28 Μαρτίου 2020

Ελπίζω να μην είναι αργά για δάκρυα… Δύση!

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Μέχρι στιγμής ΔΕΝ γνωρίζουμε, και δηλώνω βέβαιος όπως υποθέτω και εσείς ότι ΔΕΝ πρόκειται να γνωρίσουμε ποτέ, πόθεν προήλθε ο νέος και απροσδόκητος «σμπάρος» (που χτύπησε πολλά περισσότερα από τα παροιμιακά δύο τρυγόνια) που λέγεται ‘κορονοϊός’ και ο οποίος τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχει ήδη προκαλέσει σε παγκόσμια κλίμακα 601,5368 κρούσματα και 27,441 νεκρούς!

Γνωρίζουμε, όμως, και αυτό δεν συνιστά υποχρεωτικά ‘ενοχοποιητικό’ στοιχείο ότι έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Wuhan της Κίνας στις αρχές του Δεκεμβρίου 2019.

Δυστυχώς, κατά την προσφιλή τους τακτική, οι Κινεζικές Αρχές και το αποσιώπησαν και ‘κυνήγησαν’ τους επιστήμονες που τον εντόπισαν (είχαν κάνει το ίδιο και με τον ιό SARS) και εικάζεται ότι αυτό το γεγονός ίσως κόστισε χρόνο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα πέραν της Κίνας και του 1,3 δισεκατομμυρίων Κινέζων.

Η Κομμουνιστική Κίνα, μετά την έστω καθυστερημένη αλλά ασφυκτική αστυνόμευση, ήδη δηλώνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση έχοντας πετύχει τον μηδενισμό νέων κρουσμάτων και νέων θανάτων…

Ο σεβασμός στην ατομική ελευθερία είναι το τίμημα της Δημοκρατίας, η ‘ειδοποιός διαφορά’ ανάμεσα στα Δημοκρατικά και τα Αυταρχικά Κομμουνιστικά Καθεστώτα… 

Πολλές δημοκρατικές χώρες όπως και η Ελλάδα πριν εφαρμόσουν ‘μέτρα περιορισμού κίνησης’ είχαν σχεδόν «παρακαλέσει» τους πολίτες να κλεισθούν στα σπίτια τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (στη διάρκεια του περιορισμού επιτρέπεται η έξοδος μόνο για αγορά αναγκαίων αγαθών από σουπερμάρκετ και φαρμακεία).

Και όταν διασταυρώνεται η πορεία μας με άλλα πρόσωπα απαιτείται απόσταση 2 μέτρων!
ΟΧΙ πλέον χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά αλλά ‘κοινωνική απομόνωση’ για το ανθρώπινο γένος που χρειάζεται αυτού του είδους τις συμπεριφορές από τα γεννοφάσκια μέχρι την Τρίτη ηλικία…

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι ενδεχομένως στον γειτονικό μας Λαό, τους Ιταλούς, αυτού του είδους οι συμπεριφορές να ευθύνονται για τα πολλά θύματα καθώς ΑΡΓΗΣΕ η αναγνώριση του κινδύνου από τον ‘κορονοϊό’ και ΔΕΝ τέθηκε έγκαιρα φραγμός και απόσταση στις θερμές σχέσεις συγγενών και φίλων.

Φυσικά και οι Ισπανοί έχουν τις ίδιες ψυχοκοινωνικές συνήθειες όπως και εμείς ως Μεσογειακοί Λαοί... 

Κανονικά προέχει η προστασία της Υγείας και έπεται η προστασία της Οικονομίας σε προσωπικό, Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο…

Με την ανακήρυξη της «Πανδημίας» άρχισαν να κατρακυλούν τα Διεθνή Χρηματιστήρια σε ένα ξέφρενο πτωτικό ρυθμό!
«Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές…»

Αφού έχασαν τρισεκατομμύρια δολαρίων τα Διεθνή Χρηματιστήρια ξαφνικά με τις ανακοινώσεις τις τελευταίες μέρες για κολοσσιαία ποσά που έρχονται από την Ομάδα των G-20 (5 τρις δολάρια) ενώ οι ΗΠΑ εφαρμόζουν πρόγραμμα βοήθειας σε ανέργους και επιχειρήσεις ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για ενίσχυση της Οικονομίας, φρέναραν τα Διεθνή χρηματιστήρια την πτώση τους και μάλιστα άρχισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη…

Παρακολουθούμε απίστευτες εικόνες που θυμίζουν Χολιγουντιανά θρίλερ με έρημο το Μιλάνο και έρημη τη Ρώμη, (οι νεκροί στην Ιταλία είναι 9,134), έρημη τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, (οι νεκροί στην Ισπανία είναι 4,934).

Κρατηθείτε!...
Την Τρίτη 24 Μαρτίου το Ιταλικό Χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 9%, το Ισπανικό 8%, το Γερμανικό 11%, Το Αγγλικό και το Γαλλικό 9% και η Νέα Υόρκη (το επίκεντρο του προβλήματος στις ΗΠΑ) ανέβηκε 2,113 δολάρια, ποσοστό 11.3% που ως ποσοστιαία αναλογία είχε σημειωθεί τελευταία φορά στις 15 Μαρτίου του…1933!!!...Άνοδο είχαμε αλλά πιο χαμηλή και την επόμενη μέρα σε όλα τα παραπάνω χρηματιστήρια και τελικά μικρή κάμψη την Πέμπτη.. 

Χτες στο κλείσιμό τους τα Χρηματιστήρια είχαν μια μικρή κάμψη, πάτησαν λίγο φρένο που μου έφερε στο νου τη γνωστή παροιμιακή φράση (μη παρεξηγηθώ για το υπονοούμενο) «θέλει η κοπέλα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την…αφήνει!» 

Πάντα ίσχυε και ισχύει και τώρα το γνωμικό που χυδαία και κυνικά δηλώνει «ο θάνατός σου η ζωή μου» ή το άλλο που πληροφορεί αφελείς και αδαείς ότι «ο Λύκος στην αναμπουμπούλα…χαίρεται». Οι πόλεμοι γίνονται για Εξουσία και κέρδη: οι πολλοί χάνουν ενώ οι λίγοι κερδίζουν!...
Ήμαρτον Κύριε!... 

Για όσους και όσες τα καταφέρνουν στα Αγγλικά παραθέτω παρακάτω επιλεκτικά 3 συνδέσμους όπου θα μάθετε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι η Κίνα προμηθεύει τεράστιες ποσότητες διαφόρων φαρμάκων στις ΗΠΑ (σχεδόν 95% σε κάποια αντιβιοτικά) και η Κίνα μαζί με την Ινδία προμηθεύουν το 80% του όγκου των ‘Ενεργά Φαρμακευτικών Συστατικών για κατασκευή φαρμάκων (API – Active Pharmaceutical Ingredients). 

Αυτά ισχύουν και για την Ευρώπη και ολάκερο τον Δυτικό κόσμο… 
https://www.cfr.org/blog/us-dependence-pharmaceutical-products-china 
https://www.nytimes.com/2020/03/11/business/economy/coronavirus-china-trump-drugs.html 
https://www.finance.senate.gov/chairmans-news/grassley-urges-hhs-fda-to-implement-unannounced-inspections-of-foreign-drug-manufacturing-facilities 

Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και κλείνω παραφράζοντας την Κινηματογραφική φράση γνωστή στους μεγάλους στην ηλικία που τώρα κινδυνεύομε από τον ‘κορονοϊό’ περισσότερο από τους νέους… 
Ελπίζω να μην είναι αργά για δάκρυα… Δύση!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.