24 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ... ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος (22/2) 

Ουπς λάθος! Η παραδοχή, μια ίσως απολογία και ξεμπέρδεψαν όλοι. Η είδηση αφορούσε τη μη καταβολή φορολογίας ακίνητης φορολογίας από αγνοούμενο της τουρκικής εισβολής (του Β. Βασιλείου στον «Φ»)

Μάταια τον περίμεναν να πληρώσει στην τοπική Αρχή τη φορολογία ενώ προστέθηκαν στη συνέχεια και επιβαρύνσεις. Αλλά και πάλι δεν «εμφανίσθηκε».

Ο συγκεκριμένος… φορολογούμενος, ήταν το 1974 24 ετών και μαζί με άλλους συστρατιώτες του ανέλαβαν να αποτρέψουν την προέλαση του κατοχικού στρατού στην περιοχή της Μίας Μηλιάς. Εκεί, σε εκείνες τις μάχες χάθηκαν τα ίχνη του. Ο 24χρονος εκπλήρωσε το καθήκον του στην πατρίδα. Εκείνη πώς τον αντιμετωπίζει;

Ο αδελφός του πλήρωσε τη φορολογία και τις επιβαρύνσεις και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πώς αισθάνθηκε. Βεβαίως μόνο οι συγγενείς αγνοουμένων μπορούν να αισθανθούν αυτό που βίωσε ο αδελφός.

Το σύστημα έκανε λάθος, η εξήγηση που δόθηκε. Και το «σύστημα» στην προκειμένη περίπτωση είναι απρόσωπο. Ο υπολογιστής δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις περιπτώσεις, οι υπηρεσίες λειτουργούν με ένα αμήχανο επαναλαμβανόμενο μοντέλο. Άψυχο, «καλουπιασμένο» στη λογική: Χρωστάς πληρώνεις. Ο 24χρονος που έτυχε να έχει τεμάχιο γης στη νεκρή ζώνη, πλήρωσε με τη ζωή του την προδοσία του 1974. Πλήρωσε με τη ζωή του την άνιση μάχη με τον κατακτητή. Και ακόμα χρωστά σε αυτό το κράτος, σε αυτή την πατρίδα. Χρωστά μερικά ευρώ φορολογία και… αναζητείται μόνο για να ξοφλήσει!

Μπορούν να βρεθούν χίλιες δυο δικαιολογίες. Δεν αντέχουν, όμως, ούτε μια στιγμή όταν λέγονται σε συγγενείς αγνοουμένων. Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να μιλήσουν πραγματικά με την ψυχή τους για την αγωνία, την αναμονή τόσων χρόνων. Η άδεια καρέκλα στο τραπέζι την ώρα του οικογενειακού γεύματος /δείπνου, τα ρούχα στο ερμάρι, οι μαυρόασπρες φωτογραφίες, της ανέμελης ζωής. Όση πρόλαβε να ζήσει ο άνθρωπός τους. Όσοι έζησαν οι ίδιοι οι συγγενείς. Γιατί μετά, όλη η ζωή ήταν και είναι συνδεδεμένη με την ελπίδα, την προσμονή, την αναμονή του δικούς τους ανθρώπου.

Για την Πολιτεία, τις κρατικές υπηρεσίες, τα βιώματα και οι αγωνίες αυτών των ανθρώπων αποτελούν λεπτομέρεια. Μια «καθηκόντως» παρουσία σε κηδείες οστών αγνοουμένων. Μια ανακοίνωση, ομιλία σε μια εκδήλωση. Ομιλίες επαναλαμβανόμενες, ενίοτε με «συναίσθημα» και «συγκίνηση».

Αυτό το Κράτος λειτουργεί με στερεότυπα. Οι φάκελοι, τα καταχωρημένα στοιχεία στους υπολογιστές, στο ηλεκτρονικό αρχείο είναι «σωστά ενημερωμένα». Μόνο για «ειδικές κατηγορίες», για «ειδικές περιπτώσεις», δεν υπάρχει εξειδίκευση. «Πώς να ξεχωρίσουν έναν αγνοούμενο από τους υπόλοιπους», η πιο πιθανή διατύπωση του ερωτήματος, που επιστρατεύεται αντί ξεκάθαρης απάντησης. Η ανάληψη ευθύνης δεν είναι στο λεξιλόγιό τους…

Εάν μπορούσαν θα έκοβαν οικόπεδα, θα έδιναν πολεοδομικές άδειες, θα διεύρυναν τις ζώνες, εκεί που έπεσαν μαχόμενοι οι συμπατριώτες μας. Δεν υπάρχει, όμως, δυνατότητα, γιατί στις πλείστες περιπτώσεις είτε είναι νεκρή ζώνη είτε στα κατεχόμενα. Εάν μπορούσαν, όμως, θα το έκαναν. Γιατί το χρήμα είναι το μείζον. Η μνήμη ξεθωριάζει.

Προτιμάται η αμνησία γιατί εξυπηρετεί διαχρονικές «αξίες»: Χρήμα και δόξα, με το πρώτο να υπερνικά. Τα υπόλοιπα είναι «ιστορία», μακρινό παρελθόν. Είναι άλλωστε οι αγνοούμενοι μαυρόασπρες φωτογραφίες. Οι έγχρωμες είναι στην εποχή της μεγαλομανίας και της λήθης.

Σήμερα η μάχη μεταξύ διαπλεκομένων, είναι να φορτώσει ο ένας στον άλλο με περισσότερη διαφθορά. Σήμερα είναι η εποχή της χρηματοκρατίας. Γι’ αυτό και οι αγνοούμενοι πρέπει να φορολογούνται. 

ΠΗΓΗ: www.apopseis.com



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ "ΑΡΗΙΦΑΤΟΥΣ ΘΕΟΙ ΤΙΜΩΣΙΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΟ ...ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ (ΑΡΗΣ) ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...!!!!!!!
ΕΝΑ "ΑΠΛΟ" ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ...ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ, Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ....ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ 2τμ ..ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ....
ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.... ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑ ΑΝΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ...ΤΟ 2010 ΤΑΦΗΚΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΑΦΟ ...ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΑΝ ΝΑΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ....ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ...ΟΥΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΕΛΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ... ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ....ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΡΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΤΟ ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.... ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΔΡΥΜΥΤΕΡΟΙ.... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕ... ΔΕΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ .... ΝΑ "ΑΝΑΣΤΕΙΛΕ" ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ... ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.... ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΛΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥ ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.....ΚΑΝΑΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ... ΜΕΣΟΝ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΤΙΜΗ ΣΕ ΝΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.....
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΕΒΑΛΑ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ...ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ ...ΖΗΤΗΣΑ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΝΩΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ..... ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ .... ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΙΤΗΑΜ...ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ... ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ..
ΠΡΟ 8 ΜΗΝΩΝ... ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ.... ( ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟ WWW.LEDRASTORY.COM Δ ΜΕΡΟΣ) ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ....
ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ....ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΗ ΣΑΣ ΘΕΛΩ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ....ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΕΤΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ... ΑΛΛΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΩΣΥΝΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΟΛΩΝ ...ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ...ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ...ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΠΥΡΩΜΑ ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ .... ΟΥΔΕΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΛΠ ΚΛΠ .... ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ Ή ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΑΡΚΕΤΑ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΕΥΤΥΧΩΣ.... ΔΙΟΤΙ Η ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .....ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΑΘΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ....
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΑ cyprushellenica.blogspot.com
ΠΕΡΙ ΗΡΩΑ SEARCH GOOGLE....ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.