23 Μαΐου 2020

Aυτή η γυναίκα είναι η πιο δημοφιλής ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας τον τελευταίο αιώνα

Μόλις 21 νεκροί στη Νέα Ζηλανδία υπό την ηγεσία της Jacinda Ardern 

Η Jacinda Ardern έγινε ο πιο δημοφιλής πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας σε έναν αιώνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Newshub-Reid Research τη Δευτέρα, χάρη στην αντίδρασή της στο COVID-19 που έκανε τη χώρα μεταξύ των πιο επιτυχημένων στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Η πρώτη δημόσια δημοσκόπηση από τότε που έγινε η κρίση του κοροναϊού έδειξε δημοτικότητα για το Ardern’s Labor, σημείωσε άνοδο 14 πόντων στο 56,5% – το υψηλότερο για οποιοδήποτε κόμμα ποτέ.

Αντίθετα, το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο – οι υπήκοοι, υποχώρησε στο 30,6%, αφού υποχώρησε κατά 12,7 μονάδες.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 8 Μαΐου και 16 Μαΐου, με τις μισές απαντήσεις να λαμβάνονται μετά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό την Πέμπτη.

Ως προτιμώμενος πρωθυπουργός, το ποσοστό της Ardern ήταν στο 59,5%, αυξημένο κατά 20,8 βαθμούς από τη τελευταία δημοσκόπηση και η υψηλότερη βαθμολογία για οποιονδήποτε ηγέτη στην ιστορία της δημοσκόπησης της Reid Research. 

Η δημοσκόπηση έλαβε υπόψη το δημόσιο συναίσθημα τις τελευταίες ημέρες του αυστηρού κλειδώματος επιπέδου 3 της χώρας, το οποίο έλαβε επίσης μαζική υποστήριξη με σχεδόν 92% ερωτηθέντες να λένε ότι ήταν το σωστό κάλεσμα.

Το έθνος του Ειρηνικού ήταν κλειδωμένο για περισσότερο από ένα μήνα κάτω από τους περιορισμούς «επιπέδου 4» που χαλαρώθηκαν από μια εγκοπή στα τέλη Απριλίου. Συνέχισε να επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά μέτρα σε πολλούς από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του, συμβάλλοντας στην πρόληψη της ευρείας κοινοτικής εξάπλωσης του ιού.

Επιχειρήσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων, κινηματογράφων, καφέ και γυμναστηρίων, άνοιξαν ξανά την περασμένη Πέμπτη.

Η στρατοσφαιρική άνοδος της Άρντερ για να γίνει η νεότερη πρωθυπουργός της χώρας και η τρίτη γυναίκα που κατέχει το αξίωμα οδήγησαν τους Νέους Ζηλανδούς να επινοήσουν τη φράση «Jacinda-mania».

Το ποσοστό των νέων περιπτώσεων έχει επιβραδυνθεί δραματικά στη Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ιός έχει μέχρι στιγμής μολύνει 1.499 άτομα στη Νέα Ζηλανδία και σκότωσε 21. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αναφερθεί περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια περιστατικά, ενώ πάνω από 315.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Reuters.

Εικόνα: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την επέτειο των επιθέσεων στο τζαμί που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, 13 Μαρτίου 2020. REUTERS / Martin Hunter

Πηγή: kourdistoportocali 
ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.