30 Απριλίου 2020

Τον κλαίγανε τον μακαρίτη, αλλά αυτός ξύπνησε και τους τρόμαξε.

«..Θα περάσουμε γερό τράνταγμα, αλλά θα επακολουθήσει η δόξα της Ελλάδος και η λάμψη της Ορθοδοξίας..» 
O ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τα είπε και ήδη άρχισαν να πραγματοποιούνται. 
Τον κλαίγανε τον μακαρίτη, αλλά αυτός ξύπνησε και τους τρόμαξε. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Κάπως έτσι οι οίκοι αξιολόγησης ερίζουν μεταξύ τους σε ποιο επίπεδο θα φτάσει το ποσοστό ύφεσης στην Ελλάδα (να μην σας πούμε νούμερα γιατί ζαλίζουν) 

Μάλιστα είναι προδιαγραμμένο για αυτούς, ότι η Ελλάδα που κτυπήθηκε άσχημα από την προηγούμενη οικονομική κρίση της δεκαετίας των μνημονιακών πολιτικών των τοκογλύφων και σήμερα στηριζόμενη στην «βαριά βιομηχανία της» του τουρισμού (αφού βομβάρδισαν κάθε βιομηχανική ανέλιξη της χώρας) θα εκπνεύσει σύντομα. 

Αυτό ήθελαν πάντα οι δήθεν φίλοι μας που σήμερα αναδεικνύονται και εχθροί της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. 
Την βλέπετε αυτή την φωτογραφία (η φωτοσύνθεση της έγινε από τον ΘΗΒΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ) –έχει την δική της ιστορία. 

Τοποθετήθηκε στα χρόνια της Κυπριακής τραγωδίας, όταν έπεφτε η χούντα και επίστρατοι Έλληνες περνούσαν εκτάκτως για να πάνε στην πρώτη γραμμή του Έβρου, διερχόμενοι με στρατιωτικά καμιόνια κάτω από το Ρωμαικό Υδραγωγείο της Βυζαντινής ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ των Ρωμηών και της σημερινής Καβάλας των Νεοελλήνων.(σύμφωνα με ρήση Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως) 

Πριν λίγα χρόνια βρεθήκαμε με τον μακαριστό μητροπολίτη Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Προκόπιο κάτω από αυτό το Όμορφο και καλοσυντηρημένο Υδραγωγείο από τον οικείο Δήμο, καθότι ερευνούσε περιπατητικά τον χώρο για πιθανή ύπαρξη μεσοβυζαντινής εκκλησίας αφιερωμένης στον ΑΓΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ τον μεγαλομάρτυρα και σε ένα άγνωστο Άγιο παιδομάρτυρα. 

Είδε ο Δεσπότης την πινακίδα αυτή και συγκινήθηκε. 
Στράφηκε και μας είπε: 
«από εδώ πάλι θα περνάει ο Ελληνικός Στρατός για την ΠΟΛΗ» «τότε θα του παίζουμε και μουσική» «δεν θα είναι όπως τότε με την τραγωδία στην Κύπρο» 
Γύρισα και τον ρώτησα: 
- Σεβασμιότατε με όλο το θάρρος, μήπως διαβάζεται τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ 
Και η απάντηση του ήταν: 
- Τον διαβάζω και έτσι θα γίνει. 

Τι γίνεται ήδη αδελφοί και τι πρόκειται να γίνει, όλα μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. 
Άγιος Παΐσιος: «..Μη στενοχωριέστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί, διότι είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. 
Αν ήταν στα χέρια των πολιτικών, θα είχε σβήσει. 
Ευτυχώς που είναι στα χέρια του Θεού, ο Οποίος την προστατεύει σκανδαλωδώς. 
Κάθε φορά που κινδυνεύει να χαθή, κάτι κάνει την τελευταία στιγμή και την σώζει..» 

«..Θα περάσουμε γερό τράνταγμα, αλλά θα επακολουθήσει η δόξα της Ελλάδος και η λάμψη της Ορθοδοξίας..» 
«..Η Κύπρος χρειάζεται πνευματικές βάσεις, όχι τις στρατιωτικές που θέλουν να κάνουν οι μεγάλοι..» 
«..Αν εμείς οι Έλληνες είχαμε πίστη και γονατίζαμε και παρακαλούσαμε όλοι μαζί τον Χριστό και την Παναγία να μας προστατέψουν, τότε θα βλέπαμε θαύματα και τότε πραγματικά δεν θα είχαμε ανάγκη τον στρατό. Τώρα όμως τον έχουμε ανάγκη, παιδί μου..» 
«..Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσχίσουν, αλλά και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν. Δεν πειράζει όμως, έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους, έχει και ο Θεός τα δικά Του..» 
Άγιος Παΐσιος: «Θα περάσουμε γερό τράνταγμα, αλλά θα επακολουθήση η ΔΟΞΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΛΑΜΨΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!» Απόσπασμα (σε αφήγηση) από το βιβλίο: "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ" Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» Βασιλικά – Θεσσαλονίκης (Σουρωτή) Σελίδες: 474, 475 και 476 Κεφάλαιο 12ο «ΣΤΟ ΚΕΛΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ»

Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Υπέρ πίστεως και πατρίδος 

Βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη καμπή. 
Εν ολίγοις … 
Η τουρκία φωνάζει SOS στις ΗΠΑ και ακυρώνει την ενεργοποίηση των περιβόητων ρωσικών S- 400 

Επιστολή Ερντογάν σε Τραμπ - τι ζητά  
https://www.capital.gr/diethni/3449561/epistoli-erntogan-se-tramp-ti-zita 

Σε όλα τα ανοικτά μέτωπα η τουρκία (Συρία, Λιβύη οπισθοχωρεί) και ανοίγει όλα τα ΘΕΜΑΤΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Τα σύννεφα σκέπασαν την Ελλάδα και εμείς κλείσαμε τις εκκλησίες για να μην αρρωστήσουμε, ενώ ο τούρκος ετοιμάζεται να μας φέρει ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

Το τράνταγμα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ τι θα είναι άραγε; 

Οικονομικό, κοινωνικό, γεωλογικό, πολεμικό; 
Θα είναι συνδυασμός των ανωτέρω ή όλα μαζί; 
Ότι και να είναι, θα είναι ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ 
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ αποφάσισε κάτι συγκεκριμένο καλό για εμάς , αλλά για να πάρουμε το ΔΩΡΟ αυτό έχει βάλλει προϋποθέσεις. 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.