10 Απριλίου 2020

Θέλει η χουντάρα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει..

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Βέβαια η παροιμία δεν λέει για χουντάρα. Για π@@τάνα λέει. Αλλά το ίδιο είναι.
Τώρα. Για να δούμε, ποιά είναι η χαρά που δεν την αφήνει να κρυφτεί;


Μα τί άλλο από την πεποίθηση-ψευδαίσθηση πως ο οικειοθελής εγκλεισμός των πολιτών και η οικειοθελής αποδοχή της στέρησης βασικών τους ελευθεριών, δεν είναι παρά επιτυχία
της ίδιας, της εξυπνάδας της, της δύναμης της εξουσίας της.


Νομίζει η χουντάρα (παγκόσμια, ευρωπαϊκή, και το ντόπιο παράρτημα) πως η πρόβα ολοκληρωτισμού που γίνεται με αφορμή την τόσο βολική γι αυτήν επιδημία που η φύση (ή η επιστήμη) έστειλε, είναι τόσο επιτυχημένη, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει ό,τι θέλει και να κατευθύνει τις μάζες προς όποια κατεύθυνση θέλει, υπέρ ή εναντίον όποιου θέλει.

Το έδειξε αυτό περίτρανα προχθες με την συμπεριφορά της εναντίον των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις φοβερές ελλείψεις του συστήματος της Δημόσιας Υγείας, να ζητήσουν για την προστασία των ίδιων και των ασθενών τους μέσα προστασίας και υλικά, και να κριτικάρουν (όπως άλλωστε δικαιούνται όχι μόνον ως πολίτες αλλά και ως πρόμαχοι της υγείας όλων μας) τις πράξεις μιάς (οποιασδήποτε) κυβέρνησης, ενός (οποιουδήποτε) πολιτικού συστήματος.

Σου λέει η χουντάρα (παγκόσμια, ευρωπαϊκή, και το ντόπιο παράρτημα): Πολύ τους χειροκροτήσαμε. Ας τους ρίξουμε και κανά χέρι ξύλο μην πάρει ο κ@λος τους αέρα, και γίνουν και το κακό παράδειγμα για άλλους κλάδους.

Καταλάβαμε; Από την μιά βάζουν το πόπολο να χειροκροτεί τους γιατρούς τα βράδια απ' τα μπαλκόνια (φάτε χειροκρότημα και μη ζητάτε άλλα, άσε που κρύβουμε έτσι την δική μας ανεπάρκεια), κι απ' την άλλη μόλις πάνε οι χειροκροτούμενοι να αρθρώσουν κριτικό λόγο στέλνουν τις δυνάμεις καταστολής υπό την ηγεσία ενός ημιαγράμματου σμπίρου των μνημονίων να τους κρατήσουν κλειστό το στόμα πίσω από τις μάσκες, αυτές τις μάσκες που ξαναχρησιμοποιούνται δύο τρείς και τέσσερεις φορές, ενώ είναι μιάς χρήσης.

Αν αυτή είναι η αντιμετώπιση και η άποψη περί ελευθερίας λόγου προς αυτούς που τούτον τον καιρό της επιδημίας όχι μόνο δεν λοξοδρομούν στα super markets όταν συναπαντώνται μέ άλλον συνάνθρωπο (άλλη ντροπή και αίσχος για την οποία θα μιλήσουμε άλλη φορά), αλλά πάνε κατευθείαν στο στόμα του λύκου συναισθανόμενοι την δική τους ατομική και πραγματική ευθύνη, ας φανταστούμε ποιά θα είναι η αντιμετώπιση για τους υπόλοιπους.

Ας φανταστούμε πώς όταν περάσουν όλα αυτά, και πώς όταν ο λαός θα στενάζει κάτω από καινούργια κορονομνημόνια (αφού το υποτελές ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να απαιτήσει και να επιτύχει έστω και αυτό το "κορονο-ομόλογο"), όταν θα καλείται με δυσβάστακτους φόρους και περικοπές να πληρώσει τα σπασμένα μιάς ήδη σπασμένης οικονομίας, συν τα αεριτζίδικα εκατομμύρια που δίνονται τώρα στην τούρλα του χαμού σε καναλάρχες, διαφημιστές, κοινοπραξίες διοδίων(!) για διαφυγόντα κέρδη(!!), σε παπαγαλάκια και ψευτοσελέμπριτις, και γενικά σε όλον αυτό τον εσμό των αρπαχτικών και των επιτήδειων που στηρίζουν το σύστημα, όταν θα βγούν οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι κατεστραμμένοι στον δρόμο όχι για να πάρουν τον αέρα τους αλλά για να απαιτήσουν τα δικαιώματα και τις ζωές τους πίσω, πώς τότε και με ποιά βιαιότητα θα αντιμετωπισθούν απ' την παγκόσμια, ευρωπαϊκή, και ντόπιου παραρτήματος χουντάρα.

Πρόβα ολοκληρωτισμού και βιαιότητας από μία παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ντόπιου παραρτήματος χουντάρα.
Γι αυτό και η χαρά της.

Δεν πειράζει όμως.
Συμπίεσε εσύ χουντάρα το ελατήριο και κάτσε από πάνω του να το βλέπεις και να χαμογελάς πλατιά.
Χαμογέλα πιό πλατιά να φαίνονται τα δόντια σου.


Δείξε μας τα δόντια σου.
Έτσι μπράβο.
Άλλωστε είναι αυτά πρώτα που θα πάρει η μπάλα, όταν (αν) το ελατήριο εκτιναχθεί!..


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.