26 Μαρτίου 2020

Νέες σελίδες εθνοαποδομητισμού από την νέα ΠτΔ κατά την εθνική μας επέτειο. (άρχισαν να την παίρνουν χαμπάρι και οι ευνοϊκώς διακείμενοι)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ξεκίνησε τη θητεία της με άριστους οιωνούς. 

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, μετέβη στο Πεντάγωνο, μίλησε με αξιωματικούς φρουρούς των συνόρων μας, τους εμψύχωσε, έκανε λόγο για έναν νέο πατριωτισμό. Με το διάγγελμά της προχθές βράδυ για την εθνική επέτειο φάνηκε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Με λόγο κοφτό, ύφος συνεσταλμένο, πρόσωπο αποφασιστικό, απέσπασε καταρχάς θετικά σχόλια από τους πολίτες. Άρεσε και σε εμάς.

Ωστόσο, τα φαινόμενα απατούν. Μελετώντας εκ των υστέρων το γραπτό κείμενο των μηνυμάτων που απηύθυνε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου προς τους απόδημους Ελληνες (23/3/2020) και προς τον ελληνικό λαό (24/3/2020), διαπιστώσαμε με οδυνηρή έκπληξη ότι η κυρία Σακελλαροπούλου προέβη σε παραλείψεις ασυγχώρητες για το αξίωμά της. Πλέον αυτών αποτάθηκε με άλλη γλώσσα στους απόδημους Ελληνες και άλλη γλώσσα στους γηγενείς κατοίκους της Ελλάδος. Πρωτοφανές να χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να νομίζει πως δεν θα γίνει αντιληπτή! 

Κωδικοποιούμε: 

1. Και από τα δύο μηνύματα-διαγγέλματα λείπει παντελώς η λέξη «έθνος». Στο μήνυμά της προς τους αποδήμους έχει χρησιμοποιήσει μερικά παράγωγά του («εθνική επέτειος», «εθνική κυριαρχία», «εθνικοί ευεργέτες»), στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό τα έχει διαγράψει, πλην εξαιρέσεως. Όπως θα διαπιστώσετε από την αντιπαραβολή των κειμένων, η λέξη «επέτειος» στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό δεν συνοδεύεται από το επίθετο «εθνικός», ενώ η εθνική μνήμη καλείται «συλλογική». Και βεβαίως δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «έθνος». Λυπούμεθα για το σχόλιο, αλλά κουτοπονηριές… χαμηλοβλεπούσης.

2. Στο κείμενο προς τους αποδήμους η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρεται στον «οθωμανικό ζυγό». Στο κείμενο προς τον ελληνικό λαό διαγράφει τη λέξη «ζυγός» και την αντικαθιστά με την ηπιότερη λέξη «δεσποτισμός», που απηχεί το ρεύμα εκείνο των αναθεωρητών της Ιστορίας που προπαγανδίζουν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ανεκτική και φιλική προς τους υπόδουλους Έλληνες. 

3. Στο μήνυμα προς τους αποδήμους κάνει αόριστη αναφορά στην «επιθετική συμπεριφορά γειτονικών κρατών», χωρίς να τολμά να κατονομάσει την Τουρκία. Στο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό κάνει μνεία στην «επιθετικότητα της Τουρκίας», λέξη απολύτως χλιαρή για να περιγράψει αυτό που έκαναν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο χθες. 

4. Τόσο στο μήνυμά της προς τους αποδήμους όσο και στο διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στα εθνικά θέματα, σπάζοντας την παράδοση των προκατόχων της Κωνσταντίνου Καραμανλή, Χρήστου Σαρτζετάκη, Κωστή Στεφανόπουλου, Κάρολου Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κορωνοϊός δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραλείπει κανείς αναλυτικές αναφορές τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά (Αιγαίο, Κύπρος). 

Για να μην πούμε και στις προϋποθέσεις παροχής στήριξης στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ε.Ε. (ελληνική μειονότητα Βορείου Ηπείρου, περιουσίες, Τσάμηδες). Η επανάληψή τους είναι υποχρεωτική για τον αρχηγό του κράτους. Ως έναν βαθμό μπορεί να μην είναι το βασικό θέμα που απασχολεί τους Έλληνες σήμερα, αλλά τα διαγγέλματα τα διαβάζουν και στην Άγκυρα και στα Τίρανα. Και εξάγουν τα συμπεράσματά τους. 

Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον. Η κυρία Πρόεδρος απέφυγε και στα δύο κείμενα της -μήνυμα και διάγγελμα- α) να κάνει αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας στην Επανάσταση, β) να κάνει αναφορά στους ήρωες της Επανάστασης, υπακούοντας στη νέα προσέγγιση που μας ετοιμάζεται προς σερβίρισμα εν όψει του εορτασμού των 200 ετών, γ) σε αντίθεση με τους προκατόχους της, να κάνει αναφορά στον Καποδίστρια, στον Ρήγα και τον Κοραή. Για να μην την παρεξηγήσουν ως προς τον Καποδίστρια, να υποθέσουμε οι διπλωμάτες που τηλεδιασκέπτεται; 

Ειλικρινώς λυπούμεθα. Η στήλη μας ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα στηρίξει τη νέα Πρόεδρο, γιατί αυτό επιβάλλεται από το αξίωμά της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια στον προεδρικό αναθεωρητισμό και στους δισταγμούς που απορρέουν από αυτόν. Οι Έλληνες θέλουν Πρόεδρο «λιοντάρι», όχι τρομαγμένο περιστέρι.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Εμείς φυσικά τον ρόλο της τον έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό...
Ενδεικτικά δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Τώρα έφτασε η ώρα (και με το καλημέρα) να την πάρουν χαμπάρι και οι ευνοϊκώς διακείμενοι...



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΘΑΝΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ....ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ...ΟΤΙ Η ΣΤΗΛΗ ΜΑΣ ....ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΝΈΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ "ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ¨" ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ...ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗς κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ.... ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΦΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ .... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠτΔ.... "ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ...." ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Ε...ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ EΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ .... ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ..."ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ....¨ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΚΑΚΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΈΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ - ΒΡΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΓΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΙΖΥΗΝΟΥ...-, Το ένα κύμα τον πετά/ και τ΄άλλο τονε χάφτει/ κι η μαύρη θάλασσα ζητά/ να καταπιεί τον ναύτη...
ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ή ΣΙΒΥΛΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ...ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ Η κ. ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΩΣ ΖΥΜΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.... ΓΕΙΑ....ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ...ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ .... ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ....
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
www.ledrastory.com

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ειναι σαφες οτι η θεση μου διαφερει απο του κ Κοττακη που εγραψε το άρθρο αγαπητε μου φιλε...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.