1 Απριλίου 2020

Η Τουρκία πιέζει τώρα για να προκληθεί ένα νέο επεισόδιο

Το DNA που έχει η Τουρκία δεν το πιάνει τίποτα και η κολόνια λεμόνι διώχνει τον ιό, προστατεύει, έλεγαν τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Τελικά και το γενετικό υλικό και η παιδική κολόνια νικήθηκαν στη γείτονα από τον Κορωναϊό που πλήττει άλλωστε όλο τον πλανήτη. Όμως αυτό που πραγματικά νίκησε την Τουρκία στον Έβρο ήταν το σθένος και η αποφασιστικότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όμως ακόμη και σ’ αυτή την δύσκολη σε παγκόσμιο επίπεδο συγκυρία, όπου όλα τα κράτη και οι κυβερνήσεις έχουν σκύψει πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα ουσίας για την υγεία, η γείτονα αρχικά δεν έλαβε μέτρα, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Πιο έντονο ήταν το παρασκήνιο μέσα από τους παρακρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είχαν πάρει εντολή να κινήσουν όλα εκείνα τα νήματα που θα οδηγούσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό έδαφος.

Και επειδή οι Ελληνικές αρχές έχουν αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτουν όλο εκείνο τον μηχανισμό της αρχικής πληροφορίας που κινητοποιεί άμεσα είτε τις αρχές ασφαλείας είτε τις στρατιωτικές, πλέον λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που συνάδουν στο γεγονός ότι περιμένουν καλά προετοιμασμένοι την επόμενη κίνηση από τη γείτονα.

Ο Κορωναϊός δεν θα πτοήσει τις βλέψεις της Άγκυρας σημείωναν ανώτατες στρατιωτικές πηγές και όσο μάλιστα πάντοτε μας βρίσκουν ένα βήμα πιο μπροστά, τότε είναι που χάνουν την ψυχραιμία τους.

Τις τελευταίες 48 ώρες η γείτονα επιχείρησε να τεστάρει και πάλι τ’ αντανακλαστικά. Το απόγευμα του Σαββάτου έκανε δέκα υπερπτήσεις στον βόρειο Έβρο ενώ την Κυριακή απογείωσε εκ νέου μαχητικά που έφτασαν μέχρι το όριο του FIR διότι εκεί ήταν τα «μπλε φτερά» που είχαν απογειωθεί πολύ νωρίτερα από τη Λήμνο.

Και από την ώρα όπου ο Στρατός Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν περάσει με άριστα όλα τα crash test, τόσο το γινάτι της Άγκυρας μεγαλώνει.

Επιτελείς λένε με σαφήνεια ότι η Τουρκία θέλει με κάθε μέσο ή τρόπο να παρασύρει της Ελλάδα σε μια κρίση, όχι σαν αυτή του Έβρου, της ασύμμετρης απειλής με τους μετανάστες, αλλά σε πλήρες στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο.

Όλα τα μάτια στο ποτάμι

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον Έβρο είναι ότι το κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί εκεί με τους επιτελείς του Στρατού Ξηράς, της ΕΛ.ΑΣ, του Π.Σ, διατηρείται κανονικά και όλα τα σχέδια, όλες οι εντολές προς τα στελέχη που περιπολούν στα χερσαία σύνορα και την παρέμβρια περιοχή είναι από εκεί.

Και από την ώρα όπου όλες οι αναλύσεις στο Επιτελείο δείχνουν το στρατιωτικοποιημένο επεισόδιο, η εγρήγορση είναι επιβεβλημένη κυρίως στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τις αρχές ασφαλείας διότι στον Έβρο με πρόσχημα τους μετανάστες ήδη υπάρχουν τα δείγματα του τι έχει επιχειρήσει να στήσει η Άγκυρα.

Όπως σημειώνουν οι επιτελείς, το χερσαίο κομμάτι στο προγεφύρωμα του Κάραγατς φρουρείται όπως και τις προηγούμενες ημέρες, με αυξημένες δυνάμεις τις οποίες συνδράμει και η Frontex.

Ωστόσο στο μεγαλύτερο τμήμα των Ελληνοτουρκικών συνόρων που είναι η παρέμβρια περιοχή του ποταμού Έβρου, τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά μετά την άτακτη υποχώρηση των παρακρατικών του Ερντογάν που πήραν, όπως είχαν φέρει, τους μετανάστες από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιπολίες στην παραποτάμια περιοχή αναδιατάχθηκαν και αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων σε όλο το μήκος. Από τη μια πλευρά η αύξηση αυτή έχει να κάνει με τη συχνότητα των περιπολιών κι από την άλλη με την αυξημένη επιτήρηση.

Έργα έχουν γίνει από το Μηχανικό κάθε Ταξιαρχίας ως την Αλεξανδρούπολη, έργα αποτροπής που νωρίτερα δεν υπήρχαν. Αυτά όπως λένε στρατιωτικές πηγές ήδη καταγράφονται από τους γνωστούς δουλεμπόρους του ποταμού Έβρου.

Εύκολα προσπελάσιμα δεν είναι όμως η αυξημένη παρουσία του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ ανεβάζουν τον συντελεστή αποτροπής από παράνομες ενέργειες μετανάστευσης και μάλιστα οι επίδοξοι διακινητές φοβούμενοι τη σύλληψη από τις Ελληνικές αρχές φροντίζουν μόνο να δείχνουν περάσματα και να μην τα πλησιάζουν.

Οι δε αυτοψίες που επαναλαμβάνονται καθημερινά, όπως και οι καταγραφές από τα παρατηρητήρια κατά μήκος του ποταμού δείχνουν ότι υπάρχει αριθμός μεταναστών από αυτούς που έφτασαν εξ αρχής στις Καστανιές και στη συνέχεια με λεωφορεία είχαν μεταφερθεί από την Jadarma πιο νότια, ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα ασφαλείας σε όλο το μήκος των 212 χιλιομέτρων… 

HellasJournal
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.