30 Ιουνίου 2020

Αδιανόητο: Στο αριστερό πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ αποκήρυξαν τον νικητή του Α'ΠΠ πρόεδρο Γ.Ουίλσον ως... «ρατσιστή»!

Στις ΗΠΑ η αριστερά «έχει σπάσει τα φρένα» μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του που πέθανε όταν ένας αστυνομικός του προκάλεσε ασφυξία στις 25 Μαΐου και έφτασαν στο σημείο να... αποκαθηλώσουν στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον (από τα προπύργια της αμερικανικής αριστεράς) το όνομα του προέδρου Γούντροου Ουίλσον από τη σχολή του Διεθνών Σπουδών λόγω των «ρατσιστικών πολιτικών και απόψεών» του!

Να σημειώσουμε ότι ο Γούντροου Ουίλσον (1856-1924) ο οποίος κυβέρνησε τις ΗΠΑ μεταξύ 1913 και 1921 είναι ο άνθρωπος που έβαλε τις ΗΠΑ στον Α'ΠΠ το 1917 και έσωσε την δυτική Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα από την μπότα του γερμανικού Ράιχ, «σφραγίζοντας» ταυτόχρονα την διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας!

Αν ο Γούντροου Ουίλσον δεν είχε επιμείνει να μπουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο είναι πολύ πιθανό ότι η ιστορία θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά, προς όφελος της γερμανικής αυτοκρατορίας.

Η Γερμανία παραδόθηκε βάσει των όρων που έθεσε ο Ουίλσον ο οποίος είναι και ο πρωτεργάτης της Κοινωνίας των Εθνών (προγενέστερης του ΟΗΕ)!

Τώρα, οι αριστεροί θυμήθηκαν ότι «επέτρεψε στις νότιες πολιτείες να υιοθετούν τον φυλετικό διαχωρισμό και είχε εξουσιοδοτήσει τα ομοσπονδιακά υπουργεία να διαχωρίζουν τους μαύρους από τους λευκούς εργαζόμενούς τους»!

«Οι ρατσιστικές πολιτικές και απόψεις του καθιστούν το όνομά του κάτι το ανάρμοστο για μία σχολή όπου οι σπουδαστές της, το προσωπικό και οι πρώην σπουδαστές της πρέπει να είναι πλήρως αφιερωμένοι στη μάχη κατά της μάστιγας του ρατσισμού», δήλωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κρίστοφερ Άισγκραμπερ, ο οποίος το πιθανότερο είναι σήμερα να μιλούσε γερμανικά αν δεν υπήρχε ο μεγάλος Γούντροου Ουίλσον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον υπήρξε προηγουμένως καθηγητής ιστορίας και πολιτικής οικονομίας και πρύτανης του πανεπιστημίου Πρίνστον με ιδιαίτερα φιλελεύθερες ιδέες για μεταρρυθμίσεις.

Το δε λεγόμενο “Ουϊλσόνειο δόγμα” ή “Ουϊλσόνειος ιδεαλισμός” που βασίστηκε στη θεωρία “άνευ νίκης ειρήνη” που είχε εξαγγείλει στις 22 Ιανουαρίου του 1917, (δέκα ημέρες πριν τη διακοπή των αμερικανο-γερμανικών σχέσεων), τον ανέδειξε τελικά κυρίαρχο ρυθμιστή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη λήξη του “Μεγάλου Πολέμου” στην Ευρώπη.

Το “Διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ Ουΐλσον (1918)“, γνωστότερο και ως “Διάγγελμα των 14 σημείων“, ή “Διάγγελμα των 14 όρων“, ή απλούστερα “Δεκατέσσερα Σημεία“, (Fourteen Points), ή “Δεκατέσσερις όροι“, ήταν ένα ιστορικό και ιδιαίτερα βαρυσήμαντο ραδιοφωνικό διάγγελμα που εκφώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον στις 8 Ιανουαρίου του 1918, στη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που βασιζόμενο σε αρχές δικαίου εισήγαγε νέες αρχές σε διεθνές επίπεδο για την μεταπολεμική ειρήνη, επηρεάζοντας ιδιαίτερα αμφότερες τις τότε αντιμαχόμενες συμμαχίες.

Το Διάγγελμα αυτό αποτελεί ουσιαστικά και την μοναδική ρητή δήλωση διεθνούς επιπέδου που έγινε στον Α’ Π.Π.

Να σημειώσουμε ένα από τα 14 σημεία του διαγγέλματος που ενδιαφέρουν την Ελλάδα άμεσα:

«Μόνο το τουρκικό τμήμα της παρούσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας θα πρέπει να εξασφαλίζεται ως ασφαλές και κυρίαρχο, ενώ στις εθνικότητες οι οποίες βρίσκονται σήμερα υπό τουρκική κυριαρχία θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια αδιαμφισβήτητη ασφάλεια της ζωής και μια απολύτως ανενόχλητη ευκαιρία για αυτόνομη ανάπτυξη. Τα δε Δαρδανέλια θα πρέπει να ανοίξουν οριστικά, και η ελεύθερη διέλευση των πλοίων και του δι’ αυτών εμπορίου, με όφελος όλων των εθνών θα πρέπει να καλύπτεται με διεθνείς εγγυήσεις».

Ηταν η αρχή για την διάλυσή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.