9 Ιουνίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΚΙΝΤΖΙ

Σχετικά με το πιο κάτω θέμα….

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το κρέμασμα σημαίας του Βυζαντίου σε τζαμί
07.06.2020 17:39 Κυπριακό Sigmalive 

(Δική μου σημείωση)

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΥΛΗΜΕΝΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 63, 67 ΚΑΙ 74, Ο ΜΙΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ……

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα η τοποθέτηση της σημαίας του Βυζαντίου σε τζαμί στη Λάρνακα.

ΙΔΟΥ. Αντί να τρίζει το αμάξι τρίζει ο αμαξηλάτης και σηκώθηκαν τα πόδια να κτυπήσουν το κεφάλι. (Δικό μου).

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως "η ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να βρει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος στη Λάρνακα.

Επεσήμανε πως η πράξη αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί και πως "η ελληνοκυπριακή διοίκηση", κατά την έκφρασή του, πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

O "πρωθυπουργός" στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ κάλεσε την "ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει την άνοδο κινήματος κατά του Ισλάμ, που όπως ανέφερε, υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές.

Σημ: Ενώ εσείς κανένα κίνημα δεν έχετε στα κατεχόμενα… Ούτε γκρίζους λύκους, ούτε φασίστες ισλαμιστές… Τι να τους κάνετε; Το βάρβαρο έργο σας ολοκληρώθηκε…. Δεν αφήσατε τίποτα Χριστιανικό και Ελληνικό όρθιο….. στην κατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. Κύπρο…..

Αναφερόμενος στο θέμα της τοποθέτησης σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος είπε πως αυτή δεν πρέπει να αγνοηθεί και την καταδίκασε.

Ανέφερε πως πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες ή την παραγνώρισή τους, ανέφερε.

Και η σχετικη ενδεδειγμένη δική μας απάντηση… Χωρίς πολλά λόγια…

ΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΤΕ ΔΟΛΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΙΕΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ;

Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες κατανοήστε ότι και εσείς υπό Τουρκική κατοχή είστε… Μην είστε φερέφωνα του στρατού κατοχής….. Αν θέλετε ειρηνική συνύπαρξη…. αποκηρύξτε και διώξτε τους εισβολείς, που επέφεραν όλεθρο και καταστροφή και σε εσάς και σε εμάς… Το 74 είσασταν το 18% του Κυπριακού πληθυσμού. Σήμερα είστε το 8% και σε λίγο οι βάρβαροι έποικοι θα σας έχουν … εξαφανίσει….. ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ….

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ…. ΣΥΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ…

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ… ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ…. ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ……

ΔΕΙΤΕ:
Καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Κατεχόμενα.

Και σχετικό βίντεο ΕΔΩ





















ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟΣ….

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ …. ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ….
ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ….. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ…..


ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ …. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ….. ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ….. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ….ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΔΩΝ….. ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ …. ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ…ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ «ΗΡΩΩΝ» ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ…. ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ….. ΝΑΙ …ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ «ΗΡΩΩΝ» ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ……..


ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΣΥΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974…

Περισσότερες από 550 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια σε πόλεις και χωριά των κατεχομένων περιοχών έχουν λεηλατηθεί, υποστεί εσκεμμένους βανδαλισμούς και σε αρκετές περιπτώσεις κατεδαφιστεί. Πολλoί χριστιανικοί χώροι λατρείας έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, αποθήκες του κατοχικού στρατού, στάβλους και αχυρώνες, γεγονός που αποδεικνύει σαφώς ότι η θρησκευτική κληρονομιά στα κατεχόμενα υπήρξε στόχος των κατοχικών αρχών στο πλαίσιο της πολιτικής αλλοίωσης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Επιπρόσθετα, σημαντικά πολιτιστικά μνημεία και χώροι λατρείας εξακολουθούν να μην είναι προσβάσιμα επειδή βρίσκονται μέσα σε «στρατιωτικές ζώνες» του Τουρκικού κατοχικού στρατού.

Η τύχη των εκκλησιαστικών κειμηλίων των ναών αυτών, που υπολογίζονται στις 20,000, παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κυπριακής Αστυνομίας, πάνω από 60,000 πολιτιστικά αντικείμενα έχουν μεταφερθεί παράνομα σε ξένες χώρες μετά το 1974. Πολύ σημαντικές και ανεκτίμητες εικόνες περιήλθαν στην κατοχή οίκων δημοπρασίας και πωλήθηκαν παράνομα στο εξωτερικό από εμπόρους τέχνης.

Η καταστροφή δεν περιορίζεται στα μνημεία που ανήκουν στην Εκκλησία της Κύπρου, αλλά επεκτείνεται σε μνημεία που ανήκουν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στις θρησκευτικές ομάδες των Αρμενίων, των Μαρωνιτών και των Λατίνων, όπως για παράδειγμα το Αρμενομονάστηρο Sourp Magar στη Χαλεύκα και το Μαρωνίτικο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στη Σκυλλούρα.

Λόγω της τουρκικής εισβολής, όλες οι νόμιμες αρχαιολογικές αποστολές στην κατεχόμενη Κύπρο διακόπηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πληροφορίες ότι όλα τα αντικείμενα που εκτίθεντο σε μουσεία στις κατεχόμενες περιοχές, καθώς και όλο το μη καταχωρημένο υλικό στις αποθήκες ξένων αρχαιολογικών αποστολών λεηλατήθηκαν κι εξήχθησαν παράνομα στο εξωτερικό. Σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Έγκωμη που ανάγεται στην ύστερη εποχή του Χαλκού, έχουν αφεθεί στα στοιχεία της φύσης και χρειάζονται επειγόντως συντήρηση.

Οι ενέργειες αυτές παραβιάζουν τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού προς την ακαδημαϊκή ηθική. Για παράδειγμα, η σύσταση της ΟΥΝΕΣΚΟ για τις Διεθνείς Αρχές που Διέπουν τις Αρχαιολογικές Ανασκαφές σύμφωνα με το Άρθρο VI (32) περί Ανασκαφών σε Κατεχόμενες Περιοχές διαλαμβάνει σαφώς ότι «Σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, οποιοδήποτε Κράτος Μέλος που κατέχει έδαφος άλλου Κράτους Μέλους θα πρέπει να αποφεύγει τη διεξαγωγή αρχαιολογικών ανασκαφών στο κατεχόμενο έδαφος. Σε περίπτωση τυχαίων ευρημάτων, ιδιαίτερα κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών έργων, η κατοχική Δύναμη οφείλει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία αυτών των ευρημάτων, τα οποία και θα πρέπει, μετά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, να παραδίδονται στις αρμόδιες αρχές του εδάφους που προηγουμένως ήταν υπό κατοχήν, μαζί με όλη τη σχετική τεκμηρίωση».

Τελειώνω και απεύχομαι να μην συμβούν τα ίδια ντροπιαστικά παρατράγουδα, που αφορούσαν ηρωϊκή πράξη μαθητή που υπέστειλε την βάρβαρη τουρκική σημαία κατοχής…. 

Και το σημερινό παλληκάρι συμβολική ηρωϊκή πράξη έκανε υψώνοντας την Βυζαντινή σημαία, σε τζαμί που έχει ανεγερθεί στα ερείπια συλημένης παλαιάς βυζαντινής εκκλησίας. Στην φώτο διακρίνονται αρχαία ερείπια και κολώνες της αρχαίας Ελληνικής Βυζαντινής εκκλησίας……

Αυτές οι αυθόρμητες συμβολικές πατριωτικές ενέργειες, ούτε θέλουν να προκαλέσουν, αλλά και ούτε να «προσβάλουν». Είναι πράξεις της πικραμένης και αγανακτισμένης, εύτολμης νεολαίας της Ελληνικής Κύπρου και εκφράζουν τον πόθο της για ΛΕΥΤΕΡΙΑ….. ΕΥΓΕ!

Έμφυτος πάσιν ανθρώποις ο της ελευθερίας πόθος. 
Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς, 1ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος 

ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ….. ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ…. ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΤΑΜΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ……ΑΙΔΩΣ!

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ 
www.ledrastory.com 
cyprushellenica.blogspot.com



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.

Το Τέμενος Τούζλα (TUZLU ) βρίσκεται στο παλιό τμήμα της Λάρνακας, πίσω από τα ερείπια του Αρχαίου Κιτίου κι είναι ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της πόλης, αφού χρονολογείται από τα Βυζαντινά Χρόνια.
Το τζαμί ήταν αρχικά βυζαντινή ορθόδοξη εκκλησία, όπως μπορεί να δει κανείς από τις τοιχογραφίες στο κτίριο και τα αρχαία ερείπια. Στο 12ο ή 13ο αιώνα μετατράπηκε σε καθολική Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και αργότερα, αφού ισοπεδώθηκε η Χριστιανική εκκλησία, σε τζαμί μετά την οθωμανική κατοχή του 1571. Ο μιναρές είναι κτισμένος πάνω στα θεμέλια του αρχικού Ορθόδοξου καμπαναριού και ευδιάκριτα είναι τα θεμέλια του....

Και συμπληρώνω με σχόλιο μου σε άλλο εξαιρετικό άρθρο ( Οι τουρκικές λεηλασίες, ένα σύνθημα και η απύθμενη υποκρισία των κατακτητών), που δημοσίευσε ο φίλος Θάνος και αφορούσε την ολική καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...από τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ KUZLU ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΠΟΥ ΥΨΩΘΗΚΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙ ΣΥΛΗΜΕΝΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ή ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 63, 67 ΚΑΙ 74, Ο ΜΙΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΠΟΛΥΒΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ…… ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ; ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΗΡΩΙΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ, ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.... ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ....
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΑΙΜΑΤΟΒΡΕΚΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΚΤΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ ΣΥΛΗΜΕΝΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΙΕΡΆ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ....
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΛΑΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ..... ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ.....
ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ.... ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.... ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.... ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....

ΔΗΛΑΔΗ ΥΨΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ (ΟΠΟΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ), ΟΥΤΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΕΠΑΡΑΞΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ, ΟΥΤΕ ΣΥΛΗΣΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ... ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ...ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΗΜΕΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.....

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ



Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.