18 Φεβρουαρίου 2020

Μείωση της εθνικής επικράτειας με το "μοντέλο Πρεσπών" (εξαιρετικό)

Ταυτόσημη η επικοινωνιακή μεθοδολογία για Πρέσπες και Αιγαίο

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Από όλες τις μέχρι τώρα δηλώσεις, πράξεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού διαφαίνεται καθαρά ότι για να παραδώσουν στην Τουρκία κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας ή και έδαφος ακολουθούν, ασφαλώς καθ' υπόδειξη των επικυρίαρχων της πατρίδος μας, την ίδια ακριβώς επικοινωνιακή μεθοδολογία που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στη συμφωνία των Πρεσπών.

Και στις δύο μέγιστες προδοσίες κατά της πατρίδος μας, η μία έχει συντελεστεί η άλλη βρίσκεται σε εξέλιξη, ακολουθείται ο παρακάτω επικοινωνιακός βηματισμός.

1. Λαμβάνει χώρα μυστική διπλωματία.

Πραγματοποιούνται συνομιλίες της κυβέρνησης, τότε και τώρα, με τον ξένο “παράγοντα”, αλλά και τους άμεσα ενδιαφερόμενους και διεκδικητές ελληνικών κεκτημένων χωρίς να ανακοινώνεται στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συζητείται. Τότε έγιναν μυστικές συνομιλίες με Ζάεφ, Δημητρόφ, Νίμιτς, Πάιατ, Μέρκελ κ.α., πολύ πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε για τα ουσιαστικά σημεία της συμφωνίας. Τώρα γίνονται με Ερντογάν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης (ισχυρό επικάλυμμα τα δήθεν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης), με Πάιατ, Πομπέο, Μέρκελ, Μακρόν και Τραμπ, χωρίς βέβαια να ανακοινώνεται στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συζητείται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Ωστόσο, επειδή κάτι πρέπει να ειπωθεί προς το λαό, στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών ανακοινώθηκε το γενικό και αόριστο μεν, καίριο δε, “βρείτε τα με τους Τούρκους...” της υπερδύναμης προς εμάς, σαν εντολή αφεντικού προς δούλο του.
Τι ακριβώς έχουμε να βρούμε με την Τουρκία;
Κάθε απλός Έλληνας θα έλεγε “τίποτα!”
Κι όμως πρέπει “να βρούμε τι έχουμε να βρούμε”... Εντολή αφέντη!


2. Αρχικά περιορίζεται το επίμαχο ή επίδικο σε κάτι που είναι ήσσονος, ή έστω αποδεκτής από το λαό, σημασίας.

“Αναζητάμε ένα κοινά αποδεκτό όνομα για την ΠΓΔΜ” μας είπαν στην περίπτωση του Σκοπιανού” -αυτό για αρχή. Τίποτ' άλλο από την εξελισσόμενη, ή μάλλον την καθ' υπαγόρευση, συμφωνία δεν άφησαν να φανεί. Και ο ελληνικός λαός, εμείς, κοιμόμασταν για πολύ ύπνο μακάριο: “Ένα κοινά αποδεκτό όνομα, γιατί όχι”;

Κατά πανομοιότυπο τρόπο, άρχισαν να μας “εισάγουν” τη Χάγη, αλλά αναφέροντας ως επίδικο μόνον το θέμα της υφαλοκρηπίδας -αυτό για αρχή. Καθώς οι δηλώσεις των “αρμοδίων” και τα τοξικά φερέφωνα της κυβέρνησης στα μμε επιτελούν το ΗΠάρεστο έργο τους, ο ελληνικός λαός, εμείς όλοι αρχίζουμε να συνηθίζουμε την ιδέα της Χάγης, με μοναδικό βέβαια επίδικο την υφαλοκρηπίδα. 

Σε αυτό το σημείο, η χειραγώγηση της ελληνική συλλογικής γνώμης έχει αρκετά ωριμάσει ώστε να κάνει δήλωση η κ. Ντόρα Μπακογιάννη και να μας ενημερώσει ότι: “Στη Χάγη μπορεί να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα εδραιώσουμε αυτές της Ρόδου και της Λήμνου”! Λες και η Πατρίδα είναι κάτι που μπορεί να παιχτεί κορώνα γράμματα σε ένα “δοτό” δικαστήριο! (Γ. Ρωμανός -Γ. Σαχίνης, στις “Αντιθέσεις”).

3. Αρχίζει το επίμαχο θέμα να συζητιέται πιο ανοιχτά και να διαφαίνεται το βάθος της προδοσίας που πάει να συντελεστεί -όπως τότε, έτσι και τώρα.

Συζητιέται πλέον το επίμαχο θέμα πιο “τολμηρά” από όλους όσους έχουν τοξικό λόγο όχι απλώς για τα συμφέροντα, αλλά για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος ως αυτόνομης και “ζωντανής” οντότητας. Εμφανίζονται οι άνθρωποι του ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΚΟ του Σόρος όπως ψιθυρίζεται αλλά και τεκμαίρεται, να συσκέπτονται με τον πρωθυπουργό για χάραξη γεωστρατηγικής απέναντι στο “θηρίο” Ερντογάν. Εδώ πλέον αρχίζουν να μας ζώνουν τα φίδια, γιατί γνωρίζουμε πόσο φιλότουρκοι, και κατά συνέπεια ελάχιστα “φιλέλληνες”, είναι όλα τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Αν αυτό δεν είναι πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, τότε τι είναι; Και είναι σκόπιμη πρόκληση. Δίνει το τελικό σήμα στον ελληνικό λαό: “Σε πάω για μοιρασιά στο Αιγαίο και δε σε λογαριάζω Έλληνα. Συνεπώς κατάπιε το και κάτσε φρόνιμα”. Και είναι τόση η δύναμη αυτής της επικοινωνιακής χειραγώγησης, που άπτεται της ψυχής και του νου του, που ο Έλληνας παραλύει. Τον δένουν με αόρατα ψυχονοητικά σχοινιά, τον εξανδραποδίζουν ως κοινωνικο/πολιτική οντότητα, δείχνοντας του πως δεν τον λογαριάζουν στο ελάχιστο. 

Όρα και την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρο της επιτροπής για τον εορτασμό του 1821. Όχι δεν είναι αστοχίες ή ηλιθιότητες όλα αυτά και πολλά άλλα, είναι χαστούκια με σιδερένια γροθιά στον ήδη ημιλιπόθυμο ελληνικό λαό. Είναι επιστημονική χειραγώγηση που έχει εκπονηθεί στα καταχθόνια δώματα των “think tank” της Νέας, δαιμονικής, Τάξης Πραγμάτων, που είναι παμπάλαιη. Αλλά τώρα επιχειρεί το μεγάλο “ντου” για να πάρει -έτσι νομίζει- την ολοκληρωτική εξουσία, την παγκόσμια διακυβέρνηση, επί του πλανήτη ΓΗ. Και προς τούτο η ΕΛΛΑΔΑ, και ό,τι ελληνικό, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Πανοιμοιότυπη υπήρξε και η χειραγώγηση/ αλυσόδεση του ελληνικού λαού και στην περίπτωση του Σκοπιανού. Το “χοντρό παιχνίδι” το αποκάλυπταν σιγά-σιγά. Αλλά όσο το αποκάλυπταν άλλο τόσο απροκάλυπτα έδειχναν στον ελληνικό λαό ότι δεν το λογαριάζουν. Όταν ο λαός κατάλαβε το μέγεθος της προδοσίας, φώναξε, συναθροίστηκε, μάτωσε, λοιδορήθηκε, χλευάστηκε, απειλήθηκε! Και δε λογαριάστηκε ούτε για σκουπίδι. Προκλητικά, με θράσος, με αναίδεια, με μίσος, του έδειξαν ότι γι αυτούς είναι ένα “μηδενικό” (εκμηδενισμένο) Έθνος. Μας πήραν Όνομα , γλώσσα, Ιστορία και ιθαγένεια για να τα χαρίσουν σε ένα φαιδρό συνονθύλευμα γλωσσών και λαών. Και μας ενέπαιξαν και από πάνω με φαιδρά ψέματα περί “αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας”.

Ακριβώς η ίδια μέθοδος κατασταλτικής χειραγώγησης εφαρμόζεται καιρό τώρα και στο μεταναστευτικό. Όλα για τους μετανάστες, η ίδια η Ελλάδα, ολόκληρη! Τίποτα για τους Έλληνες, κάτι επίπλαστα ψίχουλα μονάχα. Προκλητικά, με θράσος, με αναίδεια, με μίσος και χλευασμό. 

Με πλήρη βεβαιότητα, την ίδια μέθοδο ας την αναμένουμε και στην ελληνοτουρκική διελκυστίνδα. Αν τους το επιτρέψουμε, θα την μετατρέψουν σε εθνική τραγωδία, έχοντας εμάς δεμένους χειροπόδαρα, ανίκανους να αντιδράσουμε λόγω εξουθενωτικής συμπεριφοράς, (αλλά και Νόμων και μηχανισμών καταστολής), εξουσιαστών προς εξουσιαζόμενους. Και εξουθενωμένοι κοινωνικοπολιτικά θα υφιστάμεθα απανωτά χτυπήματα έως οριστικού θανάτου της Ελλάδος. Όχι δεν υπερβάλλω, μάλλον πιο τραγικά είναι τα πράγματα από όσο τα περιγράφω.

4. Αποκαλύπτουν προς όλους μας τα πλήρη κείμενα της προδοσίας (συμφωνίας Πρεσπών ή συνυποσχετικού Χάγης).

Τα τοξικά φερέφωνα της Νέας Τάξης στα μμε και οι Γραικύλοι που ψηφίζουμε μας βομβαρδίζουν με το πόσο θετική και συμφέρουσα για την Ελλάδα είναι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και πόσο έχει να ωφεληθεί η Ελλάδα, στην προκειμένη περίπτωση αφού απέφυγε τον πόλεμο!

Μας εμφάνισαν την πλήρη συμφωνία των Πρεσπών ελάχιστο χρόνο πριν υπογραφεί. Θα μας εμφανίσουν το συνυποσχετικό λίγες μέρες πριν υποβληθεί στη Χάγη. Και πριν προλάβει ο λαός να πει “κιχ”, το συνυποσχετικό υποβάλλεται στη Χάγη.

Εδώ σταματά η ταυτόσημη επικοινωνιακή/κατασταλτική χειραγώγηση με αυτήν που εφαρμόστηκε επάνω μας για να μας επιβληθεί η συμφωνία των Πρεσπών και υιοθετείται αυτή που εφαρμόστηκε μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, (πάντα καθ' υπόδειξη άλλων), από τον “μεγάλο” Έλληνα Αλέξη Τσίπρα.

5. Υιοθετείται η επικοινωνιακή/ κατασταλτική μέθοδος που ονομάζεται: “Προκήρυξη εκλογών”.

Αμέσως μετά την υποβολή του συνυποσχετικού στη Χάγη, αλλά σίγουρα πριν από την απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, για να κοπάσει η οργή του λαού και η αναταραχή που θα ξεσπάσει, θα μετακινήσουν την προσοχή μας σε κάτι φαινομενικά σημαντικό, αλλά εντελώς ασήμαντο εμπρός στο διαδραματιζόμενο μέγιστο της εσχάτης προδοσίας: θα προκηρύξουν εκλογές!

Ο Μητσοτάκης κατεβαίνει προς το λαό με το εξής σύνθημα -αλά Τσίπρα στην αντίστοιχη περίπτωση:
“Δώστε μου μια ακόμα ευκαιρία... Για να ολοκληρώσω το οικονομικό μου πρόγραμμα, που διαπιστώσατε ήδη ότι μας οδηγεί σε καλύτερες μέρες, ώστε η χώρα να ανακάμψει οριστικά από την ταλαιπωρία των μνημονίων. Στη Χάγη θα κερδίσουμε, γιατί έχουμε με το μέρος μας το Διεθνές Δίκαιο.”

Ως κατά συρροήν αφελείς και ψεματοπότες (καλύτερα ταιριάζει το ψεματοχάφτες!) εμείς οι νεοέλληνες χάφτουμε και πάλι τα πελώρια πολιτικά ψέματα. Η οικονομία δεν έχει, ούτε θα ανακάμψει. Πλαστά, ψεύτικα και ζαχαρένια επικάλυψη στο πικρό κινίνο της κατ' ουσίαν χρεοκοπημένης πατρίδας μας είναι όλα τα πολιτικά έργα και λόγια των “διαχειριστών” της χρεωκοπίας. Απλό παράδειγμα οι επερχόμενοι πλειστηριασμοί και το δημόσιο χρέος που συνεχώς αυξάνεται μέχρι να μας πάρουν τα πάντα, εφ' όσον τα πάντα έχουν υποθηκευθεί. Και στη Χάγη δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε, αφού τίποτα δε διεκδικούμε. Να χάσουμε όμως Πατρίδα, έχουμε. 

Ωστόσο, πολλοί από μας θα σκεφτούν ως γνησίως “πάντα ευκολόπιστοι και πάντα προδομένοι”: “Ε, ας δώσουμε στο Μητσοτάκη μια ακόμα ευκαιρία... εξ άλλου δεν υπάρχει αξιόλογη εναλλακτική επιλογή” (αυτό θα αναλυθεί στο Β΄μέρος). Αλλά δεν πείθονται όλοι όσοι ψήφισαν το 2019 τη Ν.Δ. και η αυτοδυναμία της χάνεται. Κάτι όχι απλώς αναμενόμενο από τους “Μητσοτακέικους κύκλους”, αλλά και επιδιωκόμενο. Διότι “τα μετά τις εκλογές και τη Χάγη” δεν μπορεί να τα σηκώσει μόνη της η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει ήδη προσυμφωνηθεί η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη-Τσίπρα. Έγινε ηλίου φαεινότερον από την επιλογή και κατά την ψηφοφορία της νέας Π.τ.Δ. 

Είναι απαίτηση της Μέρκελ (ίσως όχι μόνον αυτής!) η συγκυβέρνηση Μητσοτάκη -Τσίπρα, δηλαδή κυβέρνηση χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, ώστε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της Χάγης και να καταστείλει το γενικό “χαμό” που θα συμβεί τότε στην Ελλάδα. Σημαντικός παράγων καταστολής των Ελλήνων, θα είναι η πιθανότατα “ελεγχόμενη” από το κυβερνητικό δίδυμο (ή το παρακράτος, ή ξένα κέντρα, το ίδιο είναι όλα αυτά) εξέγερση λαθρο/μουσουλμάνων, που ήδη είναι διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια.

Την απόφαση της Χάγης κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να μην την αποδεχτεί εν τοις πράγμασι (de facto). Φυσικά η Τουρκία θα την αποδεχτεί, επειδή θα έχει επιτύχει αρκετά από αυτά που επιδιώκει. Αλλά, όταν την αποδεχτεί και η Ελλάδα και γίνει πραγματικότητα η αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης, η Τουρκία θα αρχίσει να διεκδικεί τα υπόλοιπα που επιδιώκει: την Ελλάδα ολόκληρη.

Κλείνοντας, εφιστώ την προσοχή όλων που αγαπάμε τούτη την ευλογημένη Πατρίδα σε κάτι εξαιρετικά σημαντικό που αφορά την προσφυγή στη Χάγη. Προϋπόθεση για να υποβάλει η Ελλάδα αίτημα στη Χάγη διακανονισμού των “διαφορών” της με την Τουρκία είναι να έχει δεχτεί ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ!

Αναθεωρούμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες (όχι εμείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όσοι είναι πίσω από αυτόν) τη συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις απαιτήσεις της Τουρκίας, του “αγαπημένου” παιδιού Γερμανίας, ΗΠΑ, αλλά και Ρωσίας τουλάχιστον ως τώρα. Οι οποίες απαιτήσεις βέβαια, ας μην είμαστε και εδώ αφελείς, δεν θα τελειώσουν παρά μόνον αν κατακτηθεί η Ελλάδα, είτε μέσω συνομοσπονδίας είτε μέσω μουσουλμανικού εποικισμού.

Αδέρφια Έλληνες, είναι θέμα “ζωής ή θανάτου” ημών και Πατρίδας να βρούμε άμεσα το Λόγο και την Πράξη που θα εμποδίσουν τα δραματικά αυτά τεκταινόμενα. Ο Λόγος είναι προοίμιο αλλά δεν αρκεί, εφ' όσον οι νεοταξίτικες δημοκρατίες είναι συμπαγή -μπετόν αρμέ- ολιγαρχικά/ δικτατορικά καθεστώτα, ειδικά στα προτεκτοράτα τύπου “ελληνικού” Κράτους. Οι φωνές βούλησης του λαού αφήνονται (ενίοτε και όχι) να “ακούονται, αλλά δεν εισακούονται”! Κυρίως στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και ευημερία μας, (γιατί ευημερία του λαού σημαίνει δύναμη του λαού!) τη φυλετική και πολιτισμική μας συνέχεια...

Υ.Γ. Με βαθειά λύπη καταθέτω το γεγονός ότι πουθενά και από κανέναν δεν εντόπισα, τουλάχιστον εγώ, να έχει τεθεί το ερώτημα: πώς μπορούμε να ανατρέψουμε την επικείμενη προδοσία; Μόνον ο κ. Τράγκας έλεγε σήμερα το πρωί (6/9/2020) ότι “θα σαρωθούν” όσοι υπογράψουν συνυποσχετικά κτλ, εννοώντας στις εκλογές. Αλλά σε τι μας ωφελεί να σαρωθούν στις εκλογές, αν καταφέρουν μας “παραδώσουν την Πατρίδα ελάττω”; 

Εφ' όσον είναι σίγουρο ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε με πολιτική σοφία τις εκλογές, οι επόμενοι θα μας πουν για τα τετελεσμένα: “ατύχησε η Ελλάδα στη Χάγη, αλλά δεν μπορούμε πλέον να ανατρέψουμε τίποτα. Το Κράτος έχει συνέχεια...”! Θα είναι όμως γεγονός ότι αν συμβεί απομείωση της Ελλάδος μέσω Χάγης, μόνον με πόλεμο θα ανατρέπεται. Και ποια κυβέρνηση από το υπάρχον πολιτικό φάσμα θα τον αποφασίσει; Ξέρετε κάποια;

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Ειδική συνεργάτης


Διαβάστε το Β μέρος ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.