28 Μαρτίου 2020

Ένα μέτρο, πολλά σταθμά για Ρομά κι αλλοδαπά...

Ποιος μας διδάσκει ότι δεν υπάρχει ισονομία στην Ελλάδα; Το ίδιο το κράτος, που νομοθετεί α λα καρτ 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 

Η κυβέρνηση διά του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δημοσιοποίησε το ενημερωτικό έντυπο «18 χρήσιμες ερωτήσεις – απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια». Στη 18η ερωταπάντηση (εικόνα 1) διαβάζουμε: «Τι συμβαίνει με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τοξικοεξαρτημένοι, Ρομά και άστεγοι;» Τμήμα της απάντησης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά κάθε περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών». Δηλαδή, θα ενημερωθούν. Δεν τίθεται θέμα προστίμων. Κι αυτό με κριτήριο… φυλετικό! 

Όμως, οι «πληθυσμοί Ρομά» που αναφέρει το έντυπο δεν είναι αλλοδαποί. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, ορισμένοι εξ αυτών πολιτεύονται, έχουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, οδηγούν οχήματα που φέρουν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας και δεν είναι «αδέσποτοι» ή ανιθαγενείς. Από πού κι ως πού οι Αρχές θεωρούν ότι οι «πληθυσμοί Ρομά» βρίσκονται εκτός της εμβέλειας του κρατικού μηχανισμού και οι νόμοι που οφείλουν να τηρούν οι Ελληνες δεν αγγίζουν αυτούς τους… πληθυσμούς; 

Αυτή η παράγραφος είναι η τρανότερη απόδειξη ότι οι πολίτες που ανήκουν στην πλειοψηφία θεωρούνται, τρόπον τινά, «κορόιδα» και εύκολοι στον χειρισμό και τον εξαναγκασμό σε συμμόρφωση στους νόμους, ενώ οι «πληθυσμοί Ρομά» απλώς πρέπει να ενημερωθούν για το πώς έχουν τα πράγματα στην επικράτεια. 

Και πώς μπορεί κάποιος που περιφέρεται στους δρόμους να αποδείξει ότι είναι υπερήφανο μέλος του «πληθυσμού Ρομά»; Πρέπει να ντύνεται σαν τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες που βλέπουμε στις βιντεοταινίες του Μιχάλη Μόσιου, που υποδύεται τον Ταμτάκο (εικόνα 2); Πρέπει να οδηγεί ημιφορτηγό με έκδηλα τα σημάδια της πλημμελούς συντηρήσεως; 

Κι αν επικαλεστούμε το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό (μια μόδα της προπανδημικής εποχής) και δηλώσουμε ότι ανήκουμε σε πληθυσμό Ρομά, πώς θα εξακριβωθεί αν λέμε την αλήθεια ή όχι; 

Αυτού του είδους τα σκεπτικά, τα οποία εκφράζονται και σε δημόσια έγγραφα, φανερώνουν και τον βαθμό της παθογένειας της κρατικής λειτουργίας και ιδεολογίας.
«Νας μπαλαμό, νας μπαλαμό / Και το λουμνό τ’ αφεντικό / Νάγια δομ λες ατζέ ι μπαλαμό…» 

πηγή 

Οι νομοταγείς Έλληνες θεωρούνται από την κυβέρνηση ως ο πιο αδύναμος κρίκος της τροφικής αλυσίδας και αυτό μάλιστα νομοθετείται!

Οι περιορισμοί κυκλοφορίας (υπό την απειλή προστίμων) που ισχύουν για τους Έλληνες δεν ισχύουν για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες. Οι μετακινήσεις των μουσαφιραίων δεν χρειάζονται ούτε μηνύματα στο κινητό ούτε χαρτούρα και σφραγίδες και ταυτότητες, διαβατήρια και άλλα. Απλά να μην είσαι Έλληνας χρειάζεται. 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 985/2020) δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030) «για τη λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020». Εκεί στη σελίδα 10366 διαβάζουμε: 

«Καθημερινά και από ώρα 07.00 έως και ώρα 19.00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.».

Συνελόντι ειπείν οι αλλοδαποί καθ’ εκάστην μπορούν να βγαίνουν σε μπουλούκια μεγαλούτσικα (έως 9 άτομα) και να βολτάρουν όπου θέλουν. Εμείς μέχρι δύο μας παίρνει να βαδίζουμε στους ελληνικούς δρόμους και δίνουμε λογαριασμό ακόμα κι αν θα πάμε στο φαρμακείο, σε ανήμπορο συγγενή για να τον βοηθήσουμε ή για περίπατο. 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι την επομένη της δημοσίευσης του ΦΕΚ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έγραφε στο twitter: «Έχει τεθεί σε εφαρμογή ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών τρίτων χωρών που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Το “Μένουμε Σπίτι” ισχύει για όλους. Στην προστασία της δημόσιας υγείας δεν κάνουμε εκπτώσεις»

Ο υπουργός έγραφε στο twitter ότι δεν γίνονται εκπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά όποιος διαβάσει το ΦΕΚ καταλαβαίνει ότι γίνονται και μάλιστα έχουν φυλετικά κριτήρια – ευμενή για τους αλλοδαπούς και δυσμενή για τους Έλληνες. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.