6 Απριλίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Πολυαγαπημένοι μας εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε.
Ευχόμαστε να είστε καλά και η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγία μας να σας σκεπάζει, να σας προστατεύει και να σας ευλογεί.


Επιτρέψτε μας, με πολλή αγάπη και αίσθημα ευθύνης, να μοιραστούμε μαζί σας, λίγες σκέψεις.
Όλοι μας ζούμε οδυνηρές ώρες. Αβεβαιότητα, φόβος για το αύριο, πόνος, θλίψη, στεναχώρια και πάνω απ΄όλα έλλειψη της Θείας Λειτουργίας και κατ΄επέκταση της Θείας Κοινωνίας.

Πολλοί αναρωτιούνται πως θα εξελιχθεί η ήδη υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση, αλλά και το τι θα αντιμετωπίσουμε μετά τον κορονοϊό (πιθανή οικονομική κατάρρευση)
Είναι αλήθεια ότι αυτή η περίοδος δεν αντέχεται χωρίς Χριστό. Ο Χριστός μας δίνει Ελπίδα και μας παρηγορεί. Μας στηρίζει και μας αγαπά. Μόνο κοντά σε Εκείνον, είμαστε ασφαλείς.
Μέσα από την καρδιά μας, ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης και φιλότιμου, προς τον Κύριο, σας καλούμε να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ.


Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ θα σώσει τον κόσμο. Χωρίς αυτήν, θα συνεχίσουμε να κατρακυλάμε στο βόρβορο. Φταίξαμε όλοι μας, ανεξαιρέτως. Ξεχάσαμε την Ανθρωπιά, λησμονήσαμε την συγχώρεση, αγνοήσαμε την εντολή της αγάπης προς τον πλησίον, γίναμε χειρότεροι και από τα ζώα, εν ολίγοις αποτύχαμε.

Όμως, δόξα την φιλανθρωπία σου Κύριε, ο Θεός μας, ο Θεός της απέραντης αγάπης, μας περιμένει, περιμένει την αλλαγή μας, την μεταμόρφωση μας, την Μετάνοια μας.
Ας μην την καθυστερούμε άλλο, αδέρφια. Ειλικρινά, ας ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργο και ας αναζητήσουμε την εικόνα του Θεού μέσα μας. Μπορούμε να το καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε.


Θερμά σας παρακαλούμε, να βάλουμε καλή αρχή μετανοίας. Ήρθε η ώρα, να κηρύξουμε παντού, κλήρος και λαός, την σωτήριο Μετάνοια. Ναι, ήγγικεν η ώρα...
Καλή μετάνοια, φίλοι μας, καλή μετάνοια...


Με αίσθημα ευθύνης.
Πτυχιούχοι και φοιτητές διαφόρων σχολών της
Θεσσαλονίκης.
Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου.


Υ.Γ.
1. Επειδή,πολλοί από εμάς, δεν γνωρίζουμε τι θα πει Μετάνοια, ας ικετεύσουμε τον Κύριο μας και Θεό μας να μας την γνωρίσει και να μας την δωρήσει.

2. Εκ βάθους ψυχής, παρακαλούμε τους σεβαστούς μας Ιεράρχες, τους καλούς μας Ιερείς, τους ευλογημένους ιεροκήρυκες, τους υπεύθυνους των ορθόδοξων εφημερίδων και ιστολογίων, να κηρύξουν την ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

3. Παραπέμπουμε σε μία σχετική ημερίδα που είχαμε διοργανώσει.
Αξίζει, να την δείτε.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.