27 Φεβρουαρίου 2020

Οι νησιώτες νικάνε....

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Ο αγώνας στα νησιά θέλει χρόνο. Να μην κάνουν πίσω οι νησιώτες. Στα ΜΑΤ έχουν πει ότι πάνε στα νησιά το πολύ για 15 ημέρες. Εάν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ακόμη και αφού γίνει η αρχή και δεν αφήνουν να προχωρήσουν τα έργα, θα αρχίσει η γκρίνια στους Ματατζήδες και τότε, σε συνδυασμό με διαδηλώσεις και πορείες στην Αθήνα, θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση. Θέλει υπομονή και ανένδοτο. Να μην ακούσουν τους πουλημένους που θα αρχίσουν ότι τίποτε δεν γίνεται, αφού το αποφάσισε η κυβέρνηση. Τον τόπο τους να μην τον αφήσουν και η νίκη είναι κοντά.

Ο αγώνας των νησιωτών, όπως γράψαμε από προχθές, θα είναι μακρύς. Αλλά στο τέλος θα νικήσουν, αν επιμείνουν σε ανένδοτο. Αν συσπειρωθούν γύρω από τον παντελονάτο περιφερειάρχη (ίσως να μην είναι και στοϊκός αυτός, δύσκολο βέβαια, αλλά θα τον είχαν βάλει σε τάξη νομίζω ήδη αν ήταν δικός τους) και αφήσουν τις δουλειές τους για ένα διάστημα προστατεύοντας το νησί τους. Παρότι, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε η πρώτη νίκη να έρθει τόσο σύντομα, εντούτοις δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι αυτό που έγινε χθες ήταν κάτι άλλο πέρα από μία πρώτη νίκη. Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε από την μία να ακυρωθεί η κατασκευή νέων κέντρων και από την άλλη να αρχίσει η παρεμπόδιση νέων αφίξεων. Αυτό για να το πετύχουν, θέλει ακόμη πολύ αγώνα. 

Τα χθεσινά όμως γεγονότα απέδειξαν περίτρανα πώς παρά τις γραβάτες και την επιφανειάκη σοβαρότητα, άλλη μία παρέα μας κυβερνάει. Ο σιτεμένος γαμπρός του πρωθυπουργού, ο Κουγιουμτζής, εξευτέλισε τελείως την ΕΛΑΣ στέλνοντας τα ΜΑΤ σε μία επιχείρηση ούτε καν παταγώδους αποτυχίας. Και αν δεν ήταν άνθρωπος απεδεδειγμένης πολλάκις ανικανότητας, θα έλεγα μάλιστα ότι το έκανε επίτηδες. Αλλά ένας άνθρωπος των δικών του δυνατοτήτων σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί και σχεδιάσει τέτοια ξεφτίλα για την αστυνομία. Τόσο ξύλο και τόσους τραυματισμούς αστυνομικών με ταυτόχρονη τόση ανεξέλεγκτη βία και διάπραξη κακουργημάτων από μέρους τους δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν την κατάσταση δεν είχαν αντιμετωπίσει με σύνεση και ψυχραιμία οι νησιώτες. Σκεφθείτε, απλώς σκεφθείτε, ποια θα ήταν σήμερα η κατάσταση, αν αντί για τα σκάγια που τους έριξαν που ήταν για πουλιά και το πολύ που μπορούσαν να προκαλέσουν ήταν τραυματισμούς, τους έριχναν μονόβολα. Σήμερα θα είχαμε νεκρούς αστυνομικούς! Η λογική λέει ότι σήμερα κιόλας ο υπουργός, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο διοικητής των μεταφερόμενων δυνάμεων των ΜΑΤ έπρεπε να ήταν σπίτι τους (αφήστε τις εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη). Ο πρωθυπουργός, όμως, πρέπει να περάσει μία τέτοια απόφαση από οικογενειακό συμβούλιο και δεν το βλέπω! 

Τα χθεσινά, όμως, γεγονότα πέρα από την τραγική ανικανότητα της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατέδειξαν και την ανεπάρκεια της δικαιοσύνης (τουλάχιστον ως προς το να δράσει άμεσα). Και δεν αναφέρομαι εδώ στην υπέρμετρη βία των ΜΑΤ ούτε στις εσκεμμένες καταστροφές των περιουσιών των νησιωτών που προέκυψαν μόνο και μόνο ως εκδίκηση για το ξύλο που έφαγαν. Αυτές διώκονται κατ᾽ έγκληση και ελπίζω ότι και η περιφέρεια θα βοηθήσει τους νησιώτες σε αυτόν τον δικαστικό αγώνα κατά των ΜΑΤ. Αναφέρομαι στον χαρακτηρισμό Τουρκόσποροι, που άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες και από την Χίο και από την Λέσβο, μάλιστα πολλοί επικαλούνται ότι τους έχουν καταγράψει και σε βίντεο να τα λένε αυτά. Αυτός είναι βαρύτατα ρατσιστικός (δεν περιμένω από εκείνον τον τύπο, την Δημήτρη Παναγιωτά βέβαια να τους μηνύσει) και αντιμετωπίζεται αυτεπάγγελτα από τους εισαγγελείς. Δεν χρειάζεται δηλαδή κανείς να υποβάλει μήνυση για αυτόν. Και εξυπακούεται ότι όποιο καθίκι ματατζής τον χρησιμοποίησε για Έλληνες, δεν έχει καμία θέση στις τάξεις της ΕΛΑΣ. Και αυτό θα πρέπει να το φροντίσει η δικαιοσύνη, καθώς η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ τιμωρεί μόνο όποιους συμπεριφέρονται ρατσιστικά σε αλλοδαπούς ή αριστερούς αλληλέγγυους.

Και ένα τελευταίο: όλοι οι καθωσπρέπει και καθώσδενπρέπει δημοσιοκάφροι, που μπορεί να βρίζουν οι ίδιοι χυδαία, αλλά κατακεραυνώνουν σήμερα εξίσου χυδαία τον Μουτζούρη, γιατί όχι σε δημόσια αλλά ιδιωτική του συνομιλίατον κατέγραψαν να γράφει τον πρωθυπουργό, ξέρετε γιατί το κάνουν; Γιατί το σάπιο ανθελληνικό κατεστημένο φοβάται τον Μουτζούρη. Όχι γιατί θα κερδίζει στα νησιά ες αεί, αλλά γιατί τρέμουν την απήχησή του σε ολόκληρη την Ελλάδα!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.