5 Ιουνίου 2020

Αποφράς ημέρα

Η ριζική πολεμική κατά της έννοιας του έθνους ως δομικής σταθεράς της διαχρονικής πολιτισμικής ταυτότητάς μας αποτελεί μια εγγενή παθογενή -sui generis- ελλαδική κατάσταση και τη γενεσιουργό αιτία της θεσμικής αβελτηρίας και της ελλείψεως αυτόνομης εξωτερικής πολιτικής. 

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά* 

Η παγκόσμια πρωτοτυπία να αποδομείς το έθνος σου, την πατρίδα σου, να την εκθέτεις προς τους τρίτους και να επιδίδεσαι μιμητικά σε μια ασύλληπτη ξενομανία μεταφυτεύσεως επείσακτων ιδεολογημάτων, αλλότριων προς την ιστορική παράδοσά σου, συνιστά μια σχιζοειδή κατάσταση. 

Το αφήγημα του χρεοκοπημένου μαρξισμού έχει διαποτίσει στρεβλώς τους θεσμούς της ελλαδικής κοινωνίας, διαβρώνοντας ιδίως τη νοοτροπία του κράτους σε όλες τις εκφάνσεις του. Ο συνδικαλισμός, η σύγχρονη χαίνουσα πληγή, η οποία κατ’ ουσίαν υφίσταται άνευρος, συναλλασσόμενος με την εκάστοτε εξουσία, δίχως σοβαρή διεκδίκηση, η εθιμική νομιμοποίηση της ωμής βίας και της έκνομης δράσεως των ταγμάτων εφόδου, αποτελεί την εικόνα της προϊούσας παρακμιακής συνθέσεως της πατρίδας μας. Μία Ελλάδα, η οποία ούσα καταβαραθρωμένη οικονομικά δεν παράγει απολύτως τίποτα, δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα, δεν προασπίζει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, ενώ αλώνεται από τα υποβοηθούμενα στίφη των μεταναστών, τα οποία απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση έναντι των Ελλήνων υπό την αρωγή των περιώνυμων ΜΚΟ.

Η αγάπη προς την πατρίδα ταυτίζεται με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, ήτοι τον ναζισμό, τον φασισμό, όμως ακόμη και σε αυτήν την παραποιημένη διάκριση σοβεί παράνοια, διότι το «σύστημα», μεροληπτικά, αποδέχεται γηθοσύνως τον ερυθρό ολοκληρωτισμό της Αριστεράς, αμνηστεύοντας το ποινικό της μητρώο. Εις την ίδια λογική εκ της πολύφερνης Αριστεράς δεκτός γίνεται ο εθνικισμός όλων των άλλων κρατών, πλην της Ελλάδας, ο οποίος βαπτίζεται παραχρήμα ως φασισμός, η ανυπόστατη δυστυχώς αυτή αντίληψη προπαγανδίζεται και εις τα σχολεία, καλλιεργώντας εις την ελληνική κοινωνία ηττοπαθές φρόνημα, το αίσθημα του φόβου και της εθνικής εξάρτησης από τους «σωτήρες» μας ξένους.

Η ιδεολογική ηγεμονία της αφασίας της Αριστεράς έχει κυριαρχήσει και καθίσταται εν πολλοίς υπαίτια διά την υφιστάμενη τελματώδη κατάστασή μας, τούτο όμως έχει παγιωθεί ελλείψει αντίπαλου δέους, διότι η λεγόμενη παράδοση, ή άλλως με τον δάνειο όρο «συντηρητική Δεξιά», καθεύδει τον νήδυμο ύπνο, έχουσα απεμπολήσει το παρελθόν, την ιστορία και τις αξίες της, προκειμένου να γίνει αρεστή σε μια εθνοκτόνα εν γένει Αριστερά.

Εν κατακλείδι, η Πόλις εάλω, ουδείς εκ της Αριστεράς μίλησε για τη βάναυση προσβολή και την ιταμή πρόκληση της Τουρκίας την αποφράδα ημέρα κατά της Αγίας Σοφίας εις τη βασιλεύουσα, όπως δεν μίλησε και στις 25 Μαρτίου η εξοχότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Εθνική Παλιγγενεσία υπό τον οθωμανικό ζυγό, προς αποφυγή παρεξηγήσεως των Τούρκων. Το αυτό βιώνουμε και εις την περίπυστη επιτροπή εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο ανθελληνισμός αποτελεί πλέον συστατικό στοιχείο του ελλαδικού κράτους, το οποίο κατέστη ελεύθερο και ανεξάρτητο χάριν της θυσιαστικής αυταπάρνησης των προγόνων μας, τους οποίους οι επιγενόμενοι όχι μόνον δεν τιμούν, τουναντίον δε, τους βλασφημούν ανιέρως δια της στάσεως και της συμπεριφοράς τους. 

Άρα, η πολιτική ελίτ δεν νιώθει δεσμούς με την Ελλάδα, θα προτιμούσε να συμβιοί με τον κατακτητή αρκεί να μην απολέσει τα προνόμιά της. 

*Δικηγόρος 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.