23 Μαΐου 2020

Το ρωσσάκι που μας ελέγχει...

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Του αγίου Ευγενίου Ροντιόνωφ σήμερα και είπα να γράψω κάτι για τον νεομάρτυρα ξεχνώντας έστω και για μια μέρα τα χάλια μας. Και πάλι δεν τα κατάφερα, ούτε για μια μέρα! 

Ο άγιος πολέμησε στην Τσετσενία για την πατρίδα του και δολοφονήθηκε το 1996 μαρτυρικώ τω τρόπω από τους ισλαμιστές. Και το μαρτυρικώ τω τρόπω με την έννοια που το εννοεί η Εκκλησία. Όχι απλώς με βασανιστήρια και φοβερά επώδυνο θάνατο.... Αυτά για την Εκκλησία δεν κάνουν κάποιον νεομάρτυρα. Αλλά με ρητή την πρόταση να γλυτώσει την ζωή του, αν άλλαζε την πίστη του και γινόταν μουσουλμάνος. Βαπτισμένος κρυφά από την γιαγιά του και κάποιον απείθαρχο Ρώσο παπά, που δεν άκουγε την πολιτεία τότε στη Ρωσία που απαγόρευε τις βαπτίσεις για την ψυχική και σωματική υγεία των Ρώσων όπως την έβλεπαν οι κομμουνιστές (να το πρώτο σημείο που μου θύμισε πάλι τους δικούς μας ῾῾ επισκόπους῾῾, με την πλήρη υποταγή στην πολιτεία) έφερε από την βάπτισή του στον λαιμό του ξύλινο σταυρό, τον οποίο οι μουσουλμάνοι δήμιοι του ζήτησαν να βγάλει ο ίδιος από τον λαιμό του. Προσέξτε: δεν του τον αφαίρεσαν αυτοί, παρότι τον είχαν αιχμάλωτο, αλλά απαίτησαν να τον βγάλει μόνος του, καθώς έτσι, με την δική μας συμμετοχή γίνεται η άρνηση του Χριστού. Ο άγιος αρνήθηκε, όπως και την πρόταση να του χαριστεί η ζωή, εάν γινόταν μουσουλμάνος. 

Το αποτέλεσμα θαυμαστό για τον άγιο και τραγικό για τους ισλαμιστές δημίους του: τον αποκεφάλισαν αργά και βασανιστικά κόβοντας λίγο λίγο το κεφάλι του με ματσέτα (σχετικό βίντεο υπάρχει στο you tube). Δεν είχε ακούσει, βλέπετε, ο άγιος την θολολογία των Ελλήνων δεσποτάδων. Να προστατεύσει με κάθε κόστος την υγεία του. Να μην την θέσει σε κίνδυνο. Άφήστε δε, που πολεμούσε και για μία πολύ μικρή περιοχή σε σχέση με την αχανή Ρωσία. Η Τσετσενία είναι λίγο μεγαλύτερη για την Ρωσία από ό,τι είναι για την Ελλάδα τα 16 στρέμματα που κατέλαβαν οι Τούρκοι. Το δεκαεννιάχρονο ρωσσάκι, γίγαντας δηλαδή μπροστά στην εκκλησιαστική και πολιτική μας ηγεσία. Την ευχή του και το ανδρικό του φρόνημα να έχουμε!Share

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.