20 Ιουλίου 2020

Κύπρος 1974 – Το ξεχασμένο «Δεν ξεχνώ»...(Α μέρος)

Κύπρος 1974 – Το ξεχασμένο «Δεν ξεχνώ»...

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Ο αναγνώστης στο τέλος, ελεύθερα ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Σύντομη αποσπασματική έρευνα μέσα από ενδεικτικά αντιπροσωπευτικά δημοσιευθέντα άρθρα και κείμενα της τότε εποχής. 

Είναι βέβαιον ότι σε δεκάδες τόμους πρέπει να καταγραφεί για το 1974, η πορεία ολέθρου του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού μέχρι σήμερα, μόνο η μισή αλήθεια «καταγράφηκε» (;), μέσω του «ημιτελούς Φακέλου» για την σύγχρονη Εθνική καταστροφή και δυστυχώς, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα. 

Ευτυχώς η αδέκαστος Ελληνική ιστορία κατέγραψε και θα συνεχίσει να προσθέτει στη Ελληνική Μαύρη Βίβλο τα ονόματα και τις αλήστου μνήμης προδοτικές πράξεις ΟΛΩΝ. Όποιοι και αν είναι αυτοί, διότι στις προδοσίες δεν εξαιρούνται ακόμη και ταγοί, που διεκδικούσαν ρόλο ηγετών του Ελληνισμού…! 

Όλοι θα ζυγισθούν ακριβοδίκαια από την τυφλή δικαιοσύνη και ιστορία. 

Κανείς από τους ενόχους της Κυπριακής τραγωδίας δεν τιμωρήθηκε και κανένα Ελληνικό ή Κυπριακό δικαστήριο, δεν ασχολήθηκε για να αποδώσει ευθύνες και τιμωρήσει τους Εφιάλτες, ολετήρες, επίορκους και ριψάσπιδες του Ελληνισμού….. Μόνο ο Κυπριακός λαός τιμωρήθηκε και συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά του, «στεφανωμένος» με αγκάθινο στεφάνι…..

Πρόλογος: Το εμβληματικό συμβολικό αυτοκόλλητο του 1974, που ήταν απλωμένο σε όλη την Κύπρο και που θύμιζε προδότες και προδοσίες, πραξικόπημα, εισβολή σφαγές και κατοχή, τις τελευταίες δεκαετίες, λησμονήθηκε και καταχωνιάσθηκε…

Κάποιοι σκόπιμα θέλουν ο Ελληνισμός να ξεχάσει, αλλά λαοί που δυστυχώς ξεχνούν την ιστορία τους, είναι αναγκασμένοι να υποστούν και πάλι εθνικές καταστροφές….. Το απευχόμαστε…..

«Κύπρος 1974….Μαύρος Ιούλιος…Η αρχή του τέλους…..»
2α Ιουλίου 1974, Η επιστολή Μακαρίου προς Γκιζίκη
15η Ιουλίου 1974. Πραξικόπημα κατά Μακαρίου.
19η Ιουλίου 1974. Ομιλία καταγγελία Μακαρίου στην έδρα του ΟΗΕ.
20η Ιουλίου 1974. Εισβολή Τουρκίας στη Κύπρο. 

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ!» Στρατηγός Γρ. Μπονάνος, Αρχηγός Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
14η Αυγούστου. Β΄ Εισβολή – Αττίλας 2. 
«Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ!» Κ. Καραμανλής.

Γκιζίκης – Παπαδόπουλος – Ιωαννίδης.

2 Ιουλίου 1974, ο Κύπριος Πρόεδρος Μακάριος έστειλε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη μια μακρά *επιστολή, για την απόφασή του να διώξει από την Κύπρο 600 Ελλαδίτες αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς και να μειώσει η στρατιωτική θητεία από δύο χρόνια σε 14 μήνες. Επίσης, παρέθετε σωρεία κατηγοριών σε βάρος του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών για οικονομική και άλλη βοήθεια στην Οργάνωση ΕΟΚΑ Β΄, η οποία κηρύχθηκε παράνομη μετά τον θάνατο του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή (Πέθανε 27 Ιανουαρίου 1974 και το διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου, για την κήρυξη σε παράνομη της Οργάνωσης, εκδόθηκε στις 25 Απριλίου.

*ΔΕΝ είναι καθόλου αποκάλυψη, πλην όμως αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την Ιστορία να λεχθεί, ότι για τη συγγραφή της επιστολής του *Μακαρίου εργάστηκαν πολλοί στην Κύπρο. Κάθισαν για ώρες μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο και έγραφαν και έσβηναν, αλλά το τελικό «ρετούς» έγινε από Έλληνα διπλωμάτη, του στενού περιβάλλοντος του Κ. Καραμανλή, που είχε ενεργό ανάμειξη και στο παρασκήνιο των Συμφωνιών του 1959. Επρόκειτο για τον Άγγελο Βλάχο, Πρόξενο της Ελλάδας στην Κύπρο κατά τον απελευθερωτικό αγώνα.

Ο Βλάχος τότε ενέργησε σε πλείστες περιπτώσεις εναντίον του αγώνα της ΕΟΚΑ και του Αρχηγού της Διγενή. Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους συνταγματάρχες το 1967 εντάχθηκε στο στρατόπεδο των «αντιχουντικών», με το οποίο διατηρούσε στενούς δεσμούς και ο Μακάριος. 

*Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι στο βιβλίο της «Συνάντηση με τη Ιστορία» σελ. 522-549 καταχωρεί αποσπάσματα από συνεντευξη του Μακαρίου στην ίδια τον Νοέμβριο στην Ν. Υόρκη… Ερωτά…. «Κατά πόσο η επιστολή επηρέασε την απόφαση της ανατροπής σας;» και απαντά ο Κύπριος Πρόεδρος «Ας πούμε ότι το γράμμα μου επιτάχυνε τα γεγονότα. Αν δεν το είχα γράψει και πάλιν θα γινόταν το πραξικόπημα. Ίσως ένα δύο μήνες αργότερα… Τους ήμουνα εμπόδιο και μεγάλο μάλιστα, για την *ΕΝΩΣΗ και εκείνοι ήθελαν σώνει και καλά να γίνει η ΕΝΩΣΗ». 

*Στις 7 Μαρτίου 1953 συγκεντρώθηκαν στην οδό Ασκληπιού 36B στην Αθήνα δώδεκα άτομα, που αποφάσισαν την ίδρυση της μυστικής οργάνωσης ΕΟΚΑ για την ένωση της Κύπρου και υπέγραψαν όρκο σύμφωνα με τον οποίο ο καθένας τους θα διαφύλασσε εφ όρου ζωής «θυσιάζων και την ίδιαν του ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα, μυστικόν, παν ό,τι γνώριζε και ήθελεν ακούσει διά την υπόθεσιν της Ενώσεως της Κύπρου. Θα υπήκουε δε εις τας εκάστοτε διδομένας διαταγάς». 

Οι δώδεκα αποτελούσαν την ανώτατη αρχή. Πρώτος υπέγραφε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος σαν πολιτικός και θρησκευτικός ηγέτης, ακολούθησε ο απόστρατος Κύπριος αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας σαν στρατιωτικός Αρχηγός, έπειτα ο Κύπριος απόστρατος Νικ. Παπαδόπουλος, οι Κύπριοι εξόριστοι αδελφοί Σάββας και Σωκράτης Λοϊζίδης, οι καθηγητές Γεράσιμος Κονιδάρης και Δημήτριος Βεζανής και οι Γεώργιος Στράτος, Αντώνιος Αυγίκος, Ηλίας Τσατσόμοιρος, Δ. Σταυρόπουλος και Ηλίας Αλεξόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι και στις 22 Αυγούστου του 1954 είχε επαναληφθεί όρκος στο Ευαγγέλιο στον Ι.Ν. Φανερωμένης από τον Μακάριο ότι ο αγώνας θα είναι μέχρι θανάτου για να επιτευχθεί η Ένωσις και Μόνον η Ένωσις της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα.

Oλόκληρο το κείμενο της επιστολής, ίδε: 1974, Επιστολή Μακαρίου προς Γκιζίκη.

15η Ιουλίου 1974.

Άφρον πραξικόπημα κατά Μακαρίου…. Ο Μακάριος διαφεύγει…, μέσω Αγγλικών βάσεων…. και διαμένει στο Λονδίνο.


19η Ιουλίου 1974. Ο Μακάριος μεταβαίνει στην έδρα του ΟΗΕ, όπου εκφωνεί λόγο, μέσω του οποίου καταγγέλλει την χούντα των Αθηνών ότι κατέλυσε την Κυπριακή Δημοκρατία, εισέβαλε στο έδαφος της και εκδίωξε τον νόμιμο Πρόεδρο της….

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας, ίδε: 1974, Ομιλία Μακαρίου στον ΟΗΕ.

20η Ιουλίου 1974.

Αφού τελειώνει η ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ, την οποία παραδόξως την είχε στα χέρια της η Τουρκία πριν εκφωνηθεί, μάλλον λόγω υποκλοπής από τις μυστικές βρετανικές υπηρεσίες, λίγες ώρες μετά στις 20 Ιουλίου 1974 ξημερώματα, η Τουρκία επικαλούμενη και παραποιώντας και παρερμηνεύοντας τον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη με βάση της προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου 1959, αφού η Κύπρος δέχθηκε «έξωθεν εισβολή», κάνει και αυτή *απόβαση στο 5 μιλι της Κερύνειας και ονομάζει την επιχείρηση KIBRIS BARIS HAREKATI -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ» ΣΤΗ ΚΥΠΡO! 

*Ενδεικτικές αδιάψευστες, αποσπασματικές πληροφορίες:

Από 18 Ιουλίου προετοιμασία των Τουρκικών δυνάμεων σε Μυρσίνη και Αλεξανδρέττα. Η Ελλάδα ουδέν πράττει, ούτε καν αρχική εφαρμογή του Σχεδίου Αμύνης Κύπρου – Αφροδίτη 73 που μπήκε σε εφαρμογή από τις 22 Οκτ. 1973. Ο Ταγματάρχης Περδίκης Αθανάσιος βοηθός ΑΚΑΜ ενημερώνει ότι το BBC αναφέρει ότι επίκειται Τουρκική απόβαση στη Κύπρο. Καμία απάντηση… 

Το βράδυ της 19ης Ιουλίου τα Κυπριακά ραντάρ εντοπίζου κινήσεις τουρκικών πλοίων. Καμία ενέργεια. Στις 23.10 η Ελληνική Πρεσβεία Λευκωσίας αποστέλλει επείγον σήμα προς Αθήνα. «Κλιμάκιο ΚΥΠ, γνωρίζει ημίν εξής. Κατά πληροφορίας παρασχεθείσας αυτώ υπό ΓΕΕΦ πέντε τουρκικά πλοία πλέουν εις απόστασιν 12 μιλίων βορείως ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέου. Ταύτα ακολουθούνται υπό 10 σκαφών Αποβατικής Δυνάμεως, άτινα πλέουν εις απόστασιν 28 έως 30 μιλίων, βορείως αυτού ακρωτηρίου. Καμία ανησυχία. Πρόκειται για Τουρκικές ασκήσεις… Πηγαίνετε για ύπνο. Εν βαθεία υπνώσει ΟΛΟΙ….


Στις 20 Ιουλίου στις 2 ξημερώματα τα Τουρκικά πλοία παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Η τουρκική αρμάδα, φθάνει ανενόχλητη στις ακτές της Κύπρου. Καμία εντολή από Αθήνα για προετοιμασία αντιμετώπισης…. Σύμφωνα με το ΣΑΚ «Αφροδίτη 73», έπρεπε να δοθεί εντολή προσβολής του αποβατικού στόλου, από θαλάσσης με ένα υποβρύχιο και δύο τορπιλακάτους. Και από αέρος με μία Μοίρα Phantoms. Δεν εφαρμόσθηκε! 

Στις 20 Ιουλίου του 1974 και ώρα 05.20, η τουρκική εισβολή άρχισε με βομβαρδισμό και ρίψη αλεξιπτωτιστών. Σύμφωνα με το ΣΑΚ «Αφροδίτη 1973» η εφαρμογή Σχεδίων και η αποδέσμευση των μέσων πυρός, έπρεπε να αρχίσει αυτομάτως με την εκδήλωση της εισβολής. Όμως η ανάπτυξη των Μονάδων στους Χώρους Διασποράς και μετά στις θέσεις αμύνης των Σχεδίων, έγινε μετά την 0600 ώρα, δηλαδή μετά από 40 κρισιμότατα λεπτά, ενώ η εντολή εφαρμογής Σχεδίων από το ΑΕΔ έφθασε στις 08.40, δηλαδή μετά από 3 ώρες και 20 λεπτά. Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι τα πρώτα πυρά που δέχθηκαν οι Τούρκοι εκείνες τις δύσκολες ώρες, ήταν στο «Πέντε Μίλι» από τους ολίγους άνδρες του 251 Τάγματος Πεζικού, του οποίου διοικητής ήταν ο Ανχης Παύλος Κουρούπης. 

Ο ήρωας Παύλος Κουρούπης
Η Εθνική Φρουρά παρ΄ όλον ότι δεν λαμβάνει εντολές αντιστέκεται σθεναρά. Οι αργοπορήμενες Κυπριακές ενισχύσεις της Ε.Φ. βομβαρδίζονται ανηλεώς από την Τουρκική αεροπορία….. Παρ όλα αυτά η αυτοθυσία των Κυπρίων εθνοφρουρών με ηγήτορες ΕΛΛΗΝΕΣ αξιωματικούς κατορθώνει να επιφέρει σοβαρότατες απώλειες στους υπέρτερους εισβολείς και τους καθηλώνει στο 3% στο 5 μίλι της Κερύνειας… Εις μάτην περιμένουν ενισχύσεις και πυρομαχικά από τη μητέρα Ελλάδα….. και πέφτουν ηρωϊκα μαχόμενοι ……. μαζί με τον ηρωϊκό αγαπημένο τους διοικητή……ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΠΑΥΛΟ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ, ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ…..

«Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙΝ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ»

Αυτές οι απαράδεκτες για στρατιωτική επιχείρηση καθυστερήσεις, δίνουν στους Τούρκους τον χρόνο όχι μόνο για να κάνουν σωστή απόβαση, αλλά και για να ξεπεράσουν τον φόβο που τους διακατέχει.

Με καθυστέρηση 2 ημερών, δίνεται από την Ελληνική κυβέρνηση εντολή εφαρμογής του ΣΑΚ. Όμως στις 22 Ιουλίου πάλι ουδεμία εντολή εκτελείται, αφού τα Φάντομς δεν απογειώνονται, ενώ το Οχηματαγωγό «Ρέθυμνο» έμφορτο υλικού για Κύπρο, φθάνει μέχρι την Ρόδο. Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι αποβιβάζουν και άλλες δυνάμεις με βαρύ οπλισμό και τάνκς και καταλαμβάνουν την Κερύνεια. *Η Εθνική Φρουρά ούτε βαρύ οπλισμό διέθεται αλλά και ούτε πυρομαχικά πλέον…. 

*Το 1987, ο Δημήτριος Ιωαννίδης ομολόγησε ότι η άφιξη του Σίσκο στην Αθήνα ανέστειλε την αποστολή ενισχύσεων στην Κύπρο, μέχρι της επιστροφής του από την Άγκυρα, όπου θα μετέβαινε εν συνεχεία….. Έλεος…. Αναμέναμε τον δολοπλόκο Σίσκο για να αμυνθούμε και αποστείλουμε ενισχύσεις στην δοκιμαζόμενη Κύπρο…..

Με την έναρξη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής βομβαρδίζονται χωριά, νοσοκομεία κ.ά. και οι σφαγές χιλιάδων Ελληνοκυπρίων ξεκινούν…..

Οι εισβολείς παρά τον υπέρτερο και πλήρως εξοπλισμένο στρατό τους εγκλωβίζονται τις πρώτες μέρες στο 3% στο Πεντεμίλι Κερύνειας. 

Παραβιάζοντας την «εκεχειρία» που επέβαλε ο ΟΗΕ και αφού μεταφέρουν ισχυρότατες ενισχύσεις καταλαμβάνου επί πλέον 5%.... Με την μεσολάβηση του ΟΗΕ και πάλι υπογράφεται νέα εκεχειρία και δίνεται η ευκαιρία στους βαρβάρους με την εσκεμμένη ανοχή και ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, να μεταφέρουν εκατοντάδες τάνκς και βαρέα πυροβόλα…. Η Εθνική Φρουρά καμία ενίσχυση και χωρίς πυρομαχικά… 

Το Γενικό Επιτελείο της Κυπριακής Εθνοφρουράς ζητά από το Ελληνικό Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων να χτυπήσει τους τούρκους αλεξιπτωτιστές και τα αποβατικά σκάφη και να αρχίσουν οι βολές των αντιαεροπορικών όπλων εναντίον των εφορμούντων τουρκικών αεροσκαφών. Η απάντηση από την Αθήνα και το Ελληνικό Πεντάγωνο είναι, «αυτοσυγκράτηση, διότι οι τούρκοι κάνουν άσκηση». Μάλιστα, ο επιτελάρχης, (αν δεν κάνω λάθος ο Κοκοράκης) της Κυπριακής Εθνοφρουράς μαζί με τον Νίκο Σαμψών, επειδή η διαταγή για αντίσταση καθυστερούσε, έβγαλαν το ακουστικό του τηλεφώνου έξω από το παράθυρο, ώστε να ακούσουν στην Αθήνα τις εκρήξεις από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών αεροσκαφών και να πειστούν επιτέλους, ότι πρόκειται για πόλεμο και όχι για άσκηση! 

Ο Σαμψών βρίζει σκαιότατα τους επιτελείς στρατιωτικούς στην άλλη άκρη της γραμμής, που αδιαφορούν εγκληματικά για την εισβολή των βαρβάρων….και αναχωρεί εκνευρισμένος με την φρουρά του, προς την περιοχή Μιας Μηλιάς όπου ήδη ο ουρανός σκεπάστηκε από τις συνεχείς ρίψεις Τούρκων αλεξιπτωτιστών….. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από τις πρωϊνές ώρες καλύπτουν εκτενώς την τουρκική εισβολή και οι εν υπνώσι επιτελείς στην Ελλάδα ….συνιστούν συνεχώς ….αυτοσυγκράτηση….. η οποία σε λίγο αποκαλύφθηκε και ερμηνεύθηκε αυτονόητα, ότι ήταν παραπλανητική, εσκεμμένη απάντηση … και πρόφαση εν αμαρτίαις, αφού εν συνεχεία τις δύσκολες εκείνες στιγμές λέχθηκε και η κατάπτυστη φράση, δια στόματος ανώτατου «Έλληνα» αξιωματικού, όταν πλέον ήταν μια αδιάψευστη πραγματικότητα η εισβολή….. « Ε…! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΣ» Φτού! 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε στο Ελληνικό Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το εξής περιστατικό: Όταν αγανακτισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ επιτελής, ανώτερος αξιωματικός του Στρατού, απευθύνεται στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και του ζητάει με έντονο ύφος , να διατάξει να αρχίσει αμέσως η άμυνα των ελληνικών δυνάμεων στην τουρκική επίθεση και να σταλούν άμεσα στρατιωτικές ενισχύσεις από Ελλάδα, ο επαίσχυντος Στρατηγός Μπονάνος του απάντησε: «Οι Τούρκοι χτυπούν την Κύπρο και εμείς είμαστε Ελλάς»!

Στην σελίδα 215 του κατάπτυστου του βιβλίου «Η Αλήθεια», ο τότε χουντικός προδότης στρατηγός Μπονάνος γράφει τα εξής:
«…Δεν ήταν μόνο ο Μακάριος που ήθελε να φύγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από την Κύπρον. Ηθελα κι εγώ! Εχω ήδη αναφέρει ότι επίστευα πως κάποιαν στιγμήν η Ελλάς έπρεπε να αμεμπλακή από το πυορρούν αυτό πρόβλημα…» 


Ακόμη και όταν οι Τούρκοι αποβιβάζοντο ο «κύριος» αυτός συνιστούσε αυτοσυγκράτηση… Και όταν ξεστόμιζε την επαίσχυντη φράση… με αυτονόητη ερμηνεία ότι …δεν βαριέσαι η Κύπρος ξένη χώρα είναι και ας δούμε την δική μας χώρα …η προδοτική του πράξη, όμοια ήταν όπως με του Τσολάκογλου το 1941, που υπέγραφε συνθηκολόγηση και εγκατέλειπε τους ΕΛΛΗΝΕΣ φαντάρους, που ακόμη αντιστέκοντο ηρωϊκά στα συνοριακά οχυρά ενάντια στην εισβολή των Γερμανικών υπέρτερων δυνάμεων …. Όπως δήλωσε αργότερα…ήθελε να «σώσει την Ελλάδα…ο προδότης!» Όμοιος ομοίω, όμοιες προδοτικές πράξεις….

Ω! Τι ντροπή και σε αυτόν και στους επίορκους όμοιους του. που φορούσαν Ελληνική στρατιωτική στολή οι μασκαράδες…..!

Επίορκε, ριψάσπιδα, εφιάλτη και Νενέκο, ΕΣΥ και τα ολίγα σταγονίδια όμοια σου ντροπιάσατε την ένδοξη Ελληνική στρατιωτική στολή. Δεν είστε ΕΛΛΗΝΕΣ…. Και όσον αφορά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ αποτυπώστε το καλά στο ελλειπές, από φαιά ουσία μυαλό σας, ότι δεν είναι ξένη χώρα….. Αυτό το απόμακρο νησί, αυτός ο ελληνικό «βράχος», το χρυσοπράσινο φύλλο, το ριγμένο στα θαλασσοδαρμένα γαλάζια νερά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μεσογείου εδώ και 30 αιώνες, είναι Ελληνικό. Το ένδοξο Κίτιο είναι η αρχαιότερη πόλη και κοιτίδα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, από όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΧΑΙΟΙ εγκαταστάθηκαν σε αυτό…..!

Δύο σύγχρονα , για την εποχή εκείνη, υποβρύχια του Πολεμικού μας Ναυτικού, το «Γλαύκος» και το «Νηρεύς», που έπλεαν νότια της Ρόδου, έλαβαν εντολή από το ΓΕΝ , στις 05.15 το πρωί της 20ης Ιουλίου, να κατευθυνθούν αμέσως προς την Κύπρο και να βυθίσουν τα Τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονταν ανοιχτά της Κυρήνειας. Όμως, ενώ πλησίαζαν τις Κυπριακές ακτές, ξαφνικά τα δύο υποβρύχια μετά από διατεταγμένη εντολή, άλλαξαν ρότα και επέστρεψαν ανοιχτά της Ρόδου. Ποιος έδωσε αυτή την προδοτική εντολή; 

Ή μήπως εμποδίστηκαν τα ελληνικά υποβρύχια και από ποιόν, (Μα αυτονόητος είναι ο βρωμερός ρόλος του Κίσσιγκερ υπέρ της Τουρκίας), να φθάσουν στις ακτές της Κερύνειας, όπως παρεμποδίστηκε και το πλοίο που μετέφερε Κύπριους και Έλληνες εθελοντές να φτάσει στη Κύπρο….. Ποιά ήταν η ύποπτη αποστολή των Βρετανικών και Αμερικανικών πολεμικών σκαφών και υποβρυχίων που έπλεαν περιμετρικά της Κύπρου ήδη πριν αρχίσει καν η βάρβαρη Τουρκική εισβολή….. (Τα είχαν προσχεδιάσει όλα στην εντέλεια…) Οι εγγυητές Άγγλοι ήταν αυτοί που αφειδώς έδιναν πληροφορίες και οδηγίες μέσω του παγκόσμιας εμβέλειας κατασκoπευτικού τους ραντάρ ECHELON, από τη κορυφή του Τροόδους στα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα, που έριχναν εκατοντάδες απαγορευμένες εμπρηστικές βόμβες ΝΑΠΑΛΜ, που τους προμήθευσαν οι Αμερικάνοι μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ και σκορπούσαν τον θάνατο στις κατοικημένες περιοχές ….Αυτοί παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους του Β ΠΠ, με επακόλουθο οι επικοινωνίες μεταξύ ταγμάτων της Ε.Φ. να νεκρώνονται….. 

Και οι δόλιοι ειρηνευτές του ΟΗΕ στη Κύπρο….; Εκτελούσαν χρέη τροχονόμων και καθοδηγητών στα εκατοντάδες τουρκικά τανκς, για να μην υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση και για να βρίσκουν εύκολα τον …δρόμο τους και καταπλακώνουν Κύπριους αμάχους….. και ισοπεδώνουν χωριά ….(Ίδε; Η προδοσία των ΟΗΕδων στη Κύπρο. Προδοσία κατά γυναικών και παιδιών. – Η προδοσία των ΟΗΕδων στη Κύπρο, ειδικά των Αυστριακών…. Αλλά και Άγγλων…..)

ΑΥΤΟΙ οι δόλιοι σύμμαχοι μας, οι συνένοχοι των Τούρκων, που ακόμη μέχρι και σήμερα χαϊδεύουν την εκδιδομένη παλλακίδα τους Τουρκία, που πάντα τους πρόδιδε σε αντίθεση με την πιστή τους σύμμαχο Ελλάδα και υποσκάπτουν οι επιδοξοι ολετήρες τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. …Αυτοί οι ευεργετηθέντες από τον Ελληνικό πολιτισμό, οι μασκαρεμένοι φίλοι ( Ίδε: Μιλούν οι δόλιοι ολετήρες οι ευεργετηθέντες από τον Ελληνικό Πολιτισμό…. ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ.) Χαρακτηριστικό και συμβολικό το πιο κάτω απόσπασμα από ποίημα του Ελύτη…….

«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με την φτέρνα τους……..»

Τα Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, τα προβλεπόμενα από τα επιχειρησιακά σχέδια για την άμυνα της Κύπρου, ήταν πανέτοιμα στο αεροδρόμιο του Καστελίου Κρήτης από το πρωί της 19ης Ιουλίου. Οι πιλότοι είχαν φορτώσει τα πυρομαχικά και με αναμμένες τις μηχανές περίμεναν την διαταγή απογείωσης για την Κύπρο. Ενώ δόθηκε αρχική εντολή να είναι σε ετοιμότητα…. σε λίγο ακυρώθηκε. Από ποιόν Εφιάλτη;;;

«Η μοναδική βοήθεια, που εστάλη προς την δοκιμαζόμενη Ελληνική Κύπρο, ήταν η αποστολή αυτοκτονίας «Επιχείρηση ΝΙΚΗ», της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, υπό τη ηγεσία του τιμημένου ΕΛΛΗΝΑ τότε ταγματάρχη Γιώργου Παπαμελετίου, την νύχτα της 21ης προς 22α Ιουλίου.» 

Είναι αναπάντητο το ερώτημα ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ αξιωματικός προς τιμή του, έδωσε αυτή την εύτολμη εντολή και πως τους «διέφυγαν» και πέταξαν προς βοήθεια της αδελφής Κύπρου, οι ΕΛΛΗΝΕΣ καταδρομείς. Σημειώνεται βέβαια ότι οι ηρωϊκοί πιλότοι των ΝΟΡΑΤΛΑΣ, που μετέφεραν τους ΕΛΛΗΝΕΣ λοκατζήδες, μόλις απογειώθηκαν έκλεισαν τους ασυρμάτους….. και έφυγαν ….πέταξαν….. Αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης και προς τους ηρωϊκά πεσόντες καταδρομείς και στους ζώντες, οι οποίοι σημαντικότατο ρόλο αυτοθυσίας και τόλμης έπαιξαν στην υπεράσπιση του αεροδρομίου, κόμβου Κολοκασίδη και άλλων εμπόλεμων περιοχών, πολεμώντας δίπλα στους αδελφούς Κυπραίους. Ας έστελναν ακόμη δύο μοίρες καταδρομών με πολεμοφόδια και βέβαιον είναι ότι οι βάρβαροι εισβολείς …. θα έφευγαν κολυμπώντας… όσοι προλάβαιναν….. ΦΕΥ!

συνεχίζεται στο Β μέρος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.