22 Φεβρουαρίου 2020

Εθνικός αυτοχειριασμός…

Το μότο της κατάντιας μας 

Του Γιώργου Νούτσου
Αρθρογράφου-Πολιτικού Επιστήμονα


Ο απόλυτος συντονισμός της πολιτικής μας τάξης στα Εθνικά μας θέματα είναι εντυπωσιακός και έχει πια επικεφαλίδα… 

Μπακογιάννη, Παπανδρέου, Καιρίδης, Ντόκος αλλά κι ο Σύριζα των ανύπαρκτων συνόρων στο Αιγαίο, συνομολογούν – αμέσως ή εμμέσως -και ομνύουν πίστη στο kazan kazan!

«Kazan kazan» λένε και οι Τούρκοι… Όπως θα μπορούσαν να λένε στη γλώσσα τους και οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί κι όσοι άλλοι κατά τα λοιπά «αναξιοπαθούντες» του γειτονικού μας περίγυρου, είδαν φως και «μπήκαν», αρχίζοντας δειλά στη αρχή και αποφασιστικά στην συνέχεια, να σπρώχνουν την πόρτα, για να βολευτούν όχι απλά στο σαλόνι του σπιτιού μας, αλλά στην ίδια μας την κρεβατοκάμαρα!

Κι εμείς; Εμείς σχεδόν όπως πάντα δυστυχώς, «ανοιχτοχέρηδες»… Η λογική του «μπάτε σκύλοι αλέστε», φαίνεται απόλυτα να μας εκφράζει, εκφράζοντας παράλληλα κι ένα απόλυτα παραδομένο θυμικό, από το οποίο όπως όλα δείχνουν παντελώς απουσιάζουν πια, οι προτάξεις των «μεγάλων» ηγετών του παρελθόντος, που μπορεί στο εσωτερικό μέτωπο να δαγκώνονταν ανηλεώς, στα Εθνικά μας θέματα όμως, έστω και πίσω από κλειστές πόρτες απόλυτα και αποφασιστικά ομονοούσαν…

Διαβάζω την επιχειρηματολογία της Μπακογιάννη για την ανάγκη συνεννόησης με την Τουρκία και προσφυγής στη Χάγη και φρίττω ! Εδώ είναι που οι λέξεις χάνουν πια την αξία τους και οι έννοιες διαστρέφονται, για να καταστεί δυνατόν το άσπρο να γίνει μαύρο και τούμπαλιν…

Όποιος επιλέγει να μιλήσει με όρους πατριωτισμού και Εθνικής συνείδησης, αυτομάτως κατηγορείται για επιφανειακή προσέγγιση, επιπολαιότητα, δημαγωγία και λαϊκισμό, ενώ η νηφαλιότητα, η σοβαρότητα, η σε βάθος ανάλυση και η υπηρέτηση της αλήθειας, προσιδιάζουν μόνο σε εκείνους, που την αντιλαμβάνονται ως άμεση - εξαιρετικά όμως επικίνδυνη – παραδοχή, πως αφού σε όλα υστερούμε έναντι των εχθρών της Ελλάδας και τους Ελληνισμού, καλό είναι ολοκληρωτικά να δοθούμε κιόλας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η συνεχής επανάληψη «της αλήθειας» (κατά Καιρίδη «Ευαγγέλιο), πως και οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η εμμονή Ντόκου στην λογική της «συνδιαχείρισης», που αποτελεί μια μονοδρομική επιλογή με άλλα λόγια στην ίδια όμως πάντα κατεύθυνση. Η επιστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου στη λογική της Χάγης, όπου θα πάμε μόνο για να δώσουμε αφού τίποτα δεν διεκδικούμε. Οι αναντίστοιχες με την βούληση της στρατιωτικής μας ηγεσίας επιλογές της πολιτικής μας τάξης, μας ετοιμάζουν αργά και μεθοδικά για το απονενοημένο επόμενο βήμα της εξωτερικής μας πολιτικής.
  • Ναι στην «συνδιαχείριση». 
  • Ναι στα δικαιώματα των Τούρκων στο Αιγαίο κι ας αλλιώς ορίζουν τα πράγματα οι Διεθνείς Συμβάσεις. 
  • Ναι στην ασπόνδυλη, φοβική, δοτική και δυστυχώς – λυπάμαι που το επικαλούμαι – αντεθνική πολιτική, που στον τερματισμό της μόνο Εθνικά αποκαίδια θα αφήσει και μια Ελλάδα μικρότερη, φοβικότερη, δουλική και καρπαζοεισπράκτορα των μεγάλων Διεθνών παικτών, αλλά και της ίδιας της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Περιφερειακής δύναμης, Τουρκίας.
Στην ίδια κατεύθυνση φυσικά κινείται χρόνια τώρα και η απροθυμία της χώρας μας να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ της και να επεκτείνει το Διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμά της των 12 ν.μ., κι αυτό περίτρανα πιστοποιείται από την απόλυτα αναίτια και ακατανόητη επιλογή των κυβερνήσεων να μη εξηγήσουν στους Έλληνες πολίτες, γιατί δεν το πράττουν.

Διάφοροι «γραφικοί» κάνουν λόγο για πιέσεις που ασκούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε. να αποφύγουμε τέτοιες μονομερείς πράξεις, για να μη θυμώσουμε το «θηρίο», ώστε να έχουμε ειρήνη ! Πόσο περισσότερο προσβλητική μπορεί να υπάρξει στάση, απέναντι στην ιστορία μας, στη νομιμότητα, στα Εθνικά μας δίκαια, στις έννοιες της ελευθερίας και της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για τις οποίες υποκριτικά και δόλια, κοπτόμαστε πως πασχίζουμε…

Θεωρώ, πως τα πράγματα δεν προοιωνίζονται καλά για την Ελλάδα. Την ώρα που οι αδόκιμες, ανεδαφικές, παράνομες και εκβιαστικές αιτιάσεις της Τουρκίας, δείχνουν να βρίσκουν ευήκοον ους στην ίδια μας τη χώρα και δη ανάμεσα σε εκείνους που λαχαίνει να διαμορφώνουν τις τύχες της, φρονώ, πως τα χειρότερα έρχονται… Όπως κι αν τα επενδύσουν, με όσο φως και να τα λούσουν, με όσο χρώμα κι αν θελήσουν να αποκρύψουν το θλιβερό μαύρο της Εθνικής μας υποχωρητικότητας…

Ο έλεγχος της απρόσωπης μάζας, η χειραγώγηση των αντιδράσεων, ο ευνουχισμός της όποιας βούλησης θα μπορούσε να έχει πρόσημο Εθνικό, με κίνδυνο να τους ξεστρατίσει από την πεπατημένη που τους έχει επιβληθεί και έχουν προσυπογράψει, είναι και θα είναι στο διηνεκές ο μόνος στόχος των μεθοδευμένων δράσεων και μη αντιδράσεών τους. Κι είναι αυτό ακριβώς, που οφείλουμε σεβόμενοι πρωτίστως τον εαυτό μας και την ίδια μας τη χώρα, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

Την δουλειά τους λοιπόν αυτοί… την δουλειά μας όμως κι εμείς με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…!

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.