλαμβάνονταν τον ελληνικό κίνδυνο.

Το πολιτικό σύστημα και οι ελίτ ενδιαφέρονται μόνο για την υπεράσπιση των γερμανικών και των ιδίων συμφερόντων, ώστε να προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τον τουρκικό κίνδυνο. Οι οικονομικές ελίτ της Μεταπολίτευσης αδυνατούν να αντιληφθούν ότι, για να μην αντικατασταθούν από άλλους, όπως έγινε πλειστάκις στο παρελθόν, θα πρέπει να υιοθετήσουν εθνική συνείδηση, διαθέτοντας τα κεφάλαιά τους για την ανάπτυξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως έπραξαν οι Τούρκοι και οι Ισραηλινοί, ώστε από «μεταφορείς – ρεντρούμηδες» να μετασχηματιστούν σε βιομηχάνους.

Αποτελεί ένδειξη βιολογικής παρακμής του Ελληνισμού το γεγονός ότι ούτε ένας από τους περίφημους Ελληνες εφοπλιστές δεν διέθεσε μέρος των κεφαλαίων του για τη διάσωση των ναυπηγείων, από τα οποία θα μπορούσε να κερδίσει πολλαπλάσια χρήματα αυτών που θα επένδυε, μέσω της ναυπήγησης των «εθνικών πλοίων». Αποτελεί στοιχείο αυτοκτονικού ιδεασμού το γεγονός ότι ο Ελληνικός Στρατός, αντί να εξασκείται στις πολεμικές τέχνες, απασχολείται σήμερα με τη φροντίδα περίπου 60.000 μουσουλμάνων εποίκων και εκατομμυρίων αύριο, οι οποίοι σύντομα θα λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, ώστε να αποτελέσουν τον εσωτερικό στρατό του Ερντογάν στη χώρα.

Αποτελεί στοιχείο ελληνικής παρακμής και κοινωνικής σήψης το γεγονός ότι οι πολιτικοί της χώρας δηλώνουν ότι «οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα» ή ότι «θα πολεμήσουν τον νατιβισμό».

Επειδή οι Ελληνες πολιτικοί υποστηρίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα στραφούν εναντίον των Ελλήνων και του Ελληνισμού μέσα στην ίδια τους τη χώρα, είναι σαφές ότι ο πρωταρχικός κίνδυνος για τον Ελληνισμό είναι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα και οι ελίτ που το στηρίζουν, και δευτερευόντως οι Τούρκοι. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο κοινωνικό Γουδί και έναν σύγχρονο Βενιζέλο για να σωθεί. 

Newsbreak



Share

1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αγνό, φυσικό, εδώδιμο,

σ α ν ό ...

ομορφαίνει...
δεέν παχαίνει...!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.