21 Φεβρουαρίου 2020

Δολοφονία Ηλιάκη: Το Super Puma απροστάτευτο με “πολιτική εντολή” και η ΠΑ με… μείον ένα JHMCS

Το μικρό αυτό αφιέρωμα έρχεται ως σχόλιο στο “φοβάστε μην τουρκέψουμε;” που δημοσιεύσαμε πρόσφατα (Ντόρα, ΓΑΠ, Κατρούγκαλος, Χάγη και Τουρκία… “Φοβάστε μην τουρκέψουμε;”). Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή και με βάση την αποκτηθείσα εμπειρία των τελευταίων 25-30 ετών, προφανώς δεδομένη… ΑΣΦΑΛΩΣ και φοβόμαστε μην τουρκέψουμε… Πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα; Ο κατευνασμός της Τουρκίας από την πλευρά της Ελλάδας έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του και οπωσδήποτε θα έχει συνέπειες. 

Δεν πρόκειται για μια νέα εξέλιξη, αλλά για έναν εθισμό, μια αυτοκαταστροφική πολιτική (κατά την ταπεινή μας άποψη πάντα…) η οποία έχει οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο του να συζητάμε ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) με μία γειτονική χώρα η οποία καταθέτει συντεταγμένες ζώνης εκμετάλλευσης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να σχολιαστεί… 

Η ελληνική πολιτική κατευνασμού που τροφοδοτεί τον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, είναι μία παλιά ιστορία. Η οποία και ευθύνεται για το ότι οδηγηθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, στη σημερινή κατάσταση. Παρότι δεν μας λείπουν οι συμμαχίες, που όμως η διαμόρφωσή τους είναι περισσότερο το αποτέλεσμα ενός περιβάλλοντος που δεν διαμόρφωσαν οι δικές μας ενέργειες, αλλά οι πρωτοβουλίες άλλων. Στις οποίες εμείς αντιδρούμε.

Οι επιλογές μας είναι οι εξής δύο: Η αντιμετωπίζουμε τον απροσάρμοστο γείτονα Τούρκο με κάθε τρόπο, μέσο και κόστος, ή του παραχωρούμε αυτά που ζητά. Προετοιμαζόμενοι βέβαια και για περισσότερες διεκδικήσεις στο μέλλον… Κι αυτά που ζητά, για οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, εντάσσονται κατά συντριπτική πλειοψηφία στα πέραν πάσης αμφιβολίας κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο δικαιώματα ενός σύγχρονου κράτους.

Στο ερώτημα του τι θα πράξουμε τελικά έτσι όπως αφήσαμε την κατάσταση να διαμορφωθεί τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια, δεν θα απαντήσουμε εμείς. Θα αφήσουμε την απάντηση στον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά… 

Παραθέτουμε λοιπόν κι εμείς κάποια σε γενικές γραμμές είτε άγνωστα είτε ξεχασμένα “θέματα” που ανέκυψαν αμέσως μετά το επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τον Μάιο του 2006. Για να σχηματίσει ο καθένας τη δική του εικόνα. Να διαμορφώσει την προσωπική του άποψη.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΜΗΝΑΓΟ ΗΛΙΑΚΗ
Το ζευγάρι των δύο F-16C Block 52+ της 343 Μοίρας απογειώθηκε από τη Σούδα, έδρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, αρκετά πριν ο τουρκικός σχηματισμός (τρία αεροσκάφη) φτάσει πάνω από την Κάρπαθο, καθ’ οδόν προς την Κρήτη. Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα (ΕΚΑΕ) απογείωσε έγκαιρα το ζευγάρι επιφυλακής της 343 Μοίρας. 


Γνώριζε περί τίνος επρόκειτο… Επρόκειτο για μία καθαρά επιχειρησιακή αποστολή της ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία), με χαρακτήρα διενέργειας κατασκοπευτικής δραστηριότητας εναντίον της Ελλάδας, την οποία η ελληνική πλευρά επιχείρησε με κάθε τρόπο να υποβαθμίσει. 

Σκοπός της ήταν η συλλογή πληροφοριών για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος S-300, και όχι μόνο, στην Κρήτη, από τη στιγμή που αξιοποιήθηκε ένα φωτοαναγνωριστικό RF-4E, εξοπλισμένο με ατρακτίδιο φωτοαναγνώρισης μεγάλης ακτίνας, το οποίο συνοδεύονταν από δύο F-16… 

Ο Τούρκος ιπτάμενος που έπεσε πάνω στο F-16 του Ηλιάκη, αποπειράθηκε να τον αποτρέψει από το να πλησιάσει περισσότερο το RF-4E. Προφανώς οι εντολές που είχαν τα συνοδά μαχητικά ήταν να μην αποκαλυφθούν στοιχεία και λεπτομέρειες σχετικά με το ατρακτίδιο που έφερε το φωτοαναγνωριστικό… 

Η τουρκική αποστολή φωτοαναγνώρισης μπορεί να μην ολοκληρώθηκε, η ουσία όμως είναι ότι και τότε η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, αποθράσυνε τους Τούρκους. Άλλα δύο ελληνικά μαχητικά του ίδιου τύπου που ανήκαν στην 340 Μοίρα, απογειώθηκαν άμεσα από την 115 Πτέρυγα Μάχης για να σπεύσουν στην περιοχή του συμβάντος…

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ όμως λίγα λεπτά μετά την απογείωσή τους. Επέστρεψαν και προσγειώθηκαν στη Σούδα, αφήνοντας απροστάτευτο το Super Puma που είχε επίσης αποσταλεί για να περισυλλέξει τον Τούρκο ιπτάμενο που είχε διασωθεί… 

Οι Τούρκοι ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ολόκληρη αποστολή CSAR (Combat Search and Rescue) με ελικόπτερα και τέσσερα τουλάχιστον F-16 να εμπλέκονται σε αυτή. Έδιωξαν δε κακήν – κακώς το ελληνικό Super Puma, το οποίο κινδύνευσε να συντριβεί από το ρεύμα των καυσαερίων των τουρκικών F-16 που περνούσαν αστραπιαία δίπλα του… 

Ο κυβερνήτης του εντελώς μόνου και αβοήθητου Super Puma ούρλιαζε κυριολεκτικά στη συχνότητα και έβριζε. Ο θυμός του ήταν τόσο μεγάλος που εξαφάνισε οποιοδήποτε φόβο μπορεί να ένιωσε σαν άνθρωπος εκείνες τις δραματικές στιγμές! 

Ο αρχηγός του ζεύγους των F-16C Block 52+ της 340 Μοίρας με το που έφτασε στην αίθουσα των σωστικών, εκτός εαυτού από τα νεύρα του και βρίζοντας με ακατονόμαστε φράσεις με ουρλιαχτά όντας σε πραγματικό αμόκ, κοπάνησε με όλη του τη δύναμη την κάσκα με το προβολικό σύστημα JHMCS (κόστος 110.000 δολάρια…) σε έναν τοίχο και τη διέλυσε. 

Από τους κορυφαίους ιπταμένους της ΠΑ. Επαγγελματίας και διαβασμένος, είχε γεννηθεί για αυτή τη δουλειά. Ιδιόρρυθμος άνθρωπος, λιγομίλητος και απρόσιτος. Αλλά μεταξύ των άριστων… Ουδείς το αμφισβητούσε αυτό στην Πολεμική Αεροπορία. Από την οποία παραιτήθηκε στο τέλος του 2011, ή στις αρχές του 2012. 

Αν το ζευγάρι της 340 Μοίρας έφτανε να εμπλακεί με τα τουρκικά μαχητικά της αποστολής Combat SAR που προαναφέραμε, ΚΑΝΕΝΑ δεν θα γύριζε πίσω… Το λέμε με απόλυτη βεβαιότητα πρώτα από όλα γιατί γνωρίζουμε και τους δύο Έλληνες ιπταμένους. Έχαιραν άπειρου σεβασμού όχι μόνο από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, αλλά και από όλους όσους τους είχαν γνωρίσει κατά τη διάρκεια Νατοϊκών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων. Στα σενάρια των οποίων ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΕΥΑΝ. 

Το λέμε με απόλυτη βεβαιότητα όμως και για ένα άλλο λόγο… Τα ελληνικά μαχητικά πέρα από τους AMRAAM έφεραν πυραύλους IRIS-T που μέσω του JHMCS μπορούσαν να εγκλωβίσουν, να εκτοξευτούν και να χτυπήσουν πρακτικά υπό οποιαδήποτε γωνία (OFF BORESIGHT…). 

Λίγο αργότερα πηγές του ΓΕΑ διέρρευσαν ότι η εντολή για την ανάκληση του δεύτερου ζεύγους των F-16 της 340 Μοίρας που απογειώθηκε για να καλύψει το Super Puma και να ασφαλίσει την περιοχή, δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ενός υπουργείου του οποίου εκείνη την εποχή ηγείτο εις εκ των βασικών ομιλητών της προχθεσινής εκδήλωσης. Τα συμπεράσματα σχετικά με τις ελληνικές προθέσεις ανήκουν στον καθένα από εμάς. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Δεν χρειαζόμαστε καθοδήγηση. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιχειρήσει να διαψεύσει όσα γράφονται σε αυτό το κείμενο.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι διασκεδαστικό αλλά συνάμμα και γελοίο που όλα αυτά τα σοβαροφανή ειδησεογραφικά σάιτ που παριστάνουν τα πατριωτικά δεν μπορούν να πουν στα ίσια αυτο που λέμε εμείς οι ιστολόγοι....

Πρόκειται για εσχάτη προδοσία...
Ο Υπουργός Εξωτερικών τότε και σήμερα ομιλητής είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.... τελεία και παύλα.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.