9 Ιουλίου 2020

Νέα πρόκληση από την Κεραμέως. Με τους ίδιους περιορισμούς η εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Η είδηση:

Παρατείνονται μέχρι τις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ισχύουν για τις εκκλησίες και γενικότερα για τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και δογμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτή: «Η ισχύς της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας «Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού covid-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020» (Β’ 2111), παρατείνεται από τη λήξη της έως και τις 21.8.2020».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα σε ισχύ βρισκόταν Κοινή Υπουργική Απόφαση των αρμόδιων υπουργείων που ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

Ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς είναι 100 πολίτες από 50 που ίσχυε, ενώ θα επιτρέπεται ένας άνθρωπος ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα και όχι ανά 10 τ.μ. όπως ίσχυε προκειμένου οι πιστοί να καταφεύγουν και σε άλλους ναούς ώστε να μην σημειώνονται εικόνες συγχρωτισμού.

απόσπασμα από ΕΔΩ 

ΣΧΟΛΙΟ

Ελπίζουμε αυτή η Κοινή Υπουργική Απόφαση να μην βγήκε σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο...

Αντί να δείξει έστω μια καλή πρόθεση πηγαίνοντας την ημερομηνία τουλάχιστον κοντά στις αρχές Αυγούστου έστω με την πρόβλεψη ότι θα επανεξεταστεί, η Κεραμέως προτίμησε να φτάσει μέχρι τις 21/08 και περιλάβει στις απογορεύσεις και την μεγάλη εορτή της Παναγίας μας...

Μια μεγάλη θεομητορική γιορτή που εορτάζεται σε όλη την χώρα με πανηγύρια και λιτανείες..

Στην Ορθόδοξη πατρίδα μας η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αναφέρεται και ως το Πάσχα του Καλοκαιριού και ο τόπος είναι κατάσπαρτος από Ναού αφιερωμένους στην χάρη της...

Αυτά όλα φυσικά αφήνουν αδιάφορη την Κεραμέως. Οι Οίκοι ανοχής άνοιξαν, τα αεροπλάνα και τα πλοία έρχονται κατάφορτα με επιβάτες, επετράπησαν οι συναυλίες, άνοιξαν οι χειμερινοί κινηματογράφοι, και τα Μέσα Μεταφοράς κουβαλάνε σαν σαρδέλλες τους λουόμενους στις παραλίες....
Κι όμως για την αφορισμένη Κεραμέως στους Ιερούς Ναούς μας κολλάει ο κορωνοϊός...

Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος...
Να δούμε έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας; Θα υπερασπισθεί κανείς την Εκκλησία μας;
Θα μπορέσουμε να εορτάσουμε στους Ναούς μας τις μεγάλες εορτές της Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος στις 6/8 και τον Δεκαπενταύγουστο;

Πιστεύει κανείς Ελληνας ότι στην Παναγία της Τήνου θα μπορούν να μπούν τον Δεκαπενταύγουστο 30 άτομα; (γιατί προφανώς παραπάνω δεν επιτρέπονται.... αν κρίνω από τα τετραγωνικά) 

Συνήθως υποτίθεται ότι οφείλουμε όλοι μας να υπακούμε το κράτος, αλλά αυτό πάει πολύ...

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πλέον αυτό το αίσχος να συνεχίζεται σε μια χώρα που έχει ανοίξει τα σύνορά της σε εκατομμύρια τουρίστες....


Νεότερη ενημέρωση


Δυστυχώς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για πολλοστή φορά συμφώνησε με την Κεραμέως και συνθηκολόγησε με το αίσχος...

Ας δούμε πως μετέφερε την κατάσταστη το ρομφαία σε ένα απόσπασμά του. 

.....ο Μακαριώτατος έδειξε ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια για την ΚΥΑ της Κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί, παρόλο που οι Έλληνες έχουν άλλες απόψεις« συμπληρώνοντας πως «δεν αδικείται η Εκκλησία αλλά οι άνθρωποι». 

Κλείνοντας σε ερώτηση αν συμφωνεί με τα μέτρα στις εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει τον ανώτατο νόμο, που είναι ο άνθρωπος. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος τίθεται ένα ερώτημα: Τι θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;».

Οσοι λοιπόν νομίζαμε ότι ο ανώτερος νόμος στην Εκκλησία είναι ο νόμος Του Θεού κάνουμε λάθος κατά τον αρχιεπίσκοπο....

Φυσικά εδώ απλά φάσκει και αντιφάσκει... Διότι η ΔΙΣ σε πολλές αποφάσεις της ακόμα κι αν με τις ίδιες τις αποφάσεις φαίνεται ότι δεν το πιστεύει, έχει ταχθεί υπέρ της μη μετάδοσης αρρώστιας από την Θ. Κοινωνία.... Αυτό φυσικά ανήκει καθαρά στον νόμο του Θεού που ορισμένες φορές δείχνει να πιστεύει και η Ιεραρχία....

Τι θέμα είναι ότι (θα το επαναλάβουμε) στους προηγούμενους αιώνες που πολλές φορές έπεφταν μεταδοτικές και πολύ περισσότερο θανατηφόρες ασθένειες και ξεκλήριζαν κοινωνίες ολόκληρες, γιατί οι Ναοί μας δεν έκλειναν; Γιατί οι ναοί μας δεν είχαν περιορισμούς; Μήπως η Εκκλησία των Αγίων Του Θεού δεν ενδιαφερόταν τότε για τον άνθρωπο;
Φυσικά και ενδιαφερόταν....
Γιατί δεν έβγαιναν οι Αγιοι Γεροντές μας και οι Ιεράρχες μας εκείνων των εποχών να λένε να κλείσουν οι ναοί μας;
 
Απλά η διαφορά σήμερα είναι ότι κάποιοι Ιεράρχες δεν ενδιαφέρονται για την ίδια την Εκκλησία και παριστάνουν ότι "καίγονται" για τον άνθρωπο...
Είναι μια κλασική πρακτική της Νέας Τάξης....
Τα ίδια ισχυρίζονται και οι οικουμενιστές.... ότι ενδιαφέρονται για την ενότητα της Εκλησίας (και καλά).... ενώ στην ουσία απλά δεν ενδιαφέρονται για την Ορθοδοξία που εκφράζεται μέσα από τις θέσεις των Πατέρων της.

Τι να κάνουμε αδερφοί μου;
Θα υποστούμε λοιπόν κι αυτό το αίσχος στις επικείμενες μεγάλες μας εορτές και ας προσευχηθούμε όλοι αυτοί που μας κοροϊδεύουν, να έρθουν σε συναίσθηση και να μετανοήσουν.... ειδάλλως ας βοηθήσει ο Κύριος που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας μας να έρθουν άλλοι αξιότεροι και αληθινοί Ορθόδοξοι.



Share

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Η ΠΡΑΞΗ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΟΡΑΤΟ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ.

ΑΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 300.000 ΕΩΣ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΑΒΙΔΑ, Ή ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 6-ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΙΚΩΣ ΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, 193 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΊΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ, από ένα γυναικολόγο που ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ...
https://www.youtube.com/watch?v=BqdF6_d2kgw

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.