3 Ιουνίου 2020

ΓΝΩΜΙΚΟΛΟΓΙΚΟ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΕΠΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Tουρκία, η μοναδική χώρα στον κόσμο, που είναι υπερήφανη για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της!

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς. 

Συνεχίζουν με γκαιμπελικά ψεύδη οι Τούρκοι να συκοφαντούν την Ελλάδα και να απειλούν και διεκδικούν Ελληνικά και Κυπριακά εδάφη, αιθέρες και θάλασσες που ποτέ δεν τους ανήκαν….. Μετά την παράνομη εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ, τώρα ετοιμάζονται, για νέα εισβολή στην Ελληνική ΑΟΖ….. και συγκεκριμένα στις ελληνικές θάλασσες της ηρωϊκής Κρήτης, την οποία και διεκδικούν….

Αδελφοί ηρωϊκοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, αν αποτολμήσουν να παραβιάσουν τις θάλασσες σας ή τα ιερά τιμημένα σας χώματα, ρίξτε τους στη θάλασσα, για να φύγουν αυθημερόν κολυμπώντας όσοι προλάβουν…… Και «κατσούνες» ξέρετε να χρησιμοποιείται και όπλα…..
Βρισκόμαστε δίπλα σας!

…. Συνεχίζουμε λοιπόν και εμείς να απαντάμε αποστομωτικά με ντοκουμέντα και αδιάψευστες μαρτυρίες και δηλώσεις, αλλά σήμερα αυτό δεν αρκεί, διότι η Τουρκία έχει σπάσει και το χτένι και την χτένα και αποθρασύνθηκε ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής μας…. Εθνικά αναμενόμενο θα είναι, να απαντήσουμε πλέον με αξιοπρέπεια, ευτολμία και με πράξεις …

Επαναλαμβάνω επικά σοφά λόγια αυτοθυσίας του Καπετάν Γιάννη Μακρυγιάννη (Απόσπασμα) ….. ἡ τύχη μᾶς ἔχει τούς Ἕλληνες πάντοτε ὀλίγους. Ὅτι ἀρχή καί τέλος, παλαιόθεν καί ὥς τώρα, ὅλα τά θερία πολεμοῦν νά μᾶς φᾶνε καί δέν μποροῦνε· τρῶνε ἀπό μᾶς καί μένει καί μαγιά. Καί οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νά πεθάνουν· καί ὅταν κάνουν αὐτείνη τήν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καί πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση ὁποῦ εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καί θά ἰδοῦμεν τήν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μέ τούς δυνατούς". 1825: Μάχη των Μύλων - Εκεί όπου 480 Έλληνες διέλυσαν 6.200 βαρβάρους του Ιμπραήμ.

Οι θρασύδειλοι βάρβαροι μόνο αυτή την γλώσσα καταλαβαίνουν και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί…. το δόγμα του 1974 …ότι μεταξύ πολέμου και ντροπής … επιλέξαμε το δεύτερο…. Το σφάξε με αγά μου για να αγιάσω να διαγραφεί, διότι…
“Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” Γ. Ρίτσος


Πανέλληνες, διαφυλάξτε και αυτό το «ανθολόγιο» περί βαρβάρων. Θα έχετε στη «φαρέτρα» σας πάντα, μια αποστομωτική ιστορική απάντηση προς βαρβάρους Τούρκους, αλλά και, προς όλους τους ανθέλληνες, επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού, που στηρίζουν την βάρβαρη Τουρκία…… (Ίδε: Μικρή Μαύρη Βίβλος εγκλημάτων της Τουρκίας.)


Σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης ο εικονιζόμενος είναι κληρικός ισλαμιστής σουνίτης σαλαφιστής….. Ποδοπατά ένα νεογέννητο επειδή οι γονείς του, Χριστιανοί, αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν.

Αυτά τα απάνθρωπα όντα, ναι, είναι περήφανα για την βαρβαρότητα τους και γιορτάζουν επετείους καταπάτησης ξένων εδαφών και γενοκτονιών…. Και αυτό οφείλεται στους δυτικούς συμμάχους και φίλους, που προδίδουν ανέκαθεν και τους ανέχονται……

Αρχής γενομένης για την καταγωγή των Τούρκων…

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν».

Η Τουρκία δεν έχει εθνόσημο. Υπάρχει ένα λογότυπο σε κόκκινο ελλειψοειδές σχήμα, που περιέχει μία ημισέληνο και ένα αστέρι….. Και ακούστε ….και αυτό κλεψίτυπο……

Το αρχαιότερο Ελληνικό νόμισμα πάνω στο οποίο υπάρχει η ημισέληνος είναι νόμισμα από την Κάτω Ιταλία που χρονολογείται στον 6ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια το βρίσκουμε σε πολλές Ελληνικές περιοχές του αρχαίου Ελληνικού κόσμου από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και την Μικρά Ασία. Την ημισέληνο τη βρίσκουμε και στην αρχαία Ελληνική αποικία του Βυζαντίου, πάνω στην οποία βρίσκεται η σημερινή Κωνσταντινούπολη.

Όταν έφτασαν οι Οθωμανοί στην περιοχή της Μικράς Ασίας, κυρίως οι Σελτζούκοι, οι οποίοι αντέγραψαν σε πάρα πολλά πράγματα το ανώτερο πολιτισμικά Βυζάντιο, «δανείστηκαν» και την ημισέληνο από τους Βυζαντινούς και σταδιακά έγινε το έμβλημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Είχαν την εντύπωση ότι ….θα θεωρούντο πλέον εκπολιτισμένοι ….ΦΕΥ…..

Επειδή διάσπαρτα έχω καταγράψει περί βαρβάρων Τούρκων, θεώρησα καλό να συγκεντρώσω μερικές αντιπροσωπευτικές απόψεις, περί Τουρκίας, από ξένους ηγέτες και διαπρεπείς πνευματικούς ανθρώπους…. Και για να μην φανεί ότι μεροληπτώ…. ουδέν σχόλιο ή γνωμικό από Έλληνες θα καταχωρήσω……


Ολίγα ενδεικτικά περί Τούρκων από ξένους. Υπάρχουν άλλα μύρια, για τα απεχθή εγκλήματα μαύρες μέρες τους και βδελυρές τους πράξεις…

Από βιβλίο του George Horton, του Αμερικανού προξένου στη Σμύρνη κατά το διάστημα 1911-17 και 1919-22, «Αναφορικά με την Τουρκία» (Report on Turkey), που απαρτίζεται από προξενικά ντοκουμέντα και δίνει αδιάψευστη εικόνα για τα θύματα Έλληνες και τους θύτες, αυτουργούς εγκληματίες πολέμων βαρβάρους Τούρκους, ανά τους αιώνες και από γένεσης τους.

Η δεκάχρονη θητεία του Χόρτον στην τουρκική επικράτεια, και μάλιστα σ’ εποχές κρισιμότατες, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει, σε όλο τους το μεγαλείο, την τουρκική εγκληματική νοοτροπία και πολιτική, που τις καταγράφει με κάθε παρρησία.

Ενδεικτικά αποσπάσματα

«Ο συστηματικός εμπρησμός της Σμύρνης έγινε από τους στρατιώτας του Μουσταφά Κεμάλ με τον σκοπό να εξολοθρευθούν οι χριστιανοί της Μικράς Ασίας και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ πια στην Πατρίδα τους. Βέβαιο είναι ακόμη, ότι εκτός από την φωτιά είχαν προσχεδιασθεί και οι σφαγές και οι λεηλασίες. Χιλιάδες υποφέρουν και αποθνήσκουν εις την Σμύρνην. Η κατάσταση αυτών των ανθρώπων υπερβαίνει πάσαν περιγραφήν. Δεν ενθυμούμαι επεισόδιον εις την ιστορίαν παρομοίων ανθρωπίνων συμφορών. ΄Εχοντες οπίσω των τα καιόμενα σπίτια των, οι άνθρωποι αυτοί μένουν επί ώρας και ημέρας εις την προκυμαίαν της Σμύρνης γυναίκες, άνδρες και παιδιά κραυγάζοντες και εκλιπαρούντες πλοία για να φύγουν». 

«Πιστεύω ότι όλες αυτές οι σφαγές θα είχαν αποτραπεί, αν οι συμμαχικές δυνάμεις που στάθμευαν στο λιμάνι της Σμύρνης (στα γαλλικά, ιταλικά, βρετανικά και αμερικανικά πλοία) έδιναν στον Κεμάλ να καταλάβει ότι έπρεπε να αποφύγει τις βιαιότητες… Οταν όμως ο Κεμάλ βλέπει τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να παρακολουθούν εκ του ασφαλούς από τα πολεμικά καράβια τους τις τρομερές του ενέργειες, είναι φυσικό να αποθρασύνεται και να προβαίνει σε ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα»

«Από τη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη θα κατακυρωθεί στους Τούρκους… (αυτοί) θα στραφούν κατά των βαλκανικών κρατών αν όχι σήμερα ή αύριο, σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η ειρήνη στην Ευρώπη θα βρίσκεται πλέον σε διαρκή κίνδυνο, γιατί η τουρκική φυλή δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις τέχνες της ειρήνης ξέρει μόνο από πόλεμο και καταστροφές. Ο Τούρκος δεν μπορεί να απόσχει από πολεμικές ή επιθετικές ενέργειες. Οποιος κάνει σχέδια, βασιζόμενος στις υποσχέσεις των Τούρκων ή σε άλλες αισιόδοξες εικασίες, θα απογοητευτεί οικτρά. Οσο για τους πολιτικούς που φαντάζονται διαφορετικά σχήματα για το μέλλον, χτίζουν πύργους στην άμμο» 

«Ολες οι σφαγές που έχουν γίνει στην ιστορία του τουρκικού λαού σε βάρος πληθυσμών, διατάσσονταν πάντα από ανώτερες αρχές και δεν αποτελούσαν πρωτοβουλία κατώτερων αξιωματικών ή αυθόρμητες βιαιότητες του όχλου. Οποιος πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ διέπραξαν τα προαναφερόμενα εγκλήματα στη Σμύρνη ξεφεύγοντας από τον έλεγχο του ηγέτη τους και ότι ο ίδιος τις χαλιναγώγησε αμέσως μόλις ανάκτησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν έχει ιδέα από τουρκική ιστορία και από τον τρόπο που λειτουργεί η Εγγύς Ανατολής» 

«Δεν υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία λαός, σαν τον τουρκικό, ο οποίος να επιδίδεται σε τόσο συστηματικές μαζικές εκκαθαρίσεις»

«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»


Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος:

«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος»

Η γνωστή, εκείνα τα χρόνια Αμερικανίδα ιατρός M. C. Elliott, που επί πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Εγγύς Ανατολής, κατέθεσε τις εμπειρίες της, σύμφωνα με τις οποίες περιέθαλψε εκατοντάδες βιασμένες από Τούρκους χριστιανές κοπέλες και άκουσε για αμέτρητες άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είδε ούτε μία Τουρκάλα σε αντίστοιχη κατάσταση.


Αμερικανοί μάρτυρες διηγούνται ιστορίες για πυρπολήσεις αρρώστων μέσα σε νοσοκομεία και παιδιών μέσα σε σχολεία. Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή των Τάιμς του Λονδίνου, πολλοί Χριστιανοί κάηκαν μέσα στις εκκλησίες τους, όταν αφού κατέφευγαν σε αυτές, οι Τούρκοι τούς έβαζαν επί τούτου φωτιά. 

«Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού», έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουΐνστον Τσώρτσιλ

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, Τσάρος Νικόλαος.

Οι Τούρκοι είναι προτιμότερο να εξοντωθούν, παρά να κατακτηθούν… την εξόντωση τους προτιμούσε ο Ναπολέων….

Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους… 
HowardZinn.

Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό 
Τσώρτσιλ

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

«Για την τουρκική λογική το σπαθί αποτελεί το πιο σίγουρο μέσον επίλυσης των προβλημάτων».
Ντομινίκ Ντυφούρ ντε Πραντ, Γάλλος διπλωμάτης (Dominique Dufour De Pradt 1759-1837)

Τούρκοι διαβήκαν. Χαλασμός, θάνατος πέρα ως πέρα. 
Β. Ουγκώ.

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού. 
Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546, Γερμανός θεολόγος, Μεταρρυθμιστής 

Απαγορεύεται να σκοτώνεις. Γι’ αυτό, όλοι οι δολοφόνοι τιμωρούνται, εκτός αν σκοτώνουν σε μεγάλους αριθμούς και υπό τον ήχο σαλπίγγων. 
Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας 

Ο πολιτισμός τελειώνει όταν δραπετεύουν απ’ αυτόν οι βάρβαροι. 
Καρλ Κράους, 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας 

Η Ασία μας καταπίνει. Όπου και αν κοιτάξεις, Ταρτάρικες φάτσες. 
Τόμας Μαν, 1875-1955, Γερμανός συγγραφέας [Νόμπελ 1929] 

Σας ζηλεύω, κανίβαλοι! Μπορείτε να τρώτε τους εχθρούς σας και μετά να τους ξερνάτε κιόλας!
Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

Όποτε μαθαίνουμε για μια γενοκτονία στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφος


Ξένες παροιμίες….. περί Τούρκων….

Ο κόσμος δεν έχει ντροπή, έχει συμφέρον.
Λύκος που τριγυρίζει, δεν μένει πεινασμένος.
Δώσανε θάρρος στον Αλή, κι έβγαλ’ ο κώλος του μαλλί.
Τούρκο φίλευε και κώλο φύλαγε.
Ο Τούρκος κι η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά.
Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει. Κι άλλον είδες; Κι άλλα θέλει.

Παροιμίες και παροιμιώδεις εκφράσεις Τούρκων για τους Έλληνες

«Αίμα γκιαούρικο δε γίνεται Οθωμανός αν δεν το πιει»: Αιμοβόρο μίσος Τούρκων κατά Ελλήνων.
«Γκιαούρ’ καβγά, Μουσουλμάν’ πιλάφ’»: Οι διχόνοιες των Ελλήνων κέρδος για τους Τούρκους.
Την πρώτη γνώση του Ρωμιού να την έχει το άλογό μας (ορμητική) και τη δεύτερη εμείς (έλεγαν οι Τούρκοι στα παιδιά τους): Βιαστική κι επιπόλαιη η πρώτη σκέψη κι απόφαση των Ελλήνων, σοφότερη η δεύτερη. Συνήθως βάζουν γνώση αφού πάθουν.
Τρεις Ρωμιοί, πέντε μπαϊράκια (σημαίες): Φιλαρχία και πολυαρχία Ελλήνων 

«Ένας Τούρκος αξίζει όσο δυο Ρωμιοί»: Υποτίμηση υπόδουλων Ελλήνων και διακριτική συμπεριφορά σε βάρος τους.

Όλοι οι Σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τήρησαν πιστά τις φιλοπολεμικές εγκληματικές εντολές του Μωάμεθ και διέπραξαν όλα τα απεχθέστερα εγκλήματα κατά των μικρών άοπλων Χριστιανικών λαών. Καταχωρήθηκαν όλα στην παγκόσμιο Μαύρη Βίβλο, αλλά ποτέ δεν δίδαξαν τους Χριστιανούς συμμάχους…. περί Τουρκίας, που ανέχονται οι δόλιοι ακόμη και σήμερα την εγκληματική Τουρκία να διαπράττει εις βάρος αδύναμων λαών γενοκτονίες….και να δικεδικεί και καταλαμβάνει ανενόχλητη ξένα εδάφη…… 

Ολόκληρη η ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της σημερινής Τουρκίας, είναι μια συνέχεια εγκληματικού ιμπεριαλισμού σφαγών και λεηλασιών και μιας ατελείωτης αιματοχυσίας και γενοκτονίας αδύναμων λαών, που είχαν την ατυχία να κατακτηθούν, από βαρβάρους εισβολείς, όπως πρόσφατα το 1974 συνέβη στην μικρή ανυπεράσπιστη και μόνη Ελληνική Κύπρο.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 
www.ledrastory.com 
cyprushellenica.blogspot.com



Share

3 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Πρόσθετο σχόλιο:
Ελληνίδες, Έλληνες αδελφοί, ριζωμένοι βράχοι, κάστρα απόρθητα αντίστασης, ΑΚΡΙΤΕΣ του Έβρου, των Ελληνικών νησιών, του Αιγαίου μας, της Κύπρου, την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω…..
Όσον αφορά τους όμαιμους Κρητικούς, που ήταν πάντα δίπλα στην αδελφή Κύπρο. Να είστε βέβαιοι αδέλφια μας ότι και η Κύπρος σήμερα είναι παρά το πλευρό σας. Ετοιμάστε τα κουμπούρια σας, τις κατσούνες σας, ακονίστε τα κρητικά σας μαχαίρια, διότι οι δόλιοι ολετήρες βάρβαροι διεκδικούν τα ιερά μας εδάφη, που ποτέ δεν τους ανήκαν…….Ακόμη και στα χώματα που ζουν σήμερα …ΕΛΛΗΝΙΚΑ ήταν…. ποτισμένα με αίμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ……..
«Τα ιερά χώματα αυτά κάποια στιγμή θα τους ρουφήξουν και σε κάποιους λάκκους από τους μύριους που άνοιξαν, θα πέσουν και θα τους πνίξουν……» ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Κρήτες αδελφοί, στη Κρήτη βρίσκονται οι κυπριακοί πύραυλοι S300. Ετοιμάστε τους και κατατροπώστε τους βαρβάρους…. Βυθίστε όποιο τουρκικό πλοίο αποτολμήσει να παραβιάσει τις θάλασσες σας, καταρρίψτε όποιο τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει τους αιθέρες σας , κόψτε τα πόδια σε όποιο βάρβαρο εισβολέα τολμήσει να μολύνει Κρητικά ή άλλων ακριτικών ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ νησιών τιμημένα εδάφη…..
Κρήτη θα πει επανάσταση, Κρήτη θα πει τουφέκι,γι' αυτό πάντα περήφανη
και δοξασμένη στέκει.
Όσον αφορά τους κυπριακούς πυραύλους αμολύστε τους στα οπίσθια τους…. Και θερμή παράκληση…. ζωγραφίστε επάνω τους το ηρωϊκό αδελφό νησί της Κύπρου…. Θα είναι φόρος τιμής και εκδίκησης για την Κύπρο…..
Το 1974 η Κύπρος εγκαταλείφθηκε, άοπλη και μόνη, αλλά εύτολμα αγωνίστηκε και επέφερε όλεθρο και καταστροφή στους εισβολείς, όπως και η Κρήτη τον Β ΠΠ που αντιμετώπισε με αυτοθυσία τους μυρίους ..άλλους βαρβάρους εισβολείς Γερμανούς……
Οι Έλληνες Κύπριοι ήταν και είναι αδέλφια σας ανά τους αιώνες…
Οι αδελφικές σχέσεις της Μεγαλονήσου Κύπρου με την Κρήτη, είναι βαθιά ριζωμένες από την κύπρο-μινωική εποχή μέχρι και τις μέρες μας.
«Διά σας ηρώων κοπάδια δεν φτάνει η Χίος, η Κύπρος των Κυδωνιών, δεν φθάνουσιν της Κάσσου και της Κρήτης αι κατοικίαι».
Πάνω από διακόσιοι εθελοντές Κύπριοι συμμετείχαν στην Κρητική Επανάσταση (1821-1829).
Τότε τα δυο μαγαλονήσια, Κύπρος και Κρήτη, ήταν κάτω από την κατοχή των Οθωμανών Τούρκων, όπως και τα άλλα σκλαβωμένα εδάφη των Ελλήνων.
Στην Κρητική Επανάσταση των ετών 1866-1869 πάνω από 400 Κύπριοι εθελοντές επίσης πολέμησαν κοντά στους ηρωικούς Κρητικούς, αδελφούς τους για την απελευθέρωσή τους και την Ένωσή τους με την Μητέρα Ελλάδα.
Εσείς αδέλφια κατορθώσατε, να ΕΝΩΘΕΙΤΕ με την μάνα Ελλάδα. Η Κύπρος παρά τους ποταμούς αίματος, που έχυσε για τον προαιώνιο αυτό πόθο, ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ!
Οι Κύπριοι εθελοντές πολέμησαν υπό τον Ταγματάρχη Πεζικού του Ελληνικού Στρατού, Ιωάννη Ζυμβρακάκη, ενάντια στον Οθωμανικό τουρκικό στρατό του Μουσταφά Παρά Κιριτλί.

Από την Κύπρο ξεκινώ στη Κρήτη για να πάω, θέλω να ‘δω τούς φίλους μου που τόσο αγαπάω.
Κύπρος και Κρήτη, χάντρες δυο στο ίδιο κομπολόι, η μια γεύεται χαρές κι η άλλη μοιρολόι.
Θα ‘ρθει μια μέρα σίγουρα σε τούτον τον πλανήτη, που θα γεννούν ένα νησιή η Κύπρος και η Κρήτη.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...


Από την λεβεντογέννα Κρήτη μας, ανάμεσα στα δεκάδες σχόλια αποδεκτών μας, αδελφός φίλος Κρητικός μου έστειλε και μια καταπληκτική λαογραφική μαντινάδα, για τους βαρβάρους Τούρκους. Απολαύστε την...Είναι επική και επίκαιρη.

Να ζήσει αυτός ,
που την έγραψε,
το όνομα δεν κατέχω,
μα μέστην καρκιάν
τζιαι την ψυσιήν
πάντα εννά τον έχω.
Η Κρήτη με την Κύπρο μας
είναι σαν αδελφάδες,
στη Κύπρο λαλούμεν τσιαττιστά
στη Κρήτη Μαντινάδες.

Αντώνης Αντωνάς, από αδελφή Ελληνική Κύπρο.

Αφιερωμένη στα Μεχμετζίκ…..

Τούρκοι αν γένει πόλεμος/ δέν έχετε ελπίδες/ δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες /. Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ /μήν θέτε φασαρία/ όπως μιά καί Ελληνική/ είν’η Μακεδονία./ Μά κι άν θέτε πόλεμο/ δέν θά σάς φοβηθούμε/ καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά/ θά πά να λειτουργηθούμε./ Η ανοχή της Ελλάδας μας/ θά πρέπει νά τελειώσει/ κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση/ πού κάνει νά πληρώσει./ Δέν είναι τό Αιγαίο μας/ το ξέφραγο αμπέλι/ νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά/ νά κάνει ότι θέλει/. Ότι στήν Κύπρο την άοπλη/ και εγκαταλειμμένη κάνατε,/ καλά νά τό σκεφτείτε/ καί στό Αιγαίο πάψετε/ όλο νά προκαλείτε/ Ο Φάρος του Πολιτισμού/ είν’τό Πατριαρχείο/ τιμήστε το κι ανοίξετε/ της Χάλκης τό Σχολείο./ Οί S 300 βρίσκονται/ στήν Κρήτη αρματωμένοι/ καί τούς έχουνε στά χέρια τους/ Κρήτες αντρειωμένοι./ Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε/ αμέτε νά ρωτάτε τόν Χίτλερ/ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται./ Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός/ όλους νά μάς ενώσει /καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει/, έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό/ νά κάμω μαντινάδα χιλιάδες / χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα./ Έλάτε Τούρκοι να λλάξετε μυαλά/ καί νά συμμορφωθείτε και μη θέτε να χαθείτε…/.
Έλατε! Ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι τόχει κάνει, σφραγίδες καί υπογραφές στήν Λευτεριά νά βάνει''.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΚΡΗΤΗ. ΑΠΟΤΙΩ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ…… ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ, ΕΠΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ,
ΠΟΥ ΓΡΑΨΕ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ,
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΜΗΣΩ
ΤΖΙΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΥΜΝΗΣΕ
ΤΖΙΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΖΙΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,
ΤΖΙΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΤΖΙΑ ΛΑΛΩ,
ΣΤΟ ΑΞΙΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ,
ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,
ΕΝΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΤΖΙΑΙ ΚΑΜΑΡΙ…..
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΙΕΡΕΤΙΣΜΑΤΑ
ΤΖΙΗ ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ
ΤΖΙΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ
ΠΟΤΤΕ ΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ…….

Να ζήσει η αδελφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ τζιαι

Να ζήσει τζιαι αυτός ,
που την έγραψε,
το όνομα δεν κατέχω,
μα μέστην καρκιάν
τζιαι την ψυσιήν
πάντα εννά τον έχω.
Η Κρήτη με την Κύπρο μας
είναι σαν αδελφάδες,
στη Κύπρο λαλούμεν τσιαττιστά
στη Κρήτη Μαντινάδες.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.